FormationHistorie

Solovetsky skole lærlinge sovjetiske flåde historie, alumner, hukommelse

Teenagere i saltede veste, med svajende gangart og vaner erfarne mænd ... Jung - en slags symbol på evigheden og ukrænkelighed naval traditioner. Hvis du har en dreng, klar til ikke at forlade den brændende dæk, så - flåden at være!

Behandling i artiklen vil fokusere på Solovki skole Jung, historie af denne institution, dens skabelse, kandidaterne og hukommelse.

elevernes Petrovs

Cabin dreng i Rusland optrådte næsten samtidig med flåden - i 1707 Petr Veliky grundlagde den første skole i landet, hvor uddannet ungdom sejlere. Denne skole fungerede i Kronstadt, men ikke for længe. Så var der en lignende skole på navigatoren skole, og der blev gjort forsøg i 1912 at genoprette Kronstadt institution.

Årsagen til etableringen af sådanne skoler (ved den måde, i lang tid, det navn skrevet i strid med russisk grammatik - "yungov skole", fordi udtrykket "kabine dreng" af hollandsk oprindelse) - behovet for at give den fremtidige uddannelse af søfolk. Sailor behov for at vide og være i stand til meget mere end en soldat, og forberede gode sejlere af rekrutter eller værnepligtige var ikke let - blev brugt en masse tid.

Den sovjetiske regering forstår også dette, og i 1940 oprettede egen skoles drenge på øen Valaam. Ja, bare for at få en god uddannelse hendes elever havde ikke tid - krigen ikke vente på dem. Hvad er den rolle Solovki skolens drenge? Dette vil blive diskuteret yderligere.

Fellows erstattet

Valaam kahytsdreng blev dræbt, næsten alle (fra 200 mennesker, der bor der ikke mere end et dusin), kæmper for den såkaldte "Nevsky stedet". De har vist sig at være patrioter og helte, men hans primære formål ikke er opfyldt - kunne ikke blive talent pulje til søværnet. Og problemet vokser hurtigt - i de tidlige krigsår oplevet søfolk blev dræbt i massevis, og erstatte dem med rekrutter fra yderområderne, aldrig har set havet, det var umuligt. Ikke gode og mindre uddannede kandidater - de var ikke i stand til at klare temmelig komplekse skib teknologi.

Skibe sendt tidligere været reservister, men de havde også en masse rusten, og teknologien står ikke stille. Rekrutter, hvoraf mange er allerede langt over tredive, kunne ikke blive betragtet som en fuldgyldige sejlere fagfolk. Der er et behov for at skabe en ny skole til uddannelse af søfolk, der kunne tjene i krigen og håndtere skibets maskineri.

Admiral dekret om etablering af skolen

Den tilsvarende beslutning blev taget af USSR folkekommissæren af søværnet, admiral NG Kuznetsov. Det er opkaldt efter ham, er nu en meget berømt russisk hangarskib, gennemføre en kampagne for nylig til den syriske kyst. Maj 25, 1942 har Admiral underskrev et dekret om etablering af skolens drenge på de Solovetsky Islands.

Institutionen var at forberede mænd for de vigtigste krigstid specialer: radio operatører, signalørerne, styretøj, elektriske, mekaniske og Navy bådsmand.

Solovki var praktisk af flere grunde - og tæt på det område af kampoperationer, og relativt sikkert, og tekniske base af en slags var der, og tidligere kloster lokaler blev let tilpasses til klasseværelser og kaserner. Det akademiske år er planlagt til at begynde 1st September - derfor havde tid til at udføre åbningen kampagne og udarbejdelse beskæftigelsesprogrammer. Rekruttere frivillige bør kun gennem Komsomol organisationen. Men admiral N. G. Kuznetsov specifikt påpegede i sin kendelse, at de studerende ikke kan blive medlemmer af Komsomol.

Overtrædere af Genève-konventionen

Jeg må sige, at mange af kandidaterne i kabinen dreng tog denne admiral raffinement ejendommelige. Selvom officielt i skolen blev rekrutteret teenagere på 15-16 år, men næsten på én gang anderledes skurk der var kadetter, helt ærligt ikke har nået en alder af Komsomol. I forbindelse med krigen var der mange tilfælde af tab eller beskadigelse af dokumenter og kontrollere de oplysninger ikke altid var muligt. Den yngste Solovetsky kahytsdreng på tidspunktet for indtastning af undersøgelsen havde kun ... 11 år!

Ja, sæt i en hytte-dreng 15-årige drenge (og et år senere blev de sendt til at tjene!) Er i klar modstrid med de normer for humanitær Genève-konvention forbyder brugen af regelmæssig militærtjeneste af personer under 18 år. Men disse tiltag er i fuld overensstemmelse med de normer for moral og offentlig humør sovjetiske ungdom i krigstid.

