SundhedSygdomme og betingelser

Dislokation af skulderleddet.

Skulderled består af hovedet af humerus, scapula og kravebenet. Lederen af humerus er en del af glenoidalis hulrum af vingen, der i sin kant har en tyk pude af brusk. Brusk tillader artikulære overflader formulere stramt nok, der letter bevægelsen af leddet. Alle overflader af knoglerne er velegnet til hinanden, som følge af hvilken en person kan gøre en gestus i tre planer. Imidlertid er en sådan høj mobilitet af leddet forårsage dens ustabilitet, dvs. kan forårsage forskydninger, subluxations og strækning af ligamenternes apparat.

Oven på skulderleddet er dækket med en tæt kapsel, som er et fastspændingssystem, der besidder alle de artikulære overflader af leddet på plads.

Dislokation af skulderleddet - overtrædelse af stabiliteten af ledfladerne når de udsættes for for stærk fysisk belastning eller udførelse af trafik samtidigt i forskellige planer, hvorved motoren er låst ledfunktion.

Forskydninger af skulderleddet er opdelt efter det plan, hvori blokeringen sker ved:

- front - hovedet bevæger sig fremad i forhold til glenoid hulrum under coracoid proces af bladet;

- posterior dislokation kendetegnet ved at kile hovedet tilbage;

- lavere - forskydning hoved under glenoidalis hulrum i vingen.

Dislokation af skulderleddet fremad er den mest almindelige, fordi bevæge hovedet i denne position nemmere. For eksempel i forbindelse med gennemførelsen af et kraftigt fald i støbt eller skulderled. Med denne fælles traume opstår ofte ledkapsel brud - en meget farlig og smertefuld komplikation af uro. Det kan også ske hul brusk fælg labrum hulrum - meget dårlig indikation af uro.

Dislokation af skulderleddet ryg er langt sjældnere, sandsynligvis på grund af det faktum, at mekanismen for denne skade er meget usædvanligt og omstændighederne for dens forekomst tilføjes ofte. For at komme tilbage en forvredet skulder, skal du falde på udstrakte hånd eller en lang tid til at hænge på den ene side, så under vægten af den samlede vægt kan også forekomme uro. Det særlige ved de kliniske symptomer på posterior dislokation er, at patienten ikke er i stand til at sænke sin arm ned, så på hospitalet, de kommer med en hævet hånd.

Udover fysisk påvirkning udefra, til dislokation af skulderleddet kan forårsage visse sygdomme og patologiske processer:

- øget mobilitet i skulderleddet, som er kendetegnet ved overdreven bevægelsesområde;

- Plastic forstyrrelser i knogle- og bruskvæv, hvilket resulterer i knoglestyrken er stærkt reduceret, og derfor er de lettest at forskyde sig i forhold til hinanden;

- ofte dislokation og subluksation eller de kaldes sædvanlige dislokation af skulderleddet også føre til svækkelse af den fælles ligament apparat, hvorved kapslen er ikke i stand til at holde den artikulære overflade i den ønskede position.

Dislokation af skulderleddet: behandling.

Den vigtigste taktik i behandling dislokation - gør ingen skade. Førstehjælp skal være kun en god immobilisering af leddet. Så patienten bør indlægges på et hospital for at bekræfte diagnosen og kvalificeret reduktion af uro.

Patienter med forstuvninger må nødvendigvis ske i to projektioner røntgen at udelukke fraktur.

Hvis diagnosen er bekræftet dislokation, skal knoglerne sættes på plads for at genoprette fælles mobilitet. Traume undertiden bruges under visse strækker metoder fælles forstuvninger.

Effektiv til forstuvninger er fysioterapi, den udføres for at reducere hævelse og inflammation af omgivende væv, mindske smerter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.