FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvor på kortet er Lena-floden? Lena-floden på kortet over Rusland. Hvor floden løber ud i Lena?

Lena-floden (på kortet Rusland, denne geografiske træk skiller sig ud på baggrund af den anden) er den største i det østlige Sibirien. Desuden er det er den tiende i listen af de længste floder i verden. Hvor på kortet er Lena-floden? For nogle områder sker? Hvad bosættelser er placeret langs det? Hvilke af dem er den største? På denne og mange andre ting vil blive drøftet senere i artiklen.

oversigt

Området på kortet, hvor er det Lena-floden, indeholder flere russiske regioner. Især den finder sted i Irkutsk, Amur-regionen, Khabarovsk, Krasnoyarsk og Transbajkal kanter, samt i Buryatia og Yakutia. Lena-floden, fotos, som du kan se ovenfor, er den største i Rusland. Dens pulje ligger inden for denne stat. Hvorfra kom navnet på floden? Det menes, at dens rødder ligger i Evenki sprog tilhører den Manchu-Tungus gruppe. Han blev en pioner opdagelsesrejsende Demid pyanda. Lena flodmunding han kaldte "Elyuene". Efterfølgende blev navnet ændret og tog sin moderne form.

geografi

Lena-floden på kortet over Rusland ser stort sammenlignet med andre objekter. Længden af det er omkring 4400 km. Bassinet har et areal på 2490 sq. M. m. Afhængigt af beskaffenheden af strømningen er tre portion. Den første kilde omfatter floden Lena (hans kort er godt synlig) før Vitim. Med sit ende til tilslutningspunktet af Aldan - det andet afsnit. Den nederste del af den tredje - fra Aldan til det sted, hvor floden munder ud Lena (dette er Laptevhavet).

øvre kursus

Det er det område på kortet, hvor er det Lena-floden, indeholder en række geografiske funktioner, der er specifikke for området. Især flow begynder fra søen, beliggende nær Bajkalsøen (syv kilometer). Det er placeret i en højde af 1470 m. I 1997, den 19. august, hvor Lena River stammer, blev kapellet bygget. Hele den øverste del, dvs. faktisk den tredje del af strømmen løber i bjerget længde Predbajkale. I området Kirenska vandforbrug er i gennemsnit 1.100 kubikmeter. m / sek.

gennemsnittet for

Denne del af floden omfatter segmentet mellem Vitim og Aldan. Dens længde - cirka 1415 kilometer. I nærheden af sammenløbet af sted Vitim Lena flytter ind på territoriet af Yakutia. Det ligger inden for området til sin ende. Med vedtagelsen af en Vitim Lena (på kortet Rusland dette område ses tydeligt) bliver en kraftfuld høj vandgennemstrømning. Dybde i dette afsnit stige op til 10-12 meter, kanalen udvider, der er mange øer. Ådalen udvider til 20-30 km. Det er asymmetrisk: den rigtige hældning er lidt højere og stejlere. Han er repræsenteret ved den nordlige grænse af Patom højland. Venstre - mere skånsom. På begge skråninger vokser en tyk fyrreskov, nogle steder, genkaldelig eng. Afsnittet fra Olekma indtil Aldana floden Lena har ingen væsentlige bifloder. Over 500 km, opskæring Prilenskoye plateau, strømmen passerer gennem en smal og dyb dal, som er indlejret i kalksten. Lige under den Pokrovsk floden kommer ind i sletterne område. Som et resultat, dalen udvider kraftigt, og strømningshastigheden er aftaget betydeligt. Det ikke overstiger 1,3 meter per sekund (i flertal -. 0,5-0,7 m / sek). Bredden af flodslette dog når op 5-7, og nogle steder - 15 kilometer, og hele dalen som helhed - og 20 km bred.

nedstrøms

Lige under Jakutsk i floden flow er to primære bifloder - Viluy og Aldan. På dette tidspunkt strømmen bliver en kæmpe. Selv i et område, hvor der kun er en kanal, hvis bredde op til ti kilometer og dybden - mere end 16-20 meter. På øen en del af Lena bliver det op til 20-30 km. Der er meget få bopladser - næsten øde kyst. Nedre løb er kendetegnet ved smalle pulje. Den østlige del af den fremrykkende gren af Verkhoyansk Range - vandskellet af Lena og Yana. På vestsiden er små stigninger af den Midtsibiriske højslette. De deler Olenek og Lena. Lige under med. Bulun komprimeret strøm egnet til ham meget tæt intervaller: i øst - Haraulah, vest - Czekanowski. Ca. 150 kilometer fra Laptev strækker omfattende Lena river delta.

hydrologi

Data om vodoraskhodu ved mundingen af Lena er selvmodsigende ifølge forskellige kilder. Ofte kan selv i dem findes unøjagtigheder. Usikkerheden forstærkes af, at floden har en stor delta og talrige kanaler. På denne territorium falder pulje sektion, hvilket område -. 60 tusinde sq M. km. Forskellige skøn strømmen af vand om året i området fra 489 til 542 sq. km. Dette svarer til en gennemsnitlig årlig strømning i slutningen af strømningen er lig med 15 500 til 17 175 m3 / sekund.

Som den vigtigste magt af denne del er, i virkeligheden er de fleste af de bifloder, og smeltet handle regnvand. Modtagelse af grundvandsressourcer hæmmet den udbredte permafrost i oplandet. Den eneste undtagelse er geotermisk.

