FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den historie og befolkningen i Kaliningrad-regionen. De vigtigste byer i rav jord

Kaliningrad-regionen er unik på mange måder. Det er den vestligste af Den Russiske Føderation og den eneste enklave i det. Kaliningrad-regionen befolkning er etnisk mangfoldige, og dens byer - en særlig arkitektur med et strejf af East preussiske.

Kaliningrad-regionen - en unik og interessant kant

Ved afslutningen af Anden Verdenskrig, den 7. april 1946 blev Koenigsberg region dannet. Et par måneder senere den fik sit nuværende navn. Dette er en fantastisk og meget farverige region i Rusland, der er en masse af, hvad der er unikt.

Først og fremmest, regionen har ingen fælles landegrænser med resten af Rusland. I syd det grænser med Polen i nord og øst - med Litauen. Fra vest det vaskes af farvandene i Østersøen cool. Det samlede areal af Kaliningrad-regionen - lidt mere end 15 tusind kvadratkilometer. Dette er en af de yngste RF emner.

Kaliningrad-regionen befolkning - 976,000 mennesker (som af 2016). Denne region i Rusland er tættest på Europa, ikke kun geografisk, men også mentalt. Den arkitektoniske udseende af området er ikke mindre interessant. Gamle tyske arkitektur kombineres med de massive sovjettiden bygninger og moderne russisk arkitektur.

Kaliningrad-regionen påvirker også dens naturlige ressourcer. Først og fremmest er det selvfølgelig om rav. I russiske region tegner sig for omkring 90% af den globale produktion af "fossile harpiks".

Men det unikke i den naturlige rav kant er ikke begrænset. Så i Kaliningrad-regionen er den eneste i Østersøen, isfri havn, verdens længste sand spytte (UNESCO beskyttet), en fænomenal fyrreskov 'Dancing Skov' med sært snoede træstammer, og meget mere interessant og usædvanligt.

Historie af området

I lang tid dette område var et vigtigt kulturelt centrum af Østpreussen. Dette faktum forklarer en masse "tyske" spor i byerne og landsbyer i den moderne Kaliningrad-regionen: mursten kirker, styrke, forter, gamle brosten i gaderne, og så videre ..

I flere århundreder, blev landet delt mellem polakker og litauere, tyskere og russisk. I efterkrigstidens 1945 ifølge beslutningerne fra Yalta og potsdamkonferencen, Amber gik til kanten af USSR. Juli 4, 1946 gamle Königsberg blev omdøbt Kaliningrad, og området blev kendt som Kaliningrad.

Krigen har forårsaget store skader til regionen. Halvdelen af den industrielle kompleks blev ødelagt. Ca. 80% af huset fond af det tidligere Königsberg blev ødelagt. Alle de prøvelser for at genopbygge byen og regionens økonomi faldt på skuldrene blødte langvarig krig sovjetisk styre.

Kaliningrad-regionen

Efterkrigstidens afvikling af Kaliningrad-regionen kaldes de største folkevandringer i historien om Sovjetunionen. I slutningen af 40'erne her massivt samledes folk fra forskellige dele af imperiet - fra Rusland, Hviderusland, Ukraine, Armenien, Usbekistan. Samtidig blev regionen deporteret indfødte tyske befolkning.

For de første tre efterkrigstidens årtier (1950 til 1979) befolkningen i Kaliningrad-regionen voksede præcis to gange. I de senere år er antallet af mennesker i denne region af landet, men langsomt, men voksende. Ifølge demografiske fremskrivninger, i 2030 befolkningen i regionen vil overvinde den barriere af en million mennesker.

I dag, i Kaliningrad-regionen beboet af repræsentanter for mange nationer og nationaliteter. Den største af dem:

  • Russisk (82%);
  • Ukrainsk (3,5%);
  • Hviderussere (3,4%);
  • Litauisk (1%);
  • Armensk (1%);
  • Tyskere (mindre end 1%);
  • Tatar (mindre end 1%).

Moderne administrative-territoriale opdeling af regionen

Hvor mange administrative enheder er Kaliningrad-regionen? Områder i den vestlige region i Den Russiske Føderation er meget forskellige fra hinanden i størrelse og befolkning. I alt 15. Den største område i regionen - Slavskii (med samme administrative center), og den mindste - Svetlogorsk.

Administrativ division regionen giver også mulighed for opdeling i byen regionale værdi (der er 6) og små byer (én).

Kaliningrad-regionen Cities

Niveauet af urbanisering i regionen er stor nok. Det er omkring 77%. Alt inden for regionen, er der 22 byer. Det administrative center i regionen er Kaliningrad, som er hjemsted for næsten 60% af den samlede befolkning i regionen.

De største byer i Kaliningrad-regionen, er anført i tabellen (med det gamle navn og antallet af indbyggere):

by

tidligere titel

Antal indbyggere i tusindvis.

Kaliningrad

Kenigsberg

459,6

Sovetsk

Tilsit

40,9

Chernyahovsk

Insterburg

37,0

Baltiysk

Pillai

33,2

Gusev

Gumbinnen

28.2

lyse

Tsimmerbude

22,0

Med hensyn til turisme de mest interessante byer: Kaliningrad, Baltiysk, Chernyakhovsk, Pravdinsk, Neman Zelenogradsk.

Kaliningrad er verdensberømt for sin Amber Museum, grav filosoffen Kant, samt flere dusin Fortova faciliteter. Pravdinsk, Train, Chernyakhovsk og Sovietsk tiltrække turister oldness af den tyske arkitektur og baltiske Neman - for sine mange historiske monumenter. Svetlogorsk og Zelenogradsk - de vigtigste feriesteder i Kaliningrad-regionen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.