FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er det - en reproduktiv metode? Reproduktiv metode til uddannelse (eksempler)

Pædagogik - en meget subtil og mangesidede videnskabelige sfære. I sit arbejde arsenal er der mere end et dusin træningsmetoder. Deres ansøgning rettet til den fulde udvikling af den enkelte, uddannelse specialist med den nødvendige mængde af viden, færdigheder og personlige egenskaber. I denne artikel vil vi tale om, hvad der er den reproduktive metode. Hvad er de funktioner, fordele og ulemper?

beskrivelse

Kedeligt og ensformigt strøm af foredrag havde længe været berettiget. Eksperter har fastslået, at anvendelsen af kun information modtagelige fremgangsmåde kun 30% hjælper til at assimilere det teoretiske materiale. Eller også går forbi studerende, eller catch-up i løbet af forberedelse til eksamen og prøver. Men uden praksis, styrkelse teori, det er tilfældigt, unødvendige oplysninger. Ganske på forelæsningerne umuligt at nægte, fordi de bærer liget af den videnskabelige viden. Men de kan vekslede med foredrag og praktiske øvelser.

Reproduktiv metode er en måde at organisere læring aktivitet, der opstår på en specifik instruktion med (eller spillet) viden og praktisk action-sekvenser tidligere opnåede. Da denne metode altid tager en vis algoritme (eller instruktioner), er det ofte omtalt som instruktions og reproduktiv.

Egenskaber

Denne måde at tænke indebærer en hurtig, aktive studerende huske nye oplysninger, der informerer læreren eller en anden uddannelsesmæssig kilde og overførsel af viden på et konkret grundlag. Der er flere betingelser eller midler til at gennemføre reproduktiv metode:

  • Verbal, visuelle og praktiske metoder til uddannelse. Dette kan være tal, ord, skitser.
  • Analogt metode er konstrueret og foredrag, der indeholder videnskabelig information og korte notater for at optage studerende.
  • Samtaler holdes i et bestemt mønster. Lærer bygger udelukkende på de forhold, der er kendt for de studerende. Diskussion af hypoteser og opgørelse af en uafhængig udtalelse ikke giver.
  • Forplantningssystem øvelser bør fremme effektive praktiske færdigheder samt nogen erfaring kræver flere handlinger på modellen.

Fremgangsmåden kan også anvendes til fastgørelse af undersøgte materiale.

Modsætning produktiv metode

Der er en temmelig omfattende klassifikation af pædagogiske metoder. Deres valg afhænger af alder af de studerende og disciplin. Ved karakteren af kognitiv aktivitet skelne metoden til reproduktiv og produktiv. Se, hvad forskellene i deres metode og formålet med organisationen.

Reproduktiv metode til undervisning - er de gentagne afspilning er allerede modtaget fra læreren viden og handling til at producere et resultat. Læreren giver et bestemt job, og den studerende af et bestemt mønster udfører det. Denne metode er meget effektiv i følgende discipliner: .. Matematik, kemi, fysik, datalogi, osv Det vil sige, programmeret instruktion udføres. Hver opgave og operationen har en vis sekvens af handlinger.

Grundlaget for tilegnelse af viden er foredrag, der akkumulerer autoritative udtalelser. At de danner instruktioner, som derefter er studerende. Disse kan være regler, love, aksiomer, formler og så videre. N.

Produktiv metode fokuserer på et bestemt emne. Det giver de studerende en selvstændig (tilfældig) for at finde svar på spørgsmål. I modsætning til reproduktive, det har ingen klare algoritme formler. En lærers opgave er at skabe en større motivation til erhvervelse af ny viden studerende.

eksempler

Som allerede nævnt, de eksakte videnskaber - jord egnet til læreren, som effektivt fungerer det reproduktive metode til undervisning. Eksempler på det med succes kan ses i opløsningen af en matematisk, kemiske problemer eller gentagne forsøg.

Overvej for eksempel konventionel matematisk andengradsligning. Der er et konkret eksempel på formel-, hvorefter den studerende gradvist kommer til det korrekte svar - at finde en ukendt (eller ukendt).

