Kunst og underholdningKunst

Tamara Lempitska - glamourøse symbol på Art Deco

Maleri Tamary Lempitskoy blev en af symbolerne i den art deco æra. Biografer ofte falder i det ekstreme, med fokus på den omtumlede sociale liv af kunstneren. Glem ikke, at det var det geniale ved svindelnumre og socialite, men primært Tamara Lempitska helt viet sit liv til maleriet. På trods af den overflod af romaner med kvinder og mænd, har kunsten altid været dens mest lidenskabelige hobby.

ungdom

Historien om kunstnerens liv er fyldt med hvide pletter, og en del af skylden selv Tamara Lempitska. Biografi frit gentegnes at dukke op i den mest gunstige lys. For eksempel, i første omgang, for at skjule den sande alder, hun repræsenterede datter af hans yngre søster. Hun blev født ikke i Moskva, ikke - på forsikringer af kunstneren selv - i Warszawa. Og hendes navn ikke Tamara: ved fødslen af en pige døbt Maria. Lempitskii - navnet på den første mand af kunstneren. Og her er en anden uoverensstemmelse: hvis du mener det officielle fødselsår (1898), finder vi, at Tadeusha Lempitskogo betaget fjorten pige. Det er muligt, selvfølgelig, at den polske advokat var glad for nymphets, men med samme sandsynlighed kan vi antage, at Tamara banke dig selv for et par år, og ifølge nogle versioner, i år hun blev født - 1895.

Uanset hvad det var, nogle af oplysningerne er korrekte. Moderen til kunstneren, Malvina Dekler var det, der kaldes en socialite, hans far Boris Gorsky - Russisk bankmand af jødisk afstamning. Et par år efter fødslen af sin datter, han forsvandt sporløst, ifølge nogle af de versioner - selvmord.

Den første bekendtskab med maleriet sker, når Malvina Dekler bestilt en kunstner portræt tolv år datter. Billede af Tamara kunne ikke lide, og hun sagde, at det kunne have været bedre. I samme år han og hans bedstemor gå til Italien, hvor pigen bekendt med mesterværker af klassisk kunst. I 14 år, Tamara sendt for at studere i Schweiz, hvorefter det går til St. Petersborg.

De første succeser

I St. Petersborg, var Tamara bekendtskab med sin første mand, Tadeusz Lempicka, hvorfra kunstneren fødte sin eneste datter - Kizettu. Fremadrettet må vi sige, at pigen var mere interesseret i sin mor som model end som en datter. Normalt pigen boede sammen med sin bedstemor og mor har set meget sjældent. Men kunstneren har skrevet mange af sine portrætter.

Under revolutionen, Tadeusz næppe undgik henrettelse, og familien emigrerede til Frankrig. Her begyndte Tamara Lempitska tage maleri lektioner fra A. Lot og Maurice Denis. Sandsynligvis arvet sin fars iværksætterområdet talent, hun hellere hurtigt lærte at sælge deres malerier til stor fordel og organisere udstillinger. I 1922 har kunstneren været aktivt samarbejde med Salon d'Automne og Salon des Independants. Første gang på malerierne og i katalogerne den er underskrevet af en mandlig pseudonym Lempitskii.

blomstring

I 1925, specielt for hans første soloudstilling Tamara Lempitska skrev 28 malerier. Et job på dette tidspunkt tog hende om tre uger. Lige så kunstner elskede høj kunst og high society. Døre fashionable saloner og fester altid pløjet foran hende. Hun glæde givet til verdslig underholdning, inspiration får talrige romaner vises muligvis ikke for uger hjemme. Tadeusz træt af denne livsstil, og i 1927 flygtede fra parret i Polen. De blev skilt fire år senere, på trods af forsøg på kunstneren at få det tilbage.

Ved udgangen af 20-erne af Tamara Lempitska det tager for et portræt fra 50.000 franc. Med hensyn til den nuværende kurs er omkring $ 20.000. I løbet af denne tid skrev han "Forår", "Kizetta på balkonen," "Midsommer", "Pige med handsker", "St Moritz" "Dejlig Rafaella." Det er højdepunktet af sin herlighed, efter tredive ordrer svundet, og kritikere mere. Art Deco var ved at miste popularitet, og med det Lempicka som maler. Hun var stadig en velkommen gæst på sociale arrangementer, men fejl i arbejde alvorligt chikaneret hende.

