FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den indfødte befolkning i Amerika: befolkning, kultur og religion

Indianerne, som tilhører en bestemt race Americanoid er en indfødt befolkning i Amerika. De beboede område hele den nye verden fra begyndelsen af tid og bor der stadig. På trods af utallige folkemord, kolonisering og andre forfølgelser mod dem, som blev foretaget af europæere, de indtager en meget vigtig plads i hver af de stater i denne del af verden. Følgende artikel vil vi se på, hvad der er og i hvilke tal anslået indfødte befolkning i Amerika. Billeder af forskellige sub-racer og repræsentanter for forskellige stammer vil gøre det muligt mere klart at forstå dette emne.

Habitat og befolkning

Indfødte i den nye verden boet her siden oldtiden, men i vore dage, i virkeligheden, har lidt ændret sig for dem. De er forenet i separate samfund, fortsætte med at prædike deres religiøse dogmer og følg traditioner deres forfædre. Nogle repræsentanter for den indfødte løb Americanoid ligestillede med europæerne og helt overtage deres liv. Således, for at opfylde den rene indisk eller mestits kan være hvor som helst i den nordlige, sydlige og centrale del af den Nye Jord. Total "indiske" befolkning i Amerika af 48 millioner mennesker. Af disse er 14 millioner bor i Peru, 10,1 millioner i Mexico, 6 millioner i Bolivia. Følgende lande er Ecuador og Guatemala - 5,4 og 3,4 mio hhv. 2,5 millioner indere kan findes i USA, men i Canada på mindre end halvdelen - 1,2 mio Ironisk nok, det store Brasilien og Argentina, som enorme kræfter, indianerne forblev ikke så meget .. Den indfødte befolkning i Amerika i disse steder beregnes og allerede tusinder af 700 000 og 600 000 hhv.

Historien om stammerne

Ifølge forskerne, repræsentanter Americanoid løb, på trods af alle deres forskelle fra en hvilken som helst anden kendt for os, flyttet til deres kontinent Eurasien med det. For mange tusinde år (ca. 70-12 årtusinde f.Kr.. E.) indianere kom til den nye verden i den såkaldte Bering Bro, stedet for som nu Beringstrædet. Det var endnu ikke den indfødte befolkning i Amerika gradvist mestrer det nye kontinent, der spænder fra Alaska og slutter med de sydlige kyster nutidens Argentina. Når Amerika blev beherskes af dem, hver enkelt stamme begyndte at udvikle sig i en anden retning. Generelle tendenser i dem, var som følger. Indianere i Sydamerika hædret matrilineale klan. Beboere i den nordlige del af kontinentet var tilfreds med patriarkatet. Stammerne i Caribien, var der en tendens til overgangen til et klassesamfund.

Et par ord om biologi

Fra et genetisk synspunkt, den indfødte befolkning i Amerika, som nævnt ovenfor, dem af disse lande er ikke på alle. Den fædrene hjem af indiske forskere mener Altai, hvor de gik med deres kolonier i langt fjern fortid, for at erhverve ny jord. Det faktum, at 25.000 år siden fra Sibirien til Amerika kunne nås over land vej, desuden kan alle mennesker betragtes disse Lande forenet kontinent. Så beboerne i vores territorier gradvist afviklet på den nordlige del af Eurasien, og flyttede derefter i vestlige halvkugle, som forvandlet til indianere. Det er konklusionen forskerne kom på grund af det faktum, at de indfødte i Altai type Y-kromosom er identisk med deres mutationer til kromosom af American Indian.

nordlige stammer

Aleutiske og eskimostammer, der bor på subarktiske zone af kontinentet, vil vi ikke røre ved den, fordi det er en anden race familie. Den oprindelige befolkning i Nordamerika besat territorium nuværende Canada med USA, fra de evige gletschere og slutter den Mexicanske Golf. Der har udviklet en række forskellige kulturer, som vi nu opregne:

  • North indianere, der beboede den øverste del af Canada - er Algonquian og Athapaskan stammer. Hunted rensdyr, samt beskæftiget med fiskeri.
  • Northwest stammer - Tlingit, Haida, Salish Wakashe. Beskæftiget med fiskeri og marine jagt.
  • California indianere - kendte samlere af agern. Det er også involveret i den sædvanlige jagt og fiskeri.
  • Woodland indianerne besatte hele den østlige del af det moderne USA. Indianske stammer var repræsenteret der skreg, Algonquin, Iroquois. Disse mennesker jagede fast landbrug.
  • Prærieindianere - kendte jægere af vilde bison. Der er utallige stammer, blandt hvilke vi nævner kun nogle få: Caddo, Crow, Osage, Mandal, Arikara, Kiowa, Apache, Wichita og mange andre.
  • I den sydlige del af de nordamerikanske stammer beboede Pueblo, Navajo og Pima. Disse lande blev betragtet som den mest udviklede, som de indfødte her var beskæftiget i landbruget, ved hjælp af kunstvanding metode, og en del-opdrættet husdyr.

