FormationHistorie

Slaget ved floden Kayala forældet. Hvor er floden Kayala?

Navnet "flod Kayala" fælles læser kun én gammel russisk værk, nemlig i "Lay", som er fyldt med otte år siden starten utallige mysterier og gåder. Monk-digter skrev ikke mere end 8000 ord, og antallet af værker på dette tema snart komme til tyve tusind. Slaviske studier over hele verden læse og genlæse den og kommentere hver gang at bringe mere og mere raffinement og finde noget ubemærket, re-fortolke den gamle tekst.

Hvorfor studere et værk af

Hvorfor studere oprindelsen af det produkt, det sted, hvor den blev skrevet, i skrivende stund? At se ind i dens indhold, forstå dens essens. Gådefulde og mystiske flod Kayala. Det nævnes i teksten til den skriftlærde, otte gange. Historiske geografer kan ikke pålideligt sige, hvor floden Kayala. I 70'erne i sidste århundrede ukrainske arkæologer til at producere mere forskning, men fandt ingen spor af slaget. Hvis ikke for tre værker, vi ville aldrig have lært om nogle provinsielle Prince Igor, ville den mere ikke har hørt om floden, nær hvilken slaget fandt sted. River Kayala - denne semi-mytiske flod.

kreativitet Psykologi

Gamle russiske forfattere har skrevet ikke af ham selv, men af nåde, gennem bøn. De havde en helt anden holdning til at skrive, det vil sige, munken kaldes abbed i klostret og gav lydighed. Så forfatteren til "Ord ..." - er ingen undtagelse. Eventuelle gamle skrivere ønskede ikke at give ud, at presse sig selv, og ønskede at smelte ind i hans arbejde. Derfor, mest sandsynligt, vil ingen finde hans navn. Men hans sæson, han omhyggeligt ikke skjule. Og det er nu visse litterære kritikere er dateret mellem 1188-1200 år, og det antages, at det blev oprettet, sandsynligvis i den Vydubychi klosteret i Kiev, hvor den lagrede Hypation Chronicle, allerede skrevet, hvor det var muligt at klarlægge detaljerne. Men det lader til, at munken var også en deltager i denne kampagne, da han nogle gange lægger teksten til personlige indtryk.

Og hvad forfatteren skrev: "... Ordet"?

Hvis man ser på alle de gamle russiske litteratur XI-XII århundrede, kan vi se, at hun ikke kender til fiktion. Kayala River, som er omtalt i "Ordet", tilsyneladende, i det moderne navn har et andet navn. Akademiker Dmitry Likhachev så det Syuurly flod. Og roden af ordet er forbundet med verbet "at omvende sig." Så skriftklog digter henvist til floden, hvor Igor er ikke tilfældigt mislykkedes. Og som det kan ses af historien, prinsen havde brug for at omvende sig. Den gamle skriftklog den herskende religiøse og symbolske tænkning. Denne fortolkning af begivenhederne gennem teksten til Skriften. Alle - både munke og lægfolk - var ortodokse mennesker set med henvisning til Skriften, med den guddommelige Providence, især munke. De mente, at der ikke er noget i de historiske begivenheder, som ikke allerede er beskrevet i Bibelen. De søgte at vise, hvordan den ortodokse person til at redde hans sjæl, især på tærsklen til verdens ende, som i disse dage med frygten for at vente på ortodokse og katolikker. Derfor er det umuligt i en rent verdslig tilgang til disse værker. Vi må se på dem de betydninger, der udfærdigede forfatteren. Dette indebar forskerne, "ordene" næsten to hundrede år.

Igor kampagne

Når i Bibelen, blev det sagt, at Sem, Kam Jafet, sønner af den retfærdige Noa delt landet, og havde en aftale om, at de ikke overtræder jorden hinanden. Deres land, og skal have til at beskytte, men i aggressive kampagner for at gå strengt forbudt. Her forbuddet og krænker Igor s. Et år før hans kampagne blev besejret Polovtsy. I kampagnen var den anden uge af fasten. Og kæmpede på fredag, er også en dag med faste. Og Herren gav dem sejren. Prins Igor var ude af stand til at deltage i kampagnen på grund af syge hove af hans heste blev såret på isen. Igor tropper blev tvunget til at vende tilbage. Han har ikke vundet så berømmelse.

