SundhedSygdomme og betingelser

Fremspring: hvad er det? Diskusprotrusion: behandling

Fremspring er en almindelig sygdom, der tager form af dystrofiske lidelser i intervertebrale skiver, der fører til deres nedbrydning. Som regel, er sygdommen fundet i 80 procent af befolkningen over en alder af 30 år.

Fremspring - hvad er det

Sygdommen, først og fremmest indikerer de store ændringer i bevægeapparatet. Dybest set, denne sygdom er en konsekvens af en af de stadier af slidgigt.

I dette tilfælde er fremspring - er den indledende form af en diskusprolaps. Chief og dens første symptom er svære smerter i det berørte område. De forskydning drev har interaktion på spinal rødder og rygmarven selv.

Hvis en person er ikke tid til at bede om hjælp i en medicinsk institution, risikerer at få en mere alvorlig sygdom - en intervertebral brok, hvilket i sidste ende vil have meget værre konsekvenser. Også, fremspringet af rygsøjlen, som vil vokse ind i en brok, er meget sværere at blive behandlet, og er meget farligt for menneskers sundhed.

Uddannelse fremspring

Fremkomsten af et fremspring ledsaget af degenerative forandringer i fibrøse ring af de intervertebrale skiver, det vil sige, med andre ord, at ændre deres struktur, er elasticiteten tabt, så disken er fladtrykt og rager ud over ryghvirvler. Men det er værd at overveje, at det fiberholdige skive bevarer sin form og integritet, således at den bløde kerne forbliver inde.

spinal fremspring kan være flere niveauer af kompleksitet:
1. bøjning af 0 til 3 mm forårsager ikke nogen ubehagelig følelse, og har ingen bivirkninger;
2. Fremspring fra 3 til 5 millimeter - en tilstand, der ofte er ledsaget af ubehagelige og hyppige smerter. Især de manifesterer sig i svær fysisk anstrengelse.
3. Bøjning fra 5 millimeter - denne tilstand betragtes allerede som intervertebrale brok.

Årsagerne til fremspring

Til dato, identificere flere store årsager, der fører til udseendet af fremspringet af columna rygsøjlen. Disse årsager omfatter:

 • ureduceret arbejdsstillinger;
 • utilstrækkelig udvikling af magert organ struktur;
 • genetisk disposition;
 • overvægt;
 • svigt af metaboliske processer i organismen;
 • alder ændringer;
 • store uholdbare pres på din ryg og rygrad;
 • tilstedeværelse af alvorlig infektionssygdom organisme.

Som allerede nævnt, de mest almindelige sygdomme i kropsholdning er præcis fremspringet. Hvad er det, er det klart for alle, men kun få mennesker ved, hvordan man forhindre forekomsten af denne sygdom.

Fase af dannelsen af fremspring

Til dato har læger identificeret adskillige stadier af dannelsen af fremspring:

 1. I det første trin kollapser det til 70% af strukturen af intervertebrale skive (disk). De mister deres elasticitet og revner i den fiberholdige kappe. Denne fase fremtræder skarpt lokaliseret smerte i det berørte område.
 2. Den anden fase af sygdommen er karakteriseret ved en diskusprotrusion. Således nucleus pulposus bevæges fra midten til kanten således strække fibrøse skive væv. På dette trin disken buler til 2-3 millimeter dermed kunne mærkes skarp smerte og ubehag i tværsnittet.
 3. Den sidste fase er kendetegnet ved en stærk fremspring i diskus. I dette tilfælde er der en brudskive og fibrose dannelse spinal herniation kan forekomme smerter i det berørte område og modtage forskellige neurologiske lidelser, såsom følelsesløshed.

klassificering af fremspring

Det er kendt, at en af de mest almindelige sygdomme i rygsøjlen er fremspring. Hvad er det, og hvad er deres årsager - er klar. Lad os finde ud, at sygdommen er klassificeret i henhold til nogle parametre.

Således er fremspringet klassificeres efter type, type og placering af fremspring.

