FormationUngdomsuddannelse og skoler

En køkkenhave på vinduet i børnehaven: design (ideer)

Når lyder sætningen "børnehave", alle straks pop deres erindringer om lærere, børnehave venner, ferier. Og ja, så snart barnet begynder i børnehaveklasse, ændrer hans liv sig dramatisk. Og som ethvert barn er vellykket og nysgerrige, afhænger i høj grad af lærerne, om deres interesse i udviklingen af børn. Nu en del af børns udvikling program pædagoger foreslår oprettelsen af kreative projekter under navnet "haven på vinduet i Dow."

Hvorfor har vi brug "haven på vinduet?"

Projektet har til formål at øge den økologiske kultur af børn, udvikling af kognitive interesser, samt dannelsen af æstetiske følelser førskolebørn. Selvfølgelig, for at nå dette mål er nødvendigt at flytte fra simple til mere komplekse, bygger på aldersrelaterede muligheder for børn.

De mest optimale aldersgrupper for dette projekt er:

 • mellemgruppen (4-5 år);
 • senior gruppe (5-6 år);
 • forberedende gruppe (6-7 år).

Grundlæggende krav til udformningen

For at oprette en "Garden på vinduet i haven" projekt, hvis primære krav er sikkerheden for børn, huske følgende:

 • dimensioner skabte mini-senge bør ikke overstige størrelsen af karmen;
 • haven på vinduet skal placeres i et sikkert område for børn;
 • brugen af gødning i børnehaven forbudt.

Følgende krav kan ses som retningslinjer for oprettelsen af en køkkenhave på vinduet:

 1. Tilstrækkelig belysning. Det er bedst at placere i haven på den solrige side af vinduet. Hvis dette vindue ikke er til stede, skal du oprette ekstra belysning.
 2. Temperaturforhold. For plantevækst stuetemperatur behøver ikke lavere end + 17 grader.
 3. Jord. På baggrund af, hvad gødningsstoffer at bruge i børnehaven kan ikke, er det bedst at købe færdiglavet jord i specialforretninger havearbejde.

Overholdelse af disse krav vil hjælpe med at skabe en sikker og produktiv køkkenhave på vinduet.

Hvordan at skabe en have for børn 4-5 år?

Alder børn muligheder stadig ikke er meget store, og her naturligvis den vigtigste aktivitet er at undervise. En køkkenhave på vinduet betyder gruppen kan trække de mest primitive - det er de trækasser på størrelse med en vindueskarm, malet i lyse farver for at tiltrække sig opmærksomhed fra børn. Det er bedst at bruge i denne alder af højst to senge, fordi de sammenligner flere objekter børn kun lige begyndt at lære. Frø til plantning bør vælges store (løg, ærter, bønner), finmotoriske udvikling i denne alder er svag, og så frøene af agurker og dild børn simpelthen ikke kan, og derfor ikke modtager positive følelser.

En køkkenhave på vinduet i børnehaven, hvis udformning er en kreativ proces og æstetisk, forudser inddragelse af børn i denne undersøgelse. For eksempel kan de male solen, der vil varme deres senge.

En køkkenhave på vinduet for børn 5-6 år

Denne aldersgruppe er forskellig fra den forrige, at børn allerede har erfaringen til at skabe haven og dannede det grundlæggende at tage sig af ham. En køkkenhave på vinduet senior gruppe kan skabe med en mere forskelligartet billede af kulturer, kan der være velkendt for børn løg, bønner, ærter og nye grøntsager, såsom agurker værelse. Dyrkning vil kræve mere opmærksomhed fra barnet, ud over den velkendte vanding bliver nødt til korrekt løsne jorden omkring skuddene, lave og korrekt placere gitteret til at væve agurk på vinduet.

En del af det ansvar for omsorg for en køkkenhave på vinduet er flyttet fra læreren til børnene - det er for eksempel overvåge temperaturkontrol og belysning. En køkkenhave på vinduet, hvis udformning har allerede delvist hviler på skuldrene af børn i børnehaven, børnene bringe en masse nye oplevelser og fantastiske for deres alder opdagelser.

