ComputereUdstyr

Hvem er opfinderen af computeren padle (mus). Udviklingen i Computer Mouse

I dag, uden denne enhed vil ikke være i stand til at gøre enhver moderne stationær computer. Ja, og på bærbare computere, mange professionelle foretrækker at forbinde det desperat sværge ved touchpads for deres overfølsomhed og ubekvemme placering. Men om, hvem der opfandt computermusen er stadig ikke kendt. Så lad os diskutere dette emne i flere detaljer.

Et par fakta

Om den, der opfandt computermusen, nu kendt med sikkerhed. Dette faktum er ubestridt, som i mange tilfælde, de øvrige, ikke mindre nødvendige enheder opfundet af opfinderne. Der har været en præsentation af en ny enhed til en computer konference i USA (San Francisco). Hvem er opfinderen af computeren manipulator (mus derefter kaldet den måde)? Udviklet og demonstreret for verden sin Douglas Engelbart (Douglas Engelbart), og hun blev født endnu tidligere, i 1964. Selv om den legendariske opfinder af computermus hævdede, at tanken om en sådan anordning kom fra ham i 1951! I 1970 modtog han en patent for denne opfindelse.

Computer mus: skaberen, historie, evolution

Hver ting har sin egen historie, og som du går dybere ind i fortiden, hun erhverver sine legender. Hvis svaret på spørgsmålet om, hvem der er opfinderen af computeren padle (mus), ser ud til at være klar, udtalelsen om, hvem enheden blev oprettet, så at sige, på hvis ordrer til at gøre divergerer. Nogle kilder siger, at prototypen af musen er designet til Xerox selskab. Andre - som bestilt sin udvikling hos Apple. Opfinderen siger, at den særlige rækkefølge som sådan på produktet er blevet rapporteret. Manipulator optrådte helt uventet, som et biprodukt (som det ofte sker med strålende ting, ingen specifikt ikke opfinde, og som om de selv synes). Ved udvikling af en operatsionok blev nødvendig i tastaturet til drift med vinduerne (i vinduesystemet koncept) Engelbart. Og den første arbejdsdag kopi blev bygget i 1964. Så begynder historien om en computermus, skaberen af hvilken - opfinderen og videnskabsmanden Douglas Engelbart.

Det lignede den første mus

Boliger det blev skåret i hånden af træ og havde form som en kasse. Indvendigt er der knapper og to hjul. De rullede på bordet, når indretningen bevæger sig, gør det muligt at beregne retningen og størrelsen af muse bevægelse. En følge af disse data omdannes til bevægelse af markøren på skærmen. Efterfølgende er indretningen blevet modificeret og forbedret. En software skrev Jeff Ralifson. manipulator i den tid var absolut enorme muligheder (som kan ses på demonstrationen film, dateret 1968 og ligger på Museum of mus på Stanford). Så har denne enhed endnu ikke har erhvervet verdensomspændende berømmelse og popularitet.

Det næste skridt

Dette blev fulgt op af en forbedret version af musen fra Xerox (1972). Det afsluttede sit Bill English, der arbejdede i laboratoriet med Engelbart, og flyttede derefter til dette selskab. Derfor undertiden spørgsmålet om, hvem der er opfinderen af computeren padle (mus), og omdirigere til denne førende virksomhed. Når enheden er blevet ændret af dem er meget vigtigt: i stedet for to store hjul kom en bærende med to ruller. Og vigtigst af alt - udformningen af musens krop er allerede blevet ligne moderne form, velkendt for vores øjne. Men patentet, er det stadig forblev i Engelbart. Så spørgsmålet om, hvem der er opfinderen af computeren padle (mus), er det klogt at reagere med angivelse af fornavn.

videreudvikling

Alligevel manipulator som computerenheder forbliver temmelig eksotisk ting lige op til begyndelsen af 80'erne i det 20. århundrede. Men i 1983, for eksempel, var der cirka ti virksomheder, der producerer og sælger forskellige modeller af mus. Det er bemærkelsesværdigt, at nogle af disse selskaber var arrangeret af medlemmer af Engelbarts eller hans egen. Lav popularitet som en mus til computeren kunne argumentere sin meget høj pris i disse år. Kseroksovskie mus koste mellem $ 400 og gebyret for hvilken de skal forbindes - selv 300. Og selve enheden havde strukturelle mangler: det var temmelig kompleks og meget skrøbelige. Således for den gennemsnitlige bruger en bred mus forblev utilgængelig. Hendes skæbne - forskere og udviklere, der opfandt den nyeste computerteknologi.

Apples rolle i historien om musen

I senere udvikle sin blevet meget populære pc blev det besluttet at producere udstyr af mus. Det er Jobs beordret til at udvikle en pålidelig og minimal vedligeholdelse, hvilket ville koste 20-30 bukke og ikke bryde hver par dage. Og her, måske, know-how: en gummibold, der ruller rundt i kroppen vises i stedet for lejet. Brug en anden signaltransmissionssystem tilfælde blev en støbt plast i modsætning til manuel arbejdskraft. Denne enhed kan samle en arbejdstager på samlebånd.

en bragende succes

revolution resulterer i en mus historie er ikke længe på sig. Epplovskie computere udstyret med mus i 1984 udsolgt, ligesom tærter, og var en bragende succes over hele verden. Og i 1995, lanceringen af Windows 95 er også stærkt medvirkende til disse tailed manipulatorer.

Mus. Typer af computermus

I dag er disse enheder i verden, er der meget mere end computerne selv. Det er rimeligt, på grund af dets korte (endnu ikke forældet model, som er i vores hastighed tid sker meget hurtigt) liv - 3-5 år højst - en gennemsnitlig pc ændrer mere end én mus, og mere, alt efter præferencer ejeren. Diverse og typer af computermus. Og se, og hans indre indhold. I henhold til dens særlige udformning og computerdata manipulatorer (mus) opdelt i mekanik, optik, laser, trackball.

Mekanisk mus - den traditionelle bold-drev model med en snor, som kræver regelmæssig rengøring af bolden, og voluminøse udseende. Optisk fungerer ved hjælp et andet princip. De har ikke en bold, og der er LED og sensor. Laser opererer med en laser. A trackballs har en konveks vulst, hvilket reducerer motiliteten af hænderne (som et resultat kan operere med en finger). Koblingsindretning ifølge princippet af data er opdelt i kablet og trådløst. Tråd anvendes som PC-tilslutning tråd, der er forbundet dertil, og på hvilken signalet sendes. En trådløs bruge en speciel modtager, skal du oprette forbindelse med en pc. Sådanne enheder er gode til notebooks, som mobil nok. En væsentlig ulempe: tage en af indgangene til computeren og brugte batterier eller batterier, der skal hele tiden ændre eller inficere. Næsten alle mus har to knapper og et rullehjul (i de gamle modeller, er det ikke), men den slags bygninger fra forskellige producenter kan være betydeligt forskellige fra hinanden: fra klassisk til moderne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.