Et andet eksempel er konsolideringen af den viden lektion om "uægte brøk." Du kan bruge spørgsmålene om definition eller klarhed midler. For eksempel i den dias præsentation eller på tavlen til at skrive ned nogle numre, og bede de studerende til at vælge den forkerte skud. Valg skal begrundes. Alle handlingen finder sted på princippet om udvælgelse (eksempel) - begrundelse (årsagen).

Samtidig er det vigtigt at rydde læreren instrueret. Brug det i fremtiden, vil de studerende være i stand til at udføre opgaver af varierende kompleksitet, til at absorbere den nødvendige viden og udvikle færdigheder. befrugtning også bidrage til at generere en bestemt måde at tænke på, hvilket er nyttigt til at udføre operationer i hverdagen.

effektivitet

Den russiske uddannelse brugen af denne metode har længe været kendt. Det kan kaldes "klassiske". Men glem ikke, at hver teknologi har evnen til løbende at forbedre. Så i dag, betyder ikke bare den reproduktive metode til læring forelæsningsnoter og anvendelsen af disse formler. Ændringerne berørte forenkle nogle algoritmer til hurtig assimilering af videnskabelige beviser korrelerer med visuelle hjælpemidler, der anvendes i samtaler og praktisk uddannelse interaktive læringsværktøjer (audio, video, animation). Alt dette er naturligvis, har en positiv indvirkning på effektiviteten af kognitiv aktivitet, og som har til formål at forbedre den reproduktive metode. Dette er et godt alternativ til at tørre subtraktion af forelæsninger og gennemføre seminarer monotone, bygget på en simpel undersøgelse.

Godbidder

Den største og vigtig fordel ved denne teknologi er økonomisk. Hvad betyder det? Reproduktiv undervisningsmetode involverer læreren på kort tid og uden besvær formidler en imponerende mængde af viden og færdigheder. Samtidig, eleverne opfatter hurtigt nye oplysninger, praktiserende parallelt med det i praksis. Denne metode sikrer en stærk assimilation af viden.

Reproduktiv metode perfekt indset hvor undervisningsmateriale er mere af informativ karakter. I dette tilfælde de studerende blokerede den uafhængige, kreativ tænkning og giver opbevaring og behandling af færdiglavet teoretisk viden.

ulemper

Eksperter opmærksom på, at den reproduktive metode til træning - er et eksempel på algoritmisk streng handling, som ikke tillader den kreative friheder, antagelser og tvivl. På grund af dette, meget kan lide fleksibilitet, uafhængighed tanke. Denne teknologi kategorisk benægter søgeaktivitet, hvilket ikke er mindre vigtig end brugen af de tidligere rapporterede teoretisk viden. Med hyppig brug af reproduktive metoder til uddannelse kan blive til ren formalisering og assimilering af viden vil simpelthen unthought proppe.

Kombination med andre metoder

Reproduktiv metode er effektiv i det informationsbærende modtagelig aktivitet af elever. Det er en kendsgerning. Men kan det ikke være det eneste redskab i det arsenal af læreren. Erfaringen viser, at monologen praksis længe har overlevet sin nytte, og kræver en integreret tilgang. Fordi der i tillæg til den hurtige assimilering af teoretisk materiale og forme udføre handlinger på de fornødne instrukser til udviklingen af personlige egenskaber og kreativ tilgang til arbejdet, selvhjulpenhed i erhvervelsen af ny viden.

Så sammen med reproduktiv bruger ofte kreative, illustrative, forskning og produktive teknikker til at søge efter oplysninger og bruge dem til at møde nye udfordringer. Undervisning i form af quizzer, diskussioner om enhver åbning eller loven, udarbejdelse af rapporten - et passende alternativ. Valget vil afhænge af flere faktorer: formålet med lektionen faser, lokale forhold, indholdet af det teoretiske materiale og den enkelte lærer. Under alle omstændigheder, en række forskellige undervisningsmetoder levendegør betydeligt læringsprocessen og fremmer den fulde udvikling af den enkelte elev.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.