FormationHistorie

Bryde belejringen af Leningrad i januar 1943 de historiske kendsgerninger

For Wehrmacht kommando beherskelse af byen på Neva-floden var ikke kun en vigtig militær-strategisk betydning. Ud over at registrere hele kysten af Den Finske Bugt og ødelæggelsen af den baltiske flåde forfulgte også vidtrækkende propagandaformål. Faldet af vugge revolutionen ville have forårsaget uoprettelig moralsk skade på hele sovjetiske folk og i væsentlig grad ville underminere moralen i de væbnede styrker. På kommandoen over den røde hær var et alternativ: at trække sig tilbage og overgive byen uden kamp. I dette tilfælde ville skæbnen for indbyggerne være endnu mere tragisk. Hitler har til formål at udslette byen fra landkortet i bogstavelig forstand af ordet.

Leningrad blev fuldstændig omringet af tyske og finske tropper 8 September, 1941. Belejringen af Leningrad varede 872 dage. Ud over militære enheder af hæren og flåden i belejringen viste sig mere end tre millioner mennesker - flygtninge fra Leningrad og de baltiske lande og naboregionerne. Leningrad under blokaden har mistet mere end 600 tusind. Civilbefolkningen, hvoraf kun tre procent blev dræbt af bombardementer og beskydning, og resten døde af sult og sygdom. Det blev evakueret mere end en halv million mennesker.

Forsøg på at bryde blokaden i 1942

Selv i de mørkeste dage af krigen forsøgte at bryde omringning. I januar 1942 lancerede den sovjetiske hær en offensiv for at forbinde byen med den blokerede 'fastlandet' 'nær landsbyen Lubz. Det næste forsøg blev gjort i August - oktober i retning af landsbyen og Siniavino Mga station. Disse operationer til at bryde gennem belejringen af Leningrad var mislykket. Selvom Sinyavinskaya offensiv og mislykkedes, men denne manøvre blev forpurret ved regelmæssig Wehrmacht planer om at gribe byen.

strategiske forudsætninger

Nederlaget af nazistiske styrker i Volga-floden radikalt ændret balancen i strategiske kræfter til fordel for den sovjetiske hær. Under disse omstændigheder har High Command udtænkt til at udføre operationen på afbeskyttede nordlige hovedstad. Operationelle aktiviteter, der involverer kræfter i Leningrad, Volkhov fronter, den baltiske flåde og Ladoga flotillen fik kodenavnet '' Iskra ''. For at understøtte offensive operationer på land havde langtrækkende luftfart. Fritagelse for Leningrad blokade, selvom delvis, blev muliggjort af en større fejlberegninger i den tyske kommando. Hitler undervurderet betydningen af satsen for ophobning af reserver. Efter voldsomme kampe i Moskva-området og den sydlige del af landet fra hæren koncernens Nord '', blev to trukket tilbage panserdivisioner og en væsentlig del af infanterienheder til delvis at dække tabet af den centrale gruppe. I begyndelsen af 1943 i Leningrad på angriberne ikke var store mekaniserede enheder til at imødegå et muligt angreb af den sovjetiske hær.

planer Bud

Operation "Iskra" blev udtænkt i efteråret 1942. I slutningen af november, hovedkvarteret for Leningrad Front hovedkvarter foreslog at udarbejde en ny offensiv og gennembruddet af fjendens ringen i to retninger: Shlisselburgsky og Uritskom. Overkommando har valgt at fokusere på den ene, den hurtige, nær-Siniavino Shlisselburg.

November 22 Kommando præsenteret en plan for tæller handling af koncentrerede kræfter i Leningrad og Volkhov fronter. Operationen blev godkendt, udarbejdelse fik mindre end en måned. Det var meget vigtigt at gennemføre den planlagte offensiv i vinteren: forår Swampland blev ufremkommelige. På grund af den tø begyndte i slutningen af december bryde blokaden blev udsat i ti dage. Kodenavnet af operationen var foranlediget af Stalin. Et halvt århundrede siden, VI Ulyanov, at skabe en krop print af det bolsjevikiske parti, kaldet avisen "Iskra" med den hensigt, at den gnist vil antænde en flamme af revolution. Stalin trak således en analogi, under forudsætning af, at den operationelle offensiv manøvre vil udvikle sig til en betydelig strategisk succes. Den generelle ledelse overdraget til Marechal K. E. Voroshilovu. At koordinere aktiviteter på Volkhov Front blev sendt til Marshal G. K. Zhukov.

Forberedelse offensiven

I løbet af december tropperne intensivt forberedt til kamp. Alle enheder blev bemandet med personale og udstyr til et hundrede procent, akkumuleret op til 5 patroner for hver enhed af tunge våben. Leningrad under blokaden var i stand til at give fronten med alle de nødvendige militært udstyr og håndvåben. Og for at skræddersy uniformer tiltrak ikke kun specialiserede virksomheder, men også borgere, der havde personlig brug symaskiner. På bagsiden af sappers blev styrket eksisterende broer og bygget nye. For at sikre tilgangen til Neva blev bygget omkring 50 kilometer veje.