Sovjetiske drenge vidste med sikkerhed: Det er nødvendigt at slå fascisterne til sin fuldstændige ødelæggelse! Men eksistensen af Genève-konventionen, de fleste af dem havde ingen idé og ønskede ikke at have. De børn af Sovjetunionen, som ændret i det nye pas fødselsår 1925 til 1923, hurtigere at komme til fronten, eller i 11 år, svor, at de har 15 forskellige vigtigste kvalitet er godt at opdrage et barn - ønsket om at blive voksne så hurtigt som muligt. Og opvækst de forstod korrekt - som ansvar, arbejde og pligt.

brutal konkurrence

Og en ungdom i USSR var meget! Sig tidligere kabine dreng fortalte mig, at for eksempel i Moskva, med forsendelsesinstruktioner med 500 pladser på det første sæt af et par dage 3.500 ansøgninger blev indsendt.

Imidlertid strengt valgt. Denne fejl - antage, at Suvorov skoler eller skole lærlinge under krigen sendt udelukkende hjemløse. Så også var der, men kun med disse vagabond børn, der bare ikke er nedsunket i kriminalitet. Oftere, kandidaterne bliver unge arbejdere, der var små guerillaer og sønner af regimenter, samt børn af afdøde soldater.

De skulle have en uddannelse på mindst 6 klasser (nogle snu formået at komme omkring denne regel) og et godt helbred (hvor det var sværere - medicinsk kommission "pakket ind" af mange). Vi lærte dem fra 9 til 11 måneder meget intense, og programmet omfattede ikke blot den disciplin af specialisering, men også det russiske sprog, matematik, videnskab. Selv iscenesat en danseskole i de bedste traditioner i den russiske flåde (med en antydning af, at lærlinge stadig vokse kaptajner - evnen til at danse blev betragtes som obligatoriske for den "rigtige" af en søofficer). Uddannet ungdom bliver virkelig værdifuld talentmasse.

Indregnede veteraner lærlinge skole

Solovetsky school lærlinge Navy produceret 5 udgaver (3 under krigen, og 2 efter dens afslutning - disse kandidater er hovedsageligt sendt til trawlere, klare hav mine). Senere blev skolen overdraget til Kronstadt, og Solovki kahytsdreng sluttede - der var Kronstadt.

Skole Solovki Lærlinge under krigen, udgivet en 4111 mennesker, så serveret på alle flåder (distribuerede strengt i betragtning af behovet). Næsten 1.000 lærlinge ikke vende hjem, giver liv til forsvaret af moderlandet. De fleste af dem var radiooperatører, men en hel vagtposter, elektrikere og artilleri. Det var styretøj, signalgivere og repræsentanterne for andre marine specialiteter.

Ofte skibene kandidater Solovki skolens drenge viste sig måske de mest veluddannede og trænede teammedlemmer (spænding med personalet varede indtil slutningen af krigen). I disse tilfælde, en paradoksal situation - 16-17-årig dreng dukkede op i rollen som undervisere og ledere fra 40-årige onkel. Selvfølgelig, de ikke glemmer at minde yungam underordning, men stadig deltog i god tro. Men de ældre værnepligtige stadig huskes godt kampagnen for at eliminere analfabetisme af voksne, når lærere og bedsteforældre, også, var 10-årige pionerer. Så at de sovjetiske søfolk er godt forstået: den unge - betyder ikke lidt vidende.

Vi fik tildelt ikke meget villigt, men belønnet. Solovetsky graduate V. Moiseenko i 1945 blev tildelt titlen Sovjetunionens Helt. Sasha Kovalev (! Det var ikke engang Alexander - Sasha) Havde kendelse afsagt af Røde Stjerne og Anden Verdenskrig; mange blev tildelt medaljer. Men efterkrigstidens anerkendelse af sagen udviklede sig ikke. Indtil 1985 Solovki kabine dreng ikke blev anset for selv deltagere i Den Store Fædrelandskrig! Der har været en bevidst fortielse af den kendsgerning, at accept af den militære ed (sandsynligvis skyld alle de samme Genève-konvention, hvorfra det var nødvendigt at skjule femten års kaptajner). Kun udholdenhed af marskal Akhromeeva lov til at rette en uretfærdighed.

Men hukommelsen varet uden hensyn til bureaukrati. Allerede i 1972 (30-årsdagen for skolen) begyndte at dukke op de første monumenter af drengene fra Solovki, og er blevet en traditionel konvention af tidligere lærlinge.

alsidig broderskab

Det er bemærkelsesværdigt, at der blandt de lærlinge, der overlevede krigen, det var en masse af multi-talentfulde mennesker, mange har opnået i en række forskellige specialiteter.

Vladimir Korobov, Yu Pandorin og N. Usenko hele liv bundet op med flåden, stigende til henholdsvis Admiral, kontreadmiral og kaptajn 2 rang. Disse tre sejlere efter krigen fik titlen Sovjetunionens Helt under forskellige omstændigheder. Fire andre alumner blev tildelt Star of the Hero of Socialist Labour.

