SundhedSygdomme og betingelser

Normale og unormale liver dimensioner Kurlov

Lever - er en af de vitale menneskelige organer, som udfører en række forskellige funktioner. Hovedlegemet funktion - en beskyttelse mod skadelige fremmede stoffer, som kommer ind i kroppen, det vil sige leveren er den største barriere, hvor forarbejdningen af "unødvendige" midler. Desuden i dannelsen af liver blodproteiner nødvendige for livet. Hun er også involveret i fordøjelsesprocessen (produktion af galde, enzymer).

I mange sygdomstilstande påvirket organfunktion, er det muligt at identificere i undersøgelsen. Sådanne tilstande indbefatter sygdomme i det hæmatopoietiske system, nogle infektionssygdomme, hepatitis, cirrhose og så videre. Der er mange metoder til undersøgelse, en af dem - percussion, som bestemmer størrelsen af leveren Kurlov, ømhed, form. Due percussion kan detektere en stigning eller et fald i leveren, der er diagnostisk for sygdomme.

måleteknik

lever Kurlov dimensioner målt langs tre linier: sredneklyuchichnoy Højre, midterste og venstre interkostalrum 10, fra venstre forreste axillære linje. Begynd at trykke på højre side af den anden interkostalrum til lyddæmpning på dette sted mærke øvre grænse af leveren, så mentalt bæres lige vandret linie på navlen og begynde percuss på medioklavikulærlinje op, mens den nederste del af kroppen er i udlandet. Den næste linje - medianen, slagtøj udføres fra navlen op til udseendet af sløvhed. Den sidste er den linje trukket på den interkostalrum 10 til den øvre grænse. Således bestemte størrelse af leveren, satsen for 9, 8 og 7 cm (eller linjer).

At ændre størrelsen af leveren patologier

Hvis du afviger fra den normale størrelse krop begynder at foretage yderligere diagnose. Dimensioner af leveren (Kurlov dem lette at identificere) kan variere både opad og omvendt. Stigningen - hepatomegali - observeret i mange sygdomme, blandt hvilke er de mest farlige leukæmi, kronisk hepatitis, neoplastiske processer de indre organer. reduktion Størrelsen kan ses på tidspunktet for skrumpelever, som er en dårlig prognostisk tegn.

alder funktioner

Hos spædbørn leveren optager meget mere plads i bughulen end hos den voksne. Dette skyldes det faktum, at i livmoderen hæmatopoietisk funktion den udfører i selve fosteret. Især store, det når i spædbørn og børn op til et år, og derefter i forhold til maven gradvist begynder at formindske størrelsen af leveren. Normalt kender til voksne, er det allerede et par år senere.

Hvis du har mistanke om, at nogen sygdom straks bør konsultere en læge for diagnose. Specialisten er forpligtet til at foretage en fuldstændig undersøgelse af patienten, herunder slagtøj. leverens størrelse Kurlov kan identificeres på et tidligt stadium af sygdommen, men nogle gange er det nødvendigt at supplere studiet af laboratoriet og instrumentelle metoder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.