 1. Efter type af fremspring er klassificeret som cirkulær og diffus.
 • Diffus fremspring - er en form for kronisk sygdom. Med denne type disk buler ujævnt. Hvis tiden ikke helbrede denne sygdom, så før eller senere vil det føre til invaliditet og handicap.
 • Den cirkulære fremspring - når intervertebrale diskus buler ud jævnt. Med denne type neurale værdiforringelse sker der forårsager udviklingen af neurologiske symptomer - forekomst af smerte fornemmelser, nerve følelsesløshed i lemmerne.

2. fremspring lumbal fremspring divideret med typen:

 • Den centrale fremspring (median) - fremspring sker mod centrum af rygmarvskanalen. I de fleste tilfælde er denne type sygdom har ingen manifestation, men det er en stor risiko, fordi effekten på rygmarven kan forårsage uønsket drift.
 • Den bageste fremspring - divertikel diskusprolaps kommer fra maven til ryggen. Meget ofte denne form for negativ effekt på rygmarven, hvilket fører til afbrydelse af dens funktionalitet. Det føles stærke smerter i det berørte område, sensoriske forstyrrelser, i nogle tilfælde, en krænkelse af funktionaliteten af organer i underlivet.
 • Sidefremspring (lateral) - disc buler i højre eller venstre side i forhold til rygsøjlen. Kan blive en årsag til spinal rødder. Indtil da, indtil vil ikke blive påvirket negativt nerver, at sygdommen ikke har nogen symptomer.
 • Posterolateral intervertebrale fremspring (posterolateral) - stak intervertebrale skiver ryg mod ryg og til højre eller venstre side. Ondsindet interaktion har på rødderne og rygmarv struktur. Indtil det øjeblik, overtrædelse af nerver er der ingen symptomer.

3. Opdelt efter sygdom placering: hals-, bryst- og lumbal fremspringet.

Fremspring i halshvirvelsøjlen

Fremspring af halshvirvelsøjlen er meget ofte føre til udvikling af en række komplikationer, som kan forårsage overbelastning af rygsøjlen. Konsekvensen af dette kunne være dannelsen af nye fremspring, og som et resultat - udvikling af en diskusprolaps. Følgende symptomer kan signalere Sygdommens:

Lokal smerte i nakken, kronisk eller akut karakter.

 • Begrænsning af halsen mobilitet.
 • Manifestationer af hovedpine, svimmelhed.
 • Smerter udstrålende ned ad armen.
 • Følelsesløshed og snurren i hænderne.
 • Svaghed i musklerne i skuldre og arme.

Fremspring af thorax disk

På grund af den menneskelige skelet struktur et fremspring i bryst regionen udvikler sig meget sjælden. Udseendet af sygdommen i bryst regionen kan indikere følgende symptomer:

 • Kronisk eller akut smerte i bryst del af rygsøjlen, ubehag.
 • Kronisk smerte i interkostalrum eller mellem skulderbladene.
 • Snurren i maven og brystet, lemmer følelsesløshed og krænkelse af følsomheden.
 • Svigt af de myndigheder, som er placeret i det berørte område (hjerte, lever).
 • Svaghed i mavemusklerne.

fremspring af lændehvirvelsøjlen

Det er kendt, at sygdommen er mest almindelige er i lændehvirvelsøjlen. Dette skyldes det faktum, at dette er den region af ryggen er konstant udsat for høj dynamisk og statisk belastning. Fremspring af lumbal er oftest ledsaget af:

Kronisk og akut smerte i lænden.

 • Tilstedeværelsen af smertefulde fornemmelser og lænket i lumbosacral område.
 • Form af iskias.
 • Et tegn på svaghed i benene.
 • Overtrædelse af følsomheden af de enkelte dele af kroppen - følelsesløshed, en følelse af "pinde og nåle" prikken.
 • Fremkomsten af smerte udstrålende i en eller begge ben.
 • I visse tilfælde kan det også være en overtrædelse af aktiviteterne i de urin og reproduktive organer.

symptomatologi fremspring

Symptomerne på denne sygdom er direkte afhængig af hvad der specifikt disken er beskadiget. Men indtil da, indtil der er en klemt disk forskellige spinal nerver, fremspringet kan være absolut ingen symptomer.