En kvinde i en grøn Bugatti

Mange kalder dette arbejde et selvportræt, for meget at gøre havde kunstner med portrættet. Lempicka skrev det i 1929. Lidt senere, dette arbejde falder på forsiden af Die Dame. Fra nu af vil portrættet blive betragtet som indbegrebet af den æra, og den moderne kvinde - stærk, uafhængig, fri og sensuel. Præparatet er bygget på en diagonal, som giver web dynamik. Kombinationen af grøn farve hersker og stål med buffy accenter. Farve billede skinnende, meget ren.

Livet i Amerika

Efter sit ægteskab med baron Raoul de Kuffnerom i 1933, kunstneren Tamara Lempitska efternavn hendes første mand forlod, idet den anden rungende præfiks de. Det begynder en ny fase af sit liv, denne gang i Amerika. Hvis i de første årtier af turen var episodisk, i begyndelsen af anden verdenskrig familien endelig afregner i New York. Lempicka kaldte sig USA et land med uendelige muligheder, men for hende var det brutale. I Amerika, det stak tilnavnet "den baronesse med en børste," kritikeren med niere udført arbejdet, og med ordrerne blev mindre og mindre hvert år. For tredive år arbejder "grøn turban", "Portræt af Ira P.", "Portræt af Mardzhori Ferri", "Straw Hat", "kvinde med en due." Kunstneren lider af depression og manglende efterspørgsel. I slutningen af 30-40-erne er i stigende grad skaber hun malerier med et religiøst tema. Den hyppigste motiv - Our Lady of Sorrows i tårer. I 1930 Lempicka skrev "Teresa af Ávila", en af hans vigtigste værker.

Tereza Avilskaya

Dette arbejde blev skrevet på grundlag af de barokke statuer af Bernini "Ecstasy of St. Teresa." Kvindens ansigt er givet en meget close-up, det optager det vigtigste arbejdsområde. Der stod fuldstændig løsrivelse fra den jordiske verden, fordybet i en anden sag. Lige så læst og lidelse, og Bliss herom. Made-up øjenskygge helgen kontrast til den fulde, sensuel, "jorden" med sine læber.

Umiddelbart slående skulpturelle portrætter. Alle ansigtstræk - øjne, øjenbryn, næse, læber fold - subtilt og klart afgrænset. Måske endnu mere end portrættet skulptur end en statue, der tjente som prototypen. Efterbetalte trukket folder tæpper på hovedet af St. Teresa. Cape er så bred, at stikker ud fra planet af vævet.

Farvning af billedet er to grundlæggende farver: stål og okker. Men det ser ikke dårlig på grund af den overflod af halvtoner i studiet arbejder med Chiaroscuro. Farverne er lyse og rene, såvel som i andre malerier af Lempicka, det lader til, at ikke skinner. Billedet er meget udtryksfuld følelsesmæssigt, det føles ikke kun god teknik, men også dybt følelsesmæssig involvering af kunstneren.

solnedgang karriere

29 lykkelige år tilbragt Lempicka gift Baron. Det var den mest lidenskabelige Beundrer af kunstneren, forgudede han hende og hendes malerier. Da han døde af et hjerteanfald i 1962, Lempicka skrev, at mistet alt. Hun byggede en luksuriøs palæ i den mexicanske provins og flyttede der permanent. Indtil de seneste dage, blev hun omringet af luksus og unge. På hendes side var datter Kizetta, blot et spørgsmål om uopmærksomhed, og barnebarn. Blandt de nyere værker af kunstneren "Surreal hånd", "Fransuazy Sagan Portrait", "Skål af druer."

I 1972 blev en stor udstilling af kunstneren i Luxembourg. Der blev udstillet sine bedste malerier, skrevet i storhedstid. Uventet for alle, og for de fleste af kunstneren udstillingen fået en bragende succes blandt den yngre generation. Mange ordrer til en gentagelse af berømte malerier af Tamara Lempitska havde aldring. Billeder dannet som en replika desværre betydeligt ringere end originalerne. I årenes løb mistede kunstneren sin tillid hånd og klarhed i farven.

Lempicka døde i en alder af 81, i 1980. Utvivlsomt, ville det være rart at vide, at det i dag igen kommer ind i konstellationen af de dyreste kunstnere. Regelmæssigt afholdt retrospektive udstillinger. Hendes værker er i private samlinger af mange indflydelsesrige mennesker. Madonna - en af de mest loyale fans af hendes arbejde. Asken af kunstneren, som hun havde testamenteret, blev spredt over den mexicanske vulkan Popocatepetl. Lempicka for eftertiden evigt forblive et symbol på Art Deco og den hurtige starten af det tyvende århundrede.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.