Af teknologiElektronik

Temperatur kontakt: ordningen, princippet om drift, ansættelse

Beskyttelse af elektrisk udstyr fra overskydende belastning termisk relæ giver. Uden det, at trådene overophedet, hvilket resulterer i for tidlig svigt af isoleringen.

virkemåde

termisk relæ funktion er at afbryde et kredsløb, når strømmen gennem den overstiger den nominelle. Apparatet består af termopodogrevatelya hvorigennem elektrisk strøm passerer, og en plade af bimetalorganet, som deformeres ved opvarmning og åbner kontakterne kæde. Jo højere strøm, jo hurtigere operationen.

Efter den åbne kredsløb termoelement køler og vender tilbage til sin oprindelige tilstand.

Typer af ordninger af fuseren

Termorelæ opererer gennem to ordninger:

  • skiftekontakter er lukket tilbage kraft;
  • ordning nulstilles uafhængigt.

Den første udførelsesform angår termisk beskyttende relæ (elektromagnetiske kontaktorer, afbrydere et al.). Det andet anvendes i temperaturregulerede objekter systemer (køleskab, strygejern, gulvvarme et al.).

Den bimetalliske plade ved en afbøjning virker på kontaktgrupper, der åbner det elektriske kredsløb. Grund af den lave reaktionshastighed af anordningen ikke slukke lysbuen med den ønskede virkning. I dagens relay udstyr anvendes, hvilket øger det åbne kredsløb hastighed.

Typer af termisk relæ

Termisk relæ udvælges ved den nominelle motorbelastning over det med 20-30%. Med sådan en overbelastning udløsning forekommer efter 20 min. Den bimetal plade synker langsomt. I denne henseende fungerer den på stifterne gennem accelererende indretning (kontakt hoppende). Følgende typer termisk relæ.

  1. RTP - beskytte tre motorer fase med termoelementer på strømme op til 600 A og en DC-spænding netværk op til 150 A. bimetal plade opvarmes af et varmelegeme og en strøm, der løber derigennem. motorstrøm justeres manuelt af den indledende deformation af pladen. Nulstil ved at trykke på knappen, men der er en version med en selv-nulstilling.
  2. RTL - til beskyttelse af trefasede induktionsmotorer ved længere tids overbelastning, fase ubalance mens rotoren jamming, eller ved svær start. Under sådanne omstændigheder, der opererer elektriske løftemekanismer, pumper, ventilatorer og andre maskiner. Relæ indsat i starteren og foretage de enkelte apparater.
  3. PTT - inkluderet i sættene for beskyttelse af trefasede asynkronmotorer ved længere tids overbelastning, fase ubalance, etc. De kan indlejret i .. Magnetiske aktuatorer i AC og DC kredsløb.

Kontrol og konfiguration

De elektrotermiske relæer bør være jævne sætte pickup værdi. Første inspektion og sikrer deres forudbestemt indetemperatur. Når Undersøg tilstanden af kontakter, bimetal plader, fastgørelseselementer og mekanismer.

Installation til den justerbare termostat varme yde til at forøge eller formindske, hvor hver afdeling af skalaen svarer til ændringen til 10 ° C. Hvis relæerne har temperatur kompensation, er ingen justering nødvendig.

Der foretages regulering fungere ved en seks gange stigning i I nom. Med inerti indretninger lave aktiveres i intervallet 0,5-4 s, og med en stor - fra 4 til 25 sekunder. Så, ved at gøre de nuværende stiger fra 1,2 til jeg nom. Relæer således bør afbryde kontakterne 20 min.

simple termostater

Temperaturafbryder kan oprettes baseret på elektroniske kredsløb, som anvendes til at opretholde en forudbestemt temperatur tilstand af computeren, lokaler, inkubatoren og t. D. Til dette Termostaten kan anvendes, kredsløbet i hvilken omfatter en sensor, der består af måling og reference poluplecha termistor R2 og modstande R1, R3, R4.

Når temperaturen ændres, varierer modstandsværdien R2. Fejlsignalet tilføres fra broen til indgangen af LM393 IC. Den fungerer i komparatoren mode, hvor indløbet 3 af det analoge signal er en brat overgang fra dens slukkede tilstand til sin aktive. Signal fra udgangskredsløbet forstærkes af transistoren Q1, og derefter blæseren udløsning forekommer. Den køler termistoren, derefter komparatoren slukker blæseren. På denne måde opstår termisk styring via luftkøling.

Sensor til temperaturstyring af gulvvarme

På en lignende princip til at styre systemet med gulvvarme.

AC 230 føres til indgangen enheden og omdannes derefter i en transformerless strømforsyning til en konstant 15 W. om tærsklen er defineret divider R4, R5, R9. Når kolde gulv, R9 termistormodstanden er 10 ohm. På TL431 zener modtager et signal over 2,5 volt kæde VD3, R6, HL 2, U 1. Angivelse af dette er gjort diode HL 2. Triac VS 1 er tændt og den spænding, der leveres til gulvvarme. Når dens temperatur når en forudbestemt værdi, er termistormodstanden R9 (sensor) faldt således at zenerdioden på styreindgangen signalværdien bliver mindre end 2,5 V. TL431 låst, og for dem at optosimistor triac. Som et resultat heraf varmeenheden deaktiveret. Så snart gulvet begynder at køle, gentages processen.

Den minimale og den maksimale temperatur indstilles af modstandene R4 og R5. Switching tærskel justeres efter installation af sensoren R9. Dens placeret midt mellem varmespolerne. Udgangseffekten, der drives af en termisk relæ, er afhængig af værdien af modstanden R7.

Kommende følerklemmerne lukket krympbar rør, og forseglet med kabelbåndet eller klæbelag. Konklusioner Det er tilrådeligt at sætte i en messing muffe og fyld med epoxyharpiks. Top coatede gulvfliser.

Hvordan man kan forbinde termostaten til varmelegemet, kan ses i diagrammet, som er repræsenteret på kroppen af mange modeller. Det kan også findes i beskrivelsen af indretningen.

Industrielle termostat til varmelegemet kan vælges blandt følgende typer:

  • elektromekaniske - med manuel reset switch;
  • digital - kontrol udføres sensoriske eller taktile knapper, og den nødvendige information (den aktuelle temperatur og indstillinger) vises på displayet;
  • programmerbar - et varmelegeme indstilling af programmet i en forudbestemt periode, og fjernstyres af computer.

konklusion

Der er flere måder, hvordan man tilslutte en termisk relæ til enheder. Tidligere måtte de hente deres egne hænder. Nu på markedet, kan du vælge termostaten, hvis ordningen er optimalt ligesom til varmeapparatet (elkedler, varmt gulv og andre.). Det er vigtigt at give den nødvendige funktionalitet, pålidelighed og sikkerhed i drift.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.