Blev lagt særlig vægt på udarbejdelse af mænd: de skal lære at føre krig i vinteren i skoven og angribe det befæstede område, der er udstyret med stærke punkter og bunkers. I den bageste af hver forbindelse var arrangeret polygoner simulerer betingelserne for de påståede angreb plots. For banebrydende engineering befæstninger særlige overfald grupper blev oprettet. Minefields passager blev bygget. Alle chefer op til lederne af selskaberne i inkluderende blev udstyret med raffinerede fotografiske kort og diagrammer. Omgruppering produceres udelukkende om natten eller i dårligt vejr. Aktiviteten af front-line intelligens. Det er blevet veletableret defensiv placering af fjendtlige mål. For officerer blev bygget krigsspil. Den sidste fase var at gennemføre en levende brand øvelser. Foranstaltninger til at skjule spredning af misinformation, og streng hemmeligholdelse har båret frugt. Fjenden vidste om planlagte angreb blot et par dage. Yderligere styrke den farlige retning af tyskerne havde ikke tid.

Den styrkeforhold

Dannelsen af Leningrad Front som en del af den 42., 55., 67. hær holdt forsvar af byen fra den indre sydøstlige side af ringen på linjen Uritsk - Kolpino, højre-bank områder af Neva - Ladoga. 23. hær gennemførte defensive operationer på den nordlige side af Karelske næs. Kraft militærfly bestod af det 13. Air hær. Gennembrud blokade billede tanken 222, og 37 pansret. Front under kommando af generalløjtnant L. A. Govorov. Infanterienheder med luftstøtte 14-th Air hær. 217 kampvogne blev koncentreret i dette område. Volkhov Front under kommando af General K. A. Meretskov hær. Den breakout retning, ved hjælp af reserver og bruge omgruppering, opnåede overlegenhed på arbejdskraft i fire og en halv gange, artilleri - syv gange, tanke - ti gange, fly - to gange. Densitet kanoner og morterer af Leningrad udgjorde 146 enheder pr 1 km front. Også offensiv vedligeholdt artilleri baltiske flåde og Ladoga flotille (88 kaliber pistoler fra 100 til 406 mm) og flyflåde fly.

På Volkhovsky retning kanoner densitet varierede fra 101 til 356 enheder pr kilometer. Det samlede antal af strejke kraft fra begge sider nåede 303 tusind soldater og officerer. Fjenden belejrer byen seksogtyve afdelinger af det 18. Hær (Heeresgruppe 'Nord') og dannelsen af de fire finske divisioner i nord. Vore tropper gjort et gennembrud af blokaden, var nødt til at angribe den stærkt befæstede Shlisselburgskaya-Sinyavinskaya område, som blev forsvaret af fem divisioner, ligger syvhundrede kanoner og morterer. gruppering værnemagten kommando af general G. Lindemann.

Battle Shlisselburgsky afsats

Om natten den 11. den 12. januar fly Volkhov Front og det 13. Air Army of Leningrad Front blev behandlet en massiv bombning på en forud fastsatte mål i det planlagte breakout område. Januar 12 ved 09:30 om morgenen begyndte artilleri forberedelse. Beskydning fjendtlige stillinger varede to timer og ti minutter. For en halv time før angrebet kamphelikoptere razzia de befæstede forsvar og artilleribatterier af tyskerne. Ved 11.00 den 67. armé fra Neva og den anden enhed af chok og ottende hære af Volkhov Front indledte en offensiv. infanteriangreb understøttet artilleri fyring for at danne en ildskakt dybde på én kilometer. Wehrmacht tropper modstod voldsomt, sovjetisk infanteri var langsom og ujævn.

I løbet af de to dages kampe, er afstanden mellem de fremrykkende grupper reduceret til to kilometer. Bare seks dage senere de fremrykkende formationer af den sovjetiske hær var i stand til at forbinde på området for arbejdstagernes bosættelser, nummer 1 og nummer 5. januar 18 Shlisselburg (Petrokrepost) byen blev frigivet og ryddet for fjenden, alle støder op til bredden af Ladoga søen område. Bredden af landkorridor foretaget på forskellige dele af 8 til 10 km. På dagen for at bryde blokaden af Leningrad pålidelig jord link byen med den 'fastlandet' 'det blev gendannet. United Group 2. og 67. hære forsøgte uden held at udvikle succes i offensiven og udvide brohoved mod syd. Tyskerne opdraget deres reserver. Den 19. januar blev ti dage på farlige dele af den tyske kommando fløjet fem afdelinger og et stort antal artilleri. Offensiven i området Siniavino ebbede. For at holde den erobrede grænse, tropperne gik i defensiven. Det begyndte skyttegravskrig. Den officielle dato for operationen er den 30. januar.