Generelt kan de fremspring tegn altid komme til udtryk med forskellig kraft, det hele afhænger af, hvor meget vil blive generet af rygmarven og nervesystemet krænket diskusprolaps. Det mest almindelige symptom er fremspringet af alvorlige smerter i det berørte område, som med tiden kan føre til forringet følsomhed.

Derudover kan du også definere en række andre indikatorer, der kan indikere tilstedeværelsen af fremspringet:

 • Kroniske eller akutte smerter i det berørte område (hals, ryg, bryst ryggen).
 • Tilstedeværelsen af vandrende og henvist smerte.
 • Manifestation af iskias.
 • Tab af elasticitet af muskler og svækkelse af det muskulære system i det berørte område.
 • tab af følsomhed af separate øvre og nedre ekstremiteter.
 • Tilstedeværelsen af tæthed og afbrænding i det syge sektion.
 • Nedsat følsomhed for hørelse, syn, symptomer som hovedpine, svimmelhed.

Oftest nedbrudt intervertebrale skiver

Oftest er der et fremspring af skiven L5, L4 / S1, som disse skiver udsættes for den største stress, når udfører nogen handling. L5, L4 - dette er spinal intervertebrale skiver, som er placeret i lænden. Når løfte tunge genstande eller når man sidder forekommer meget pres på skiverne, hvilket også forårsager nedbrydning. S1 - det første drev af bækken knogler, som også ofte er udsat for stress. Af disse grunde er disse diske oftest nedbrudt.

Som praksis viser håndgribelige tegn på fremspring på op til 30 år er der ikke meget, dybest set dem alle opstår, fordi efter denne alder, da i denne periode den menneskelige krop er udsat for et stort antal interaktioner, der har en negativ indvirkning på hans helbred.

diagnosticering af sygdommen

Diagnostik når et fremspring af symptomer begynder som regel med en fysisk undersøgelse af patientens behandlende læge. For at gøre dette, specialister bruge en række manuelle tests, som gør det muligt at definere det berørte område. Hvis du har mistanke om en spinal fremspring patient er tildelt yderligere tests - ultralyd, MR, CT, EMG, X-stråler og så videre. Røntgenstråler til bestemmelse af sværhedsgraden af sygdommen, MRI - for at indstille kompression af nerve bundter af nervefibre og omfanget af skaden hjælper at vide, EMG.

behandling

Ud fra ovenstående kan det konkluderes, at fremspringet - er en meget almindelig og farlig helbredstilstand. Derfor skal den behandles under overvågning af erfarne læger.

Behandling af fremspringet repræsenterer en række forskellige behandlinger. De bør udformes til at lindre smerter, hævelse af væv, genvinding af motorisk funktion og følsomhed normalisering.

At glemme, at sådan et fremspring, skal behandlingen også udføres ved hjælp af forskellige lægemidler. For en fuldstændig helbredelse og bedring i dag er der forskellige analgetika, muskelafslappende midler, anti-inflammatoriske lægemidler.

Det er også en stor hjælp i behandlingen af denne sygdom har en speciel massage, der kan gøres kun højt kvalificerede fagfolk.

Metoder forhindrer fremspring

Som nævnt ovenfor er en af de mest frygtede sygdomme er fremspring. Hvad er det, og hvordan de ser ud, er det allerede klart. Men der er måder, der kan reducere muligheden for denne sygdom væsentligt.

Ikke svært at gætte, at lumbal fremspring i de fleste tilfælde opstår på grund af deformering af diskusprolaps, så du skal hele tiden styrke hans ryg dyrker sport, nemlig atletik. Denne sport fremmer muskel og ledbånd, som faktisk holde hele strukturen og ryg.

Konklusion: En af de almindelige sygdomme i ryggen, som i dag bor hver anden person, er et fremspring. Behandling af denne sygdom er nødvendig, for at undgå smertefulde rygsmerter, følelsesløshed i ekstremiteterne, hovedpine, og har råd til fine arbejde, slappe af og leve en aktiv livsstil.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.