Caribien

Det gjorde at tro, at den indfødte befolkning i Mellemamerika var den mest udviklede. Det er i denne del af kontinentet til at udvikle komplekse på disse dage, skråstreg og brænde landbrug og vandede systemer. Selvfølgelig Stammer regionen har været meget anvendt kunstvanding, som tillod dem at nøjes med ikke blot afgrøder og frugt planter såsom majs, bønner, solsikke, græskar, agave, kakao, og bomuld. Også her voksede tobak. Den indfødte befolkning i Latinamerika på disse arealer og kvægavlere (svarende til indianerne bor i Andesbjergene). I løbet her var det overvejende lama. Bemærk også, at der begyndte at udvikle metallurgi og primitive kommunale system er allerede gået til klassen, jeg forvandlet til en slave tilstand. Blandt de stammer, der boede i Caribien, kan kaldes aztekerne, Mixtecs, mayaerne, Purepecha, Totonac og Zapotec.

Sydamerika

Sammenlignet med de Stammer aztekerne, det var ikke så veludviklet og andre Totonac, oprindelige folk i Sydamerika. En undtagelse kan kun gøre Imperiya Inkov, som var placeret i Andesbjergene, og var beboet af indianere af samme navn. På det område af det moderne Brasilien er hjemsted for de stammer, der var involveret i den type hoe landbrug, men også jages indfødte fugle, pattedyr. Blandt dem er den Arawak, Tupi-Guarani. Argentinsk territorium besat af hest jægere guanaco. I Ildlandet levede stammer Yamana, hun alacalufe mennesker. De førte en nomadisk liv, ganske primitiv sammenlignet med deres pårørende, og var involveret i fiskeri.

Imperiya Inkov

Dette er den største forening af indianerne, som fandtes i de 11-13 TH århundreder på det område af nuværende Colombia, Peru og Chile. Før ankomsten af europæerne, har de lokale havde deres administrative opdeling. Empire bestod af fire dele - Chinchaysuyu, Kolasuyu, Antisuyu og Kuntisuyu, og hver af dem, til gengæld opdelt i provinser. Imperiya Inkov havde sin status som stat og love, som for det meste blev præsenteret i form af straf for visse forbrydelser. styreform, de havde, mest sandsynligt, despotisk, totalitær. I denne tilstand, som var hæren, der var en vis social orden, på de lavere lag af, som blev lavet kontrol. Det vigtigste resultat af inkaerne betragtede deres enorm linje. Veje, de byggede på skråningerne af Andesbjergene, omsider nåede 25 tusind kilometer. For at flytte dem ved hjælp af lamaer som pakdyr.

Traditioner og kulturelle udvikling

Kulturen i indfødte amerikanere - er først og fremmest deres kommunikationssprog, hvoraf mange stadig ikke er fuldt dechifrere muligt. Faktum er, at hver stamme havde ikke blot sin egen dialekt og sin egen selvstændig sprog, der lød kun i tale, havde ikke på dette skrives. Den første alfabet i Amerika, dukkede kun i 1826 under ledelse af lederen af stammen af Cherokee Indian Sequoyah. Op til dette punkt de indfødte af kontinentet anvendte billedgåder tegn, og hvis du skulle kommunikere med repræsentanter for andre bosættelser, derefter brugt håndbevægelser, kropsbevægelser og ansigtsudtryk.

indisk guddom

På trods af det enorme antal af de stammer, der boede i forskellige klimaer og regioner, overbevisninger indfødte amerikanere var meget enkel, og du kan kombinere dem i én. De fleste af stammerne i Nordamerika mente, at guddom - er en slags af et fly, der er langt væk i havet. Ifølge deres legende, deres forfædre plejede at bo på dette plan. Og dem, der har begået en synd, eller viste uagtsomhed, dumpede hende med et gabende tomrum. I Mellemamerika, guderne gav de dyrearter, for det meste fugle. Wise Inca stammer ofte troede deres guder prototyper mennesker, der skabte verden og alt i det.

Moderne religiøse overbevisninger af indianere

I dag er de oprindelige indbyggere på det amerikanske kontinent ikke længere holde sig til de religiøse traditioner, som blev karakteriseret ved deres forfædre. Det meste af befolkningen i Nordamerika er nu bekender protestantisme og dens varianter. Indianere og halvblods, der bor i Mexico og den sydlige del af kontinentet, næsten alle overholde strenge katolicismen. Nogle af dem er jøder. Kun få er stadig baseret på de synspunkter, som deres forfædre, og den viden, de har i en kæmpe hemmelighed fra den hvide befolkning.

mytologisk aspekt

I første omgang, hele eventyr, legender, og andres værker, som tilhørte indianerne, kunne fortælle os om deres liv, om livet, om hvordan man kan få mad. Disse mennesker sang af fugle, vilde pattedyr og rovdyr, hans brødre og forældre. Lidt senere mytologi erhvervet en lidt anden karakter. Indianerne var myter om verdens skabelse, som er meget lig vores Bibel. Det er bemærkelsesværdigt, at der i mange historier om amerikanske oprindelige folk der er en guddom - En kvinde med fletninger. Det er både personificeringen af liv og død, krig og mad, jord og vand. Det har ikke noget navn, men omtalen af sin magt findes i næsten alle gamle indiske kilder.

konklusion

Vi har allerede nævnt ovenfor, den såkaldte indiske amerikanske befolkning er 48 mio, ifølge officielle data. Det er de mennesker, der er registreret i deres land, som hører til den koloniale samfund. Hvis vi tager hensyn til de indianere, der stadig lever i stammer, vil tallet være langt højere. Ifølge uofficielle oplysninger, i USA er hjemsted for mere end 60.000 repræsentanter for indfødte Americanoid løb, som forekommer både i Alaska og Ildlandet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.