Resultaterne af den offensive

Som et resultat af de sovjetiske tropper i Wehrmacht blev skubbet tilbage fra bredden af Ladoga søen, men byen var stadig i front zone. Gennembruddet af blokaden under operationen '' Iskra '' viste modenhed af den militære overkommando tanke. Nederlaget for fjendtlige styrker på det befæstede område grundigt koordineret fælles angreb udefra og ydersiden er blevet en præcedens i den indenlandske krigskunst. De væbnede styrker har fået betydelig erfaring i at gennemføre offensive operationer i et skovområde i vinteren. At overvinde fjenden lagdelt forsvarssystem viste behovet for en grundig planlægning af udførelse artilleribeskydning, samt den operationelle bevægelse af enheder i kamp.

tab af parterne

Præcist hvor blodige var kampene, i henhold til tabstal. 67. og 13. Leningrad Front hær mistet dræbt og såret 41,2 tusind. Folk, herunder uigenkaldeligt tab beløb sig til 12,4 tusind. Folk. Volkhov Front tabt 73,9 og 21,5 tusind. Folk hhv. syv fjendtlige divisioner blev ødelagt. Tyske tab beløb sig til mere end 30 tusinde mennesker, dødvægt -. 13 tusinde mennesker .. Hertil kommer, som trofæer af den sovjetiske hær fik omkring fire kanoner og morterer, 178 maskingeværer, 5.000 rifler, en stor mængde ammunition, et hundrede og halvtreds biler. to nyeste tunge kampvogne blev erobret af T-VI "Tiger".

største sejr

Operation '' Iskra '' til at bryde blokaden opnået de ønskede resultater. I løbet af de sytten dage af vej- og jernbaneforbindelser længde på tredive-tre kilometer er lagt langs bredden af Ladoga søen. Februar 7, første toget ankom i Leningrad. Det blev restaureret en stabil forsyning af byen og militære enheder, har levering af elektricitet steget. Genoptaget vandforsyning. Stærkt forbedret situationen for civilbefolkningen, industrivirksomheder, og front tilslutninger af baltiske flåde. I de følgende måneder af året fra Leningrad blev evakueret til de bageste områder mere end otte hundrede tusinde civile.

Befrielsen af Leningrad fra blokaden i januar 1943 et afgørende øjeblik i forsvaret af byen. Sovjetiske tropper på dette område til sidst greb den strategiske initiativ. Det blev elimineret fare forbindelse tysk og finske styrker. 18 Januar - dagen for at bryde blokaden af Leningrad - byen afsluttet en kritisk periode med isolation. Den vellykkede gennemførelse af operationen var af stor ideologisk betydning for befolkningen i landet. Ikke den store slag i Anden Verdenskrig henledte den politiske elite af havet. Amerikanske præsident Theodore Roosevelt lykønskede sovjetiske ledelse med militær succes, og beboere i byen sendte et brev, som erkendte storhed det kunststykke, deres ukuelige mod og mod.

bryde blokaden af Leningrad Museum

Gennem hele konfrontation linje rejst mindesmærker til minde om tragiske og heroiske begivenheder i disse år. I 1985 i Kirov-distriktet i regionen nær landsbyen Marino blev åbnet diorama '' bryde belejringen af Leningrad'. Det er på dette sted 12 januar 1943 den 67. hærenheder krydsede Neva på isen og brød igennem fjendens forsvar. Diorama 'Gennembrud Leningrad blokade' ' repræsenterer et maleri af størrelsen på 40 8 meter. På lærredet skildrer begivenhederne i angreb på tyske forsvar. Før klud materielle plan, med dybder fra 4 til 8 meter, genskaber en tre-dimensionelle billeder af de befæstede positioner, kommunikation skyttegrave, militært udstyr.

Enhed sammensætning billedlig lærred og surround design skaber enorm effekt tilstedeværelse. På bredden af Neva er et monument over '' bryde blokaden. Monument er en tank T-34, monteret på en piedestal. Fighting køretøj siv ligesom at oprette forbindelse til Volkhov Front. På det åbne område foran museet også udstillet udstyr under krigen.

Den endelige ophævelse af blokaden af Leningrad. 1944

Fuldstændig fjernelse af belejringen af byen var kun et år senere som følge af store Leningrad-Novgorod Offensive. Tropperne i Volkhov, de baltiske og Leningrad fronter besejrede de vigtigste kræfter i den 18. Army of the Wehrmacht. 27 var januar den officielle dag for at fjerne næsten 900-dages belejring. En 1943:e blev indspillet i historieskrivning af anden verdenskrig som året for gennembruddet af blokaden af Leningrad.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.