SundhedSygdomme og betingelser

Hvad gør man med odontogen bihulebetændelse? Årsager, symptomer og behandling af sygdom

Odontogent kæbehulebetændelse kaldet atypisk form betændelse slimhinde af maxillary sinus. Årsagen til dens forekomst er inflammatoriske processer i væv af tænder og overkæben. Så hvad symptomer er ledsaget af betændelse og hvilke behandlinger tilbyder moderne medicin?

Odontogent bihulebetændelse og dens årsager

Umiddelbart skal det bemærkes, at forskellige typer af bakterier kan fungere som en inflammatorisk proces af patogenet, herunder streptokokker, diplococci, stafylokokker, enterokokker, og så videre. D. Ofte mennesker med odontogent bihulebetændelse har nogle anatomiske træk af strukturen af den øvre kæbe og tænder, i særdeleshed, er for tæt placeringen af rødderne fra fortiden til sinus gulvet. I nogle tilfælde infektionen trænger ind i maxillary sinus under dentale procedurer udføres forkert, eller hvis der er perforeringer efter tandudtrækning. Desuden årsagerne kan tilskrives parodontitis øverste tænder (især kindtænder) og osteomyelitis øvre kæbecyster og andre betændt.

Akut odontogen bihulebetændelse: symptomer

Typisk er denne form af sygdommen begynder pludseligt og er ledsaget af betændelse i den alveolære knogle af overkæben. Den inflammatoriske proces er ledsaget af svære smerter af en eller flere tænder. Ømhed er signifikant forøget, når trykket på den øvre kæbe, for eksempel under måltider.

Samtidig skarpt forhøjet kropstemperatur, nogle gange endda op til 40 grader. Odontogene maxillary sinusitis patienter klager over en følelse af oppustethed i den respektive side af den øvre kæbe, samt vedvarende nasal obstruktion. Undertiden sygdommen er ledsaget af øget tåreflåd på den ramte side af ansigtet, samt følsomhed over for lys. Efterhånden som sygdommen forekommer karakteristisk purulent eller mucopurulent næseflåd. Slimhinde næsepassagen kvælder og reddens.

Kronisk odontogen bihulebetændelse og dens symptomer

Dette trin er resultatet af en ubehandlet akut sinusitis eller nærvær maxillary permanent fokal kronisk infektion. Det kliniske billede af denne form for betændelse er klart adskilt to perioder - den relative velstand og forværring af sygdommen.

Patienter med odontogent bihulebetændelse klager over tilstoppet næse og smerte, som ofte gives ikke kun til tænderne, men også den tidsmæssige og frontale del af kraniet. Meget karakteristisk symptom er purulent sekretion, og hævelse af den nasale passage på den ramte side af ansigtet. Patienterne lider også af tilbagevendende ensidig hovedpine, svaghed, konstant træthed og reduceret ydeevne. I nogle tilfælde er sygdommen ledsaget af en følelse af tunghed i hovedet, hævelse af det nedre øjenlåg væv. Ofte patienter klager over generende stank.

Under alle omstændigheder, sådan en tilstand, der kræver medicinsk behandling. Først skal du slippe af smittekilden. Derefter, som regel i de fleste tilfælde, punkteringen af maxillary sinus udføres, hvor det blev oprenset ved pus, vasket med antiseptiske opløsninger og antibiotika. Senere gennemførte antibakteriel terapi. For at fjerne symptomerne på patienterne tildelt til modtage analgetika, antipyretika og desensibiliserende midler. For at lette nasal vejrtrækning bruger specielle næsedråber med karudvidende egenskaber, som hurtigt lindre hævelse.

Og glem ikke, at mundhygiejne og rettidig tandbehandling vil beskytte dig mod fremkomsten af denne ubehagelige og meget farlige med dens komplikationer af sygdommen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.