I. K. Peretruhin valgte værnepligt i et andet område - blev en officer i kontraspionage. Han viste sig en hytte dreng, og dem, der har besluttet at ændre formen med sin kasket på en civil trop. BT Shtokolov fortjent titlen på Folkets kunstner USSR - det var en berømt operasanger, performer bas linjer. V. V. Leonov har medvirket i snesevis af film; Hertil kommer, at han var en skjald, amatør performer af hans egne sange. GN Matyushin kæmpede for at bevare historien om sit fædreland så stærkt som beskytter den mod fjenden - arkæologer fik titlen akademiker. VG Guzanov skrev manuskripter til film og bøger; Han gjorde også en masse at etablere kulturelle russisk-japanske relationer, blev anerkendt specialist japanske studier. Nogle af hans bøger er skrevet på japansk.

Men den mest kendte har fået en af de meget værste syndere i Genève-konventionen. Valentin Savich Pikul når ind i Solovetsky skoleåret tilskrives ham selv. Han måtte bære bekæmpe pligt, men skæbnen var gunstig - en ung sømand overlevede. Senere V. S. Pikul berømt som måske den mest berømte sovjetiske og russiske forfatter med speciale i historiske romaner. Sovjetiske læsere (generelt forkælet god litteratur) gik ind for hans bøger i køen og gengivet dem for dig selv på skrivemaskiner. Samtidig næsten halvdelen af romaner Pikul eller anden måde, men relateret til det marine tema.

En bog om Solovki skolens drenge Drenge med buer "

Glem ikke forfatteren og hans stormfulde ungdom i Solovki. Han dedikerede romanen "Drenge med buer" til sine kammerater på skolens drenge og deres urolig skæbne. Han beskrev liv og skæbne Solovki skole af sine kandidater i deres værker og VG Guzanov.

Hvis disse værker er tidligere lærlinge er hovedsagelig selvbiografiske litteratur, der er en populær og bringe til de unge af i dag hukommelse om at udnytte jævnaldrende. I bogen "Havet kalder den tapre" kan gives som et eksempel. Det er bemærkelsesværdigt, at han offentliggjorde i Yaroslavl - Yaroslavl hvor, og hvor Solovki!

Historien om Solovki skole lærlinge blev afspejlet i den sovjetiske biograf - filmen er baseret på det, var "Youngs nordlige flåde" filmet.

Hukommelse i sten af den berømte skole

Denne robuste materiale holder også feat værdig unge helte veste. Den første monument optrådte på Solovki til ære for 30-årsdagen for skolen. Hans tidligere kabine dreng havde bygget sig selv, på deres egne og for egen regning.

Senere, efter den officielle anerkendelse af Solovki Jung veteraner fra den store patriotiske krig, at forevige mindet om dem var involveret i både regeringen og offentligheden. I Moskva i 1995, var der et område på Solovki lærlinge. I 1993 et monument over de unge sejlere indstillet på havnefronten i den nordlige Dvina, og i 2005 - på navngivet i deres ære område (i begge tilfælde, forfatteren talte billedhugger F. Sogayan).

Men det mest interessante monument står i gården af en af Moskva skoler (nu - "Vertical" gymnasium). Han dukkede op i 1988, og forfatteren af projektet var også uddannet fra Solovetsky - kunstneren E. N. Goryachev. Moskva Skole og blev berømt for at have skabt landets første museum Solovetsky lærlinge - med hjælp fra veteranerne selv og lærerens og elevens entusiasme. Det skal bemærkes, at en væsentlig rolle i hans organisation har spillet en Komsomol - den kommunistiske ungdom Union engageret ikke kun i propaganda, men også (i højere grad) et moralsk og patriotisk uddannelse. Museum dukkede op i 1983, og frem til 2012 blev ledet af kaptajn 1st Rank (Ret) N. V. Osokin - den tidligere Solovetsky Jung.

"Aldrig har jeg tror, kammerater, der på yungah åbne museum", - skrev ved denne lejlighed skjald V. V. Leonov. Hans poesi blev mottoet for denne enestående institution.

Tillykke med bryllupsdagen, kammerater!

I 2017, 75-året for de Solovki skole lærlinge. Fester om emnet blev afholdt i Moskva, Arkhangelsk og, selvfølgelig, på Solovki. I de seneste år, skæbne tidligere studerende (13 af dem bor nu på arhangelogorodschine) og skolen selv Solovetsky Arkhangelsk Jung og hans lederskab er meget interesseret. I en højtidelig ceremoni en traditionel erindringsmønter møde af de få tilbageværende kandidater. regionale administration begyndte at tale om behovet for at skabe i Solovki museum og mindesmærke.

Virkelig - Solovetsky Islands, hvor skolens drenge boede, burde skamme sig, at i denne henseende de gav tillægges forrang Moskva. Især nu, at ledelsen af den nuværende Solovetsky kloster tilhører initiativ til at skabe Jung Museum med forståelse og støtte. For sådan en god sag munke enige lidt "flytte", og at yde enhver bistand i videnskabelig og organisatorisk arbejde.

Og det kan endda være genfødt og skolen selv. Ruslands præsident sendt et tilbud om at overføre til Solovki nogle strukturer Marine Cadet Corps til igen på de russiske domstole var heroisk Solovki kabine dreng. Hvem ved. Måske historien om den berømte Solovetsky skole lærlinge er ikke forbi ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.