SundhedSygdomme og betingelser

Diabetes insipidus: Symptomer, diagnose og behandling fokus

En sjælden og specifik sygdom anses for at være et syndrom kaldet diabetes insipidus. Symptomer på sygdommen er associeret med forringet vand-salt metabolisme i kroppen. Årsagen til denne tilstand er forstyrrelse af sekretionen af hypofyse vasopressin.

Årsager til diabetes insipidus. Som regel er en sådan sygdom, der overføres arveligt. Endvidere kan forstyrrelse generation vasopressin skyldes tidligere overførte infektionssygdomme, såsom alvorlig influenza, syfilis, malaria, meningitis. I nærvær af en hjernetumor, og efter en alvorlig hovedlæsion eller bounce kan udvikle såkaldte symptomatiske diabetes insipidus, hvor symptomerne ikke kan skelnes fra den sande form af sygdommen. Undertiden årsagen til sygdommen kan være en overtrædelse af modtagelighed receptorerne nyretubuli til dette hormon.

Diabetes insipidus: symptomer. Som allerede nævnt, er de vigtigste symptomer på diabetes insipidus er forbundet med overtrædelse af vand-salt stofskifte. Typisk kroppen af patienterne i mængden af urin stiger kraftigt, og det er omkring 2 - 20 l pr dag. Sådan urin har en lav densitet. Det er praktisk taget farveløs og indeholder en minimal mængde af salte.

På grund af den øgede frigivelse af væske fra kroppen, begynder en person til at lide alvorlig og vedvarende tørst, som vækker ham selv om natten. Personen bliver irritabel, lider af søvnløshed, mister din appetit og tabe dramatisk. Endvidere blev patientens hud bliver meget tør, det reducerer sveden niveau, der er problemer med mave-tarmkanalen.

Hos kvinder, diabetes insipidus ledsaget af forstyrrelser af menstruationscyklus, mens det for mænd er der problemer med potensen. Denne sygdom påvirker patientens psyke - han bliver irritabel og følelsesmæssigt ustabil. Blandt sådanne mennesker ofte observeres psykose og hysteri. Nyrer, der konstant overbelastede, i mangel på ordentlig behandling helt mister funktion koncentrationsbesvær.

Hvis en person forsøger at begrænse mængden af væskeindtag, forsøger at løse problemet, så vil det snart begynde at udvikle symptomer på dehydrering - hovedpine, feber, opkastning, blodpropper, tørre slimhinder, og til sidst bryde sammen.

Diabetes insipidus: diagnostik. Kun en erfaren læge har ret til at diagnosticere og behandle diabetes insipidus. Symptomer, årsager til sygdommen, patientens alder, tilstedeværelse af kroniske sygdomme - alt dette tages i betragtning på tidspunktet for diagnosen. Desuden er patienten ordineres sædvanligvis en blodprøve for vasopressin, urinanalyse og magnetisk resonans billeddannelse af hjernen.

Diabetes insipidus: behandling. Metoder til behandling af diabetes insipidus er helt afhængige af de vigtigste årsager til denne sygdom. For eksempel, hvis sygdommen er begyndt at udvikle sig som et resultat af en hjernetumor, skal det fjernes kirurgisk.

Anses ganske effektiv, såkaldte, substitutionsterapi, som er baseret på indgivelse af et lægemiddel, der ligner i sine egenskaber til vasopressin. Desuden har patienter undertiden ordineret til patienter, der får lægemidler, som stimulerer produktionen af hypofyse antidiuretisk hormon. Sammen med disse metoder er det også nødvendigt at udføre fastgørelse terapi fordi kroppen af den syge, og især den udskillelsesvej system stærkt svækket.

Behandlingen af diabetes insipidus og giver den rigtige kost. Kosten af patienten skal være en tilstrækkelig mængde af friske produkter, fedt og kulhydrater. Samtidig er det nødvendigt at begrænse mængden af animalsk protein indtages, da nyrerne og så bærer alt for stor en byrde. Nyttige produkter indeholdende phosphor, eftersom dette element forbedrer funktionen af hjernen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.