En køkkenhave på vinduet for børn 6-7 år

En køkkenhave på vinduet forberedende gruppe har allerede skabt alle regler for god opførsel på havearbejde. Børn i alderen 6-7 år kan have tillid til at have en masse på læreren har ansvaret for overvågning af processen. Børn alene kan plante frøene, vande haven i henhold til tidsplanen af opgaver, for at observere kalenderen. Her plejepersonalet har brug for at opdele holdet i grupper, og hver gruppe sikre et bestemt område af haven. Dette er for at sikre, at børn ikke bare lære at passe planterne, men også fået erfaring med hinanden med henblik på at overføre den akkumulerede oplevelse af information. Ethvert barn bør indgå i projektet "i børnehaven Have på vinduet." Clearance også ligger hos børnene.

Med beslutningen af dette problem hjælp håndtere børnenes fantasi og fantasi. Her er det muligt at lave et hegn lavet af pap, sætte fugleskræmsel i midten af haven, bierne gøre ud af farvet papir og vedhæfte dem til nettet for vævning agurker ... Generelt, jo lysere og mere varieret haven er, jo mere information kan samle dine elever.

"Have på vinduet" - sin rolle i den pædagogiske proces

Det er ingen hemmelighed, at oprettelsen af et projekt i børnehaven bør bidrage til den pædagogiske proces. En køkkenhave på vinduet er ikke en undtagelse. Når det bruges korrekt, dette projekt er ikke kun børnene lærer at passe ham, men også for at udvide ordforråd ved hjælp af:

 • møde nye ord (vanding, plante, løsne, frø);
 • Brug digte, ordsprog, gåder om afgrøderne.

Dette har en positiv effekt på udviklingen af talen.

I klasseværelset for matematik, også kan bruge haven. For eksempel, for at tilbyde børn i den forberedende gruppe af følgende opgave: "Vi har plantet pærerne 10, 8 af dem spirede og gav grønt pen. Hvor mange pærer ikke spire?". Barnet, der var ude af stand til at foretage fradraget i sindet, kan gå op til en seng med en bue og settle.

Derudover kan en hvilken som helst af din lektion kommer Chipollino eller Senor Tomat og bed børnene om at hjælpe med at løse et bestemt problem. Efter alt, er det en form for læring er central for DOW.

Observation Dagbog "Have på vinduet i børnehaven" (design) bringer op i børn en følelse af ansvar for udførelsen af opgaverne. Samt at udvide deres horisont, bliver de introduceret til begreber som overskyet, overskyet, regnfuldt, temperaturkontrol.

En køkkenhave på vinduet som grundlægger af forskningsaktiviteten af barnet

Ethvert barn, der tager del i et kreativt projekt, uden at vide det, bliver en lille investigator. For det første er nysgerrig proces med spiring af frø og fremkomsten af flugt. Så med hjælp fra læreren problemet er kompliceret, barnet begynder at søge svar på følgende spørgsmål:

 • Hvorfor en plante har en lys grøn farve, og den anden blege, nogle gange endda gul?
 • Hvorfor vanding af planter med forskellige mellemrum, bemærkede vi, at en af dem er tørret op?

Der er ingen tvivl om, at det korrekte svar på disse spørgsmål, er du nødt til at lære børn at se. Og ikke at glemme deres bemærkninger, de har brug for et sted at indspille. Her vil de være assistent dagbog af observationer "Have på vinduet i børneværelset", hvis udformning vil guide læreren først, og derefter eleverne selv.

Børn, der er involveret i forskningsaktiviteter fra en tidlig alder, at blive en god analytiker. De har veludviklede tænker etablere kausalitet.

Forældrenes rolle i projektet "Garden på vinduet"

Selvfølgelig, alle førskolebørn dele med deres forældre deres erfaringer, hvad enten god eller dårlig. Det vigtigste for forældrene - at tilkendegive deres interesse for at hjælpe læreren-vejleder og dit barn i at skabe et kreativt projekt "Have på vinduet i børnehaven", formulering af, som kræver:

 • forståelse af de processer;
 • friske kunstneriske synspunkter;
 • muligheden for at overføre deres erfaringer.

Hvis børnene ser deltagelse af deres forældre i deres børnehave problemer, vil de aldrig blive lukket for folket selv.

resultat

Tilsyneladende simpelt projekt "Have på vinduet," og hvor mange opgaver på én gang uddannelsesprocessen løser. Eksperimenter, sætte nye udfordringer, og dine frø nødvendigvis vil give dig smukke skud.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.