ComputereDatabaser

Typer af data og metoder til deres behandling

Se dig omkring: alt, der omgiver os - er den fysiske krop, eller felt. Vi ved allerede, at den første er i konstant forandring, bevægelse. Alle disse processer genererer energi, som altid går fra en form til en anden. Som et resultat af den energi frembringer et signal. Baseret på det foregående, kan vi med sikkerhed sige, at nogen signaler dybest set have en væsentlig karakter.

Hvis signalet interagerer med den fysiske krop, og det er registreret, kan processen på en anden måde fortolkes som følger: forskellige former for data registreres fysiske krop. Det, vi har i sidste ende? Definitioner af disse vilkår. Ligegyldigt hvilken type data det er, at de er registrerede signaler.

Operationer på data

Vi har allerede nævnt, at de data, der kan omdannes til forskellige former, denne proces kaldes oplysninger, mens det sker gennem en række forskellige metoder. Men før du formulere de grundlæggende typer af data, du har brug for at vide, at de omfatter en lang række operationer, såsom:

 • Indsamling.
 • Formatering.
 • Filtrering.
 • Sortering.
 • Arkivering.
 • Konvertering.
 • Beskyttelse.
 • Transport.

Nu et par rækker af hver operation. Alle former for data, der oprindeligt indsamlet som gør det muligt at akkumulere de nødvendige oplysninger til at træffe en beslutning. Taler om formateringen, involverer konvertering af flere typer af indkommende data til en enkelt sind, denne proces gør det mere tilgængeligt. Da det er let at gætte, filtrering funktion giver en lav oplysninger frafald. Ved sortering bestilling forstod formålet med bekvemmelighed. Arkivering kan du spare en stor mængde data uden at pådrage betydelige økonomiske omkostninger. Al information er tilgængelig form. Konvertering - processen med at konvertere data fra en type til en anden. Beskyttelse hjælper med at forhindre tab, og er en hel række foranstaltninger. Transport kan overføre de nødvendige oplysninger mellem de fjerntliggende steder.

klassifikation Information af former og typer

Absolut alle de vigtigste typer af data er opdelt i to forholdsvis store grupper:

 • Variabler.
 • Konstant.

Selvfølgelig i matematik, vi kender værdien af disse former for data. Den første er alle oplysninger, der har tendens til at ændre sig. Konstanterne er de samme data, der ikke ændrer, de er permanente.

Desuden er oplysningerne opdelt på disse typer:

 • Numre.
 • Tekst.
 • Multimedie.

Sidstnævnte omfatter de data, i form af lyd, grafik og andre signaler. Fortsætter fra det faktum, henviser til enhver form for oplysninger, det er delt og typer:

 • Byte.
 • Numerisk.
 • Dato og tid.
 • Logisk oplysninger.
 • Objekt.

Coding. binær kode

Så vi kiggede på de grundlæggende typer af simple datatyper, der er anført, identificerede den vigtigste funktion, som kan anvendes. Nu ser vi på en måde kodning. Lad os se, hvordan nogle typer data kan konverteres til binær kode. Til at begynde med vi skal forstå, hvad en binær kode. Lad os gå!

Som du kan gætte, denne metode er med til at omdanne de oplysninger, der er, for at præsentere det i form af en kode. Hvorfor det kaldes binær? Det forhold, at en sådan kode kan indeholde kun to cifre - 0 og 1, som er i forskellige kombinationer.

Vi har allerede nævnt, at oplysningerne kan være af forskellige typer, og at automatisere de indtastede data, der skal konverteres til en enkelt formular. binære indkodning teknik anvendes i computing. hvert binært ciffer (0 eller 1) således betegner én bit.

Det er let at være vores beregninger: hjælp 2 bit kan skrives blot fire begreber, trecifrede - otte, og så videre. Der er en særlig formel, der giver dig mulighed for at ikke en liste over de muligheder i mit hoved, da det er meget tidskrævende besættelse, og nogle gange endda umuligt. Det ser således ud: N = 2 ^ m. I denne formel er der to variabler: N - er antallet af mulige kombinationer, og m - antallet af bits, der er, hvor mange binære cifre vi bruger.

datastruktur

Som vi ved fra personlig erfaring, med alle data nemmere at arbejde med, hvis de er i system. Du kan vælge et par muligheder for at organisere information, der er, typer af konstruktioner:

 • Lineær.
 • Tabular.
 • Hierarkisk.

Når vi forsøger at organisere data, står vi over for to store problemer: hvordan man opdele oplysninger og derefter hvordan man kan finde, hvad vi har brug for.

Nu, et par linjer om hver type strukturer. Først på vores liste er en lineær og tager dette sted for en grund. Det er den mest almindelige, vi alle kender på listen, hvor hver indgang har sin egen specifikke tal.

Næste er en tabelform. Hvordan kan der finde de rigtige oplysninger? Hver celle har en adresse, der består af to elementer (bogstaver, tal eller en kombination deraf). Bemærk, at tabellen kan være enten to- eller flerdimensional. Både den første og anden form for struktur er nem at bruge: alt hvad du har brug for - er at kende koden for den ønskede information. Men der er også problemer, der består i forandring. Hvis du føjer til listen eller bord element, er der behov for at ændre koderne for alle celler.

Hierarkiske struktur anvendes, når det ikke anvendes de første to typer. Men med en sådan struktur er lettere at arbejde, kan det let rettes eller suppleres.

lagerenheder

At lagre data under anvendelse af følgende mængder: Bits, bytes (dvs. 8 bit), kilobyte (1024 bytes), megabyte (1.024 kbytes) gigabytes (1024 MB) og terabyte (1024 GB). Jeg kan stoppe der, da der ikke er mere behov.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.