Sæsonbetingede ændringer i omfanget og vandstrømmen

For floden er præget af nogle ganske høje oversvømmelser i sommer, forår oversvømmelser og periode lavt vand i efterår-vinter periode de (op til 366 m3 / s). Alle indikatorer for vandforbrug afhænger af den fælles mode for nedbør. På tidspunktet for oversvømmelserne foråret i løbet af juni op til 40% dræn, fra juni til oktober - 91%. Ved udmundingen af de største vandforbrug i gennemsnit per måned blev registreret i 1989 år. Så i juni, det var 104 000 m3 / sekund. Under oversvømmelse i området ved floden i slutningen af den maksimale strøm kan overstige 200 000 m3 / s.

is regime

Floden er for det meste i områder med barske klimatiske forhold. Strømmen er forskellig fra den anden med deres kraftfulde overbelastning is og is regime generelt. Vinteren er meget kold, med lidt sne og lang. Is dannes tykke og stærke under disse betingelser. Spring is afdrift er kendetegnet ved høj styrke. Wort frosne blokke og oversvømmelser store områder - nok hyppigt fænomen for Lena. Spring oversvømmelse lige før (i slutningen af april) fejres i Kirensk distriktet - i den øvre del. Gradvist flytter mod nord, strømmen kommer til mere ubesværet i isen af floden. Før nedstrøms spild når omkring midten af juni. I denne periode, vandet stiger over lavt niveau af 6-8 meter, og i nedstrømsisolering kan nå 18 m.

tilstrømning

Det område, hvor kortet er Lena River, indbefatter en flerhed af vandstrømme. De falder ind i kanalen. Blandt bør tildeles de bifloder Te, Big Pat, Kuta, Vitim Viluy, Olekma, Aldan, unge, føler, Kirenga, Lunghu, The Bear. Nogle af dem er ret store. En sådan er eksempelvis Batamay. Det gennemsnitlige forbrug i munden - 5060 m3 / s, og pool område - 729 000 sq. km. Fire vigtigste biflod - Vitim, Aldan, og Olekma Viluy - klart skiller sig ud for sin størrelse, blandt andre.

forsendelse

Lena-floden på kortet over Rusland er omgivet nogle steder helt store genstande. Blandt dem, de bosættelser, der har et særligt bånd værdi. Det skal siges, at floden indtil i dag er en stor forsendelse arterie Yakutsk. Denne transport linje forbinder det område af emnet med de øvrige områder i føderal betydning. Adrift Lena gennemført hovedparten af "import af nord." Det menes, at molen Kachug - start forsendelse. Men fra havnen Osetrovo opstrøms er kun små fartøjer. Lige under byen Ust-Kut og til sammenløbet af Vitim det tager en hel del af komplekse dele forsendelse steder og relativt små områder. For at forbedre transportnettet i stedet for arbejde årligt, hvilket bidrager til uddybning. Navigation udføres fra 125 til 170 dage.

bosættelser

Det skal siges, at det område, hvorigennem floden flyder, beboet af relativt svage. Der er seks byer. Den største er naturligvis Yakutsk, selv om dens befolkning - lidt mere end 300 tusinde mennesker. Byen blev grundlagt i 1632, det år.

Den ældste by på Lena overvejet Kirensk. Det blev grundlagt i 1630. Afstanden mellem lokaliteter i almindelighed (med undtagelse af området nær Yakutsk hvor der er en relativ høj befolkningstæthed) kan nå flere hundrede km. I dette tilfælde med den begrundelse, at sprede taiga. Meget ofte kan du finde forladte landsbyer og landsbyer. Periodisk der er midlertidige lejr bosættelser. Blandt de historiske steder i note Zhigansk. Det blev grundlagt i 1632, året, og fra 1783 indtil 1805 th havde status af amtet byen.

En anden historisk sted - Sottintsy. Her er Lenins museum-reserve af historie og arkitektur "Venskab". Sottintsy - i stedet for den oprindelige fundament Yakutsk.

økonomisk betydning

Den Lena-floden betragtes som en af de reneste i verden. Den flodlejet ændres ikke af mennesket. Til dato, langs floden, er der ingen dæmninger, vandkraftværker og andre faciliteter. På områder, der ikke bebos af mennesker, kan du drikke vand direkte fra åen. På grund af det faktum, at langs kurset er ikke en masse bosættelser, er den økonomiske aktivitet ikke kendetegnet ved en høj intensitet. Betragtes som den største havnebyer som Jakutsk, Lensk, Kirensk stør.

økologi

Som det fremgår af resultaterne af forskere fra forskellige lande (University of Alaska, Det Nationale Center for franske Studier, Institut for russiske videnskabsakademi), en negativ indvirkning på strømmen tilstand af den globale opvarmning kan påvirke. Den temperatur i området hvor floden er udeladt i vintertid til halvfjerds grader. Således permafrost lag ligger i en halv kilometer. Som forskerne har omgivelsestemperaturen i de seneste fyrre år steget med et gennemsnit af fire grader. Og uden denne tilstrækkeligt alvorlige oversvømmelser er stigende styrke fra år til år. Dette er til skade for kysten tilstand. Desuden er der motion øer nedstrøms. I 2009, det år den hastighed, hvormed nedstigningen de nåede syvogtyve meter om året.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.