SundhedSygdomme og betingelser

Dislokation: tegn og lægehjælp

Hver dag i traumecentre behandle mennesker, der fik skader i hjemmet, på arbejde eller på gaden. Mange af dem er diagnosticeret som "uro", tegnene på som er indlysende for traumer. Men patienterne ikke har medicinsk uddannelse, og de forstår ikke, hvad det betyder. For at undgå unødvendige forstyrrelser og misforståelser mellem læge og patient, så prøv at forklare, hvad der menes med dette udtryk klangfuld.

Hvordan virker det fælles?

Nogle af knoglerne i vores skelet er forbundet fleksibelt. Det gør det muligt for en person at gå, nedlade, løfte og bøje lemmerne. Knogler er adskilt i disse forbindelser artikulært hulrum, i hvilket foreliggende artikulær (synovial) væske. Udenfor krydset er dækket med en fast membran, som kaldes ledkapslen. På grund af den indre væske og kraftig ekstern fibrøst væv, kan disse overflader glide glat, uden at gå uden for posen.

Hvad lægerne kalder en forvridning?

Hvis der er forekommet en skade, kan integriteten af ledkapsel brydes og overfladerne selv kan forskydes i forhold til det andet cirkel. Dette er forvredet, tegnene på, som er beskrevet mere detaljeret nedenfor. Det vil sige, når en læge gør sådan en diagnose, er det underforstået, at knoglen kom ud af labrum hulrum, beskadige stof poser eller bundter.

typer af forskydninger

Medicin skelner flere typer af forstuvninger:

  • traumer;
  • fødsel;
  • patologisk;
  • sædvanlige.

Hver type har sine egne karakteristika og funktioner. Så for eksempel, medfødt hofteluksation er kendetegnet ved forskydning af hovedet knogle, men ledkapslen er ikke brudt. Men hvis denne medfødt patologi ikke behandles, posen udvider sig, hvilket yderligere vanskeligheder i bevægelse.

Men tegn på ledskred, kaldet patologisk, er skyld i den artikulære overflade, der skyldtes en patologisk proces. Især tuberkulose, syfilis, eller hæmatogen betændelse i barndommen.

Særlige anses sædvanligt dislokation. Skilte - hyppige gentagelser af artikulær forskydning i forbindelse med indsats og anstrengelse. De er atleter og mennesker involveret i tungt fysisk arbejde, selv om almindelige mennesker og også ske. Oftest er der sædvanligt dislokation af skulder, albue og håndled.

Den vigtigste lokalisering

Normalt til traumatologi behandle forstuvninger efter falder på gaden og husholdning skader. Er mere tilbøjelige til at blive diagnosticeret som læsioner i håndleddet, interfalangealled af fingre og tæer, albuer og hofteled. Bare en masse sager om forvridning af artikulation af underkæben.

Vigtige funktioner

Så fik vi til det vigtigste. Det følgende er at beskrive de første tegn på uro. Efter traumet personen føler smerte, lemmer tager ukarakteristisk position, og den fælles ser unaturligt, dens form ændres. Stir i stedet for den beskadigede led er vanskeligt eller umuligt.

Tegn på forstyrrelser kan være visuelt mærkbar, og mennesket ser det ud til, at knoglen er let at sætte på plads. Men det er en fejl. Limb Salvage og fjedre tilbage til en atypisk situation. Disse manipulationer er ledsaget af svære smerter og kan forårsage smertefulde chok.

hjælpe

Når de er etableret klare tegn på forstyrrelser, kan vi forsøge at give førstehjælp til offeret, indtil ambulancen ankommer til det sted eller at levere det til skadestuen. Husk, hvis du ikke har en medicinsk uddannelse, uafhængigt reducere en beskadiget fælles kan ikke være! Det faktum, at de klodsede handlinger i høj grad kan skade leddet. Giv offer smertestillende medicin, såsom analgin. Tag en beskadiget fælles et koldt omslag eller anvende is. Fastgør lemmer i staten, som den vedtog efter skaden. Arm hænge på tørklæde eller bandage på hans hals. Men benet lås med en lang pind eller bord, at hun var immobiliseret. Hvis en egnet dæk ikke, pribintuyte sårede ben til den sunde. Nu kan offeret transporteres til hospitalet.

I modsætning til andre typer af dislokation af kæben. Symptomer - udnævnelsen af kæben, øget savlen, ubehag og smerte. Ensidig forvridning af underkæben bevæger det i retning af en sund fælles. Roth er ikke lukket, og smerten er lokaliseret i øret. Hvis der er tegn på skader, derefter binde op kæben brede tørklæde eller tørklæde, de ender låsen på bagsiden af hovedet. Hvis du kan sætte en bandage fra bandage, bør det være en slynge. Bredeste del dækker hagen, og enderne er bundet på ryggen.

Hvad gør lægen?

Offeret skal hurtigt leveret til lægen. Jo tidligere vpravlen dislokation, jo færre effekter fra skaden. Det begynder behandling med analgesi beskadiget fælles. Derefter forsigtigt lægen, uden pludselige bevægelser sat knogler i ledkapslen. I dette tilfælde er et klik høres, og den delvise mobilitet er genoprettet. Fælles udseende igen bliver typisk. Men dette er ikke afslutningen af behandlingen, men kun begyndelsen. Dernæst bør lægen immobilisere fælles at gendanne de beskadigede områder inde i posen. Til dette led af gips i den rigtige tilstand.

Kan ikke være i en fart for at fjerne gips. Nedolechennaya fælles skade kan udvikle sig til sædvanligt dislokation, og dette i høj grad komplicerer livet.

Efter at have behandlet med begreberne: dislokation, symptomer, førstehjælp for det, vil du ikke føle sig hjælpeløs i tilfælde af skade. Fra artiklen det blev kendt, hvad der kan gøres, og hvad der ikke kan gøres, hvis den opnåede dislokation. Overvej også, hvordan man kan give førstehjælp , når dislokation hvis prischlos bliver utilsigtet vidne til skaden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.