ForretningHuman Resource Management

Udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet. faktorer for dannelse

Arbejdsmarkedet og dets struktur er sammensat af en bestemt vare - arbejdskraft. Derfor køber erhverver ingen rettigheder, og hans evne til at arbejde. Lad os betragte nærmere de grundlæggende bestemmelser.

Udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet påvirkes af en række forudsætninger, der kan opdeles i store grupper.

økonomiske kræfter

Udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet bestemmes af køb og salg af arbejdskraft, som er i stand til at påvirke processen og, selvfølgelig, udgifter til sine tjenester.

Ikke-økonomiske faktorer

Det handler om sociale, nationale, demografiske og lovgivningsmæssige forudsætninger, der påvirker udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet. Og betydningen af deres karakter bestemmes af de særlige forhold i den historiske og økonomiske udvikling i landet. Regelmæssighed dets dannelse er, at det ikke er homogen i sammensætning, forskellige specifikke karakteristika og det store antal segmenter.

Afsætte mere detaljeret beskrivelse af de ikke-økonomiske faktorer.

Først og fremmest, udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet påvirker den samlede styrke. På dynamikken i befolkningen, om den nuværende og fremtidige arbejdsstyrke bedømmes, som regel i dødelighed, fertilitet, forventet levetid og så videre. I øjeblikket er den demografiske situation er ganske kompliceret. For eksempel er dødeligheden meget højere end fødselstallet af befolkningen, der har en negativ indvirkning på tyve år, hvilket skaber betydelige mangel på arbejdskraft i fremtiden.

Den anden vigtige faktor, der påvirker forslaget til arbejdsmarkedet, er det antallet af raske befolkning. Vi taler om den del, der har de nødvendige psykiske og fysiske formåen.

Den tredje væsentlig faktor - antallet af arbejdstimer. Medarbejderen selv kan bestemme, hvor meget han ønsker at arbejde, og hvad vil samle et sted.

Den fjerde faktor er de kvalitative krav til arbejderne. Vi taler om det uddannelsesniveau, faglig udvikling, resultater og andre sager. Rusland på denne parameter er en af de førende steder.

Den femte mulighed - tilstedeværelsen af migrationen af arbejdsstyrken. Det indebærer flytning af folk fra ét område til et andet med ændringen af bopæl og arbejde. De russiske indvandring processer har ført til, at stigningen i antallet af forslag rabsily arbejdsmarkedet og øget arbejdsløshed. Og kommer er klar til at udføre de opgaver af en lavere pris end sine borgere. Samtidig, udvandring fra landet har tydelige tegn på "hjerneflugt".

Følgelig er de vigtigste emner i staten efterspørgsel og erhvervslivet er i markedet. I sidstnævnte tilfælde er der tale om store virksomheder, mellemstore og små virksomheder.

Der er et optimalt mønster: Efterspørgslen efter arbejdskraft er strengt omvendt, afhængigt af, hvad værdien af lønnen. Med væksten af sidstnævnte og tilstedeværelsen af andet lige, aftager antallet af forslag. Ellers efterspørgslen efter arbejdskraft.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.