unødvendig vandretur

Og nu længes han for det, og brudte Cumans er svage, at de ikke kan modstå ham. Han er resolut marchere på andre folks jord er ikke til at forsvare, men for at vinde og Rigdom og ære, og herlighed. Den ene er allerede slemt og i modsætning til de bibelske bud, det er en ære - den største synd. Og Gud giver det et tegn - stop, vender tilbage. Det sender en fuld solformørkelse. Denne komplette denne dag kun er synlige stjerner på himlen, og solen ser ud som en tynd halvmåne. Så det beskriver Laurentian Chronicle. Men Igor har selv dette stoppede ikke. Han skynder sig at bryder spyd, drikker vand hjelme, der er at vinde Polovtsian jord. Han ønsker at bevise, at sidste år var han ikke bange for at hans tidligere allierede Polovtsian og denne gang, på trods af alt, vil han bevise for alle, at han er modig kriger. Og hans boyarerne eller anden måde hang deres hoveder. De forstår, hvad testen vil falde. Kayala river de bare ikke vil.

Fortsat vandretur

Og han ser og Igor, og hans bror, Vsevolod, hvilket er en vasalstat af Igor og hans søn Vladimir, og hans nevø, prins Svyatoslav, som beskrevet af digteren, hæren, dækket med dis. Men Igor fortsætter. Han mener, det er bedre at dø. Lad det være en kamp på floden Kayala end vente på frygten for de Polovtsian razziaer, sidder derhjemme. "Jeg ønsker, - han siger - eller nedlægge sit hoved, eller besejre Polovtsy." Ja, prinsen vendte uselvisk ånd og fyldte dem sine kammerater. Et tegn på Gud er alt forstærkes og forstærkes. Russisk lys jord forblev bag dem. Nat stønnen storm, fuglene vågnede, som om at forsøge at Igor troede, jorden egern, og de fløjtede. Alle har en tendens til at stoppe Igor i vejen, for enden af hvilken er død.

Marts til fortabelse

Disse forfærdelige og ildevarslende tegn forstærke indtrykket af fremtidens ikke mange tragiske resultat af Igor tropper. En truende ulve assistenter Polovtzy allerede bosætte sig i kløfter, venter utilsigtet bytte, rovfugle på slagmarken af egetræer sidder og venter på kagen. Det viser sig, at de steppe dyr sympatiserer med russisk, er bekymrede for dem, true dem og ondskabsfulde. Ja, et godt lys russisk jord blev efterladt allerede bag bakkerne - forud for kun mørke. Små, fem tusinde tropper nærmer Don, uanset hvor Kayala-floden strømme. Moderne læsere ser i amatør Kayala Potudan, som løber ud i Don.

Tmutarakan

Dette område er beliggende i området af den nuværende Taman. På byzantinerne, blev det kaldt anderledes - Tamatarkha. Men i det XI århundrede var det en russisk fyrstedømme med en stor russisk befolkning og styret af Fyrster Chernigov. Er det på grund af hende, Igor så sin skæbne, hans "faderlig", med magt revet væk Polovtsy, som skal returneres. På stående fod Kaukasus-bjergene, i de kløfter, måske begyndelsen af floden tog Kayala. Det er her, hun var, per definition, digteren, hurtigt. En almindelig og prærie floder alle strømmende, langsomt flydende, og kampen fandt sted på floden Kayala i hendes stille, neburnom flow.

Natten før slaget

Lang fading nat venter på hæren Igor kamp. Forfatteren rette bemærkede, at en søvnløs nat af spænding altid synes smerteligt lang og foruroligende. Nat dalede gradvis morgen kom ... lysere, daggry stiger, dens lys dråber. Felterne blev dækket med tåge. Nattergale var tavse. Alliker vækkes. Billedligt talt her om at ændre nat til dag, fordi nattergal - en fugl natten, og Chough - dag. Og russiske soldater allerede om morgenen linet op i den rækkefølge kamp. En polovtsy med stor hast, off-road, gennem sumpe og gatyam passer til hæren af Igor. Er ved at begynde en kamp på floden Kayala (år 1185 efter Kristus).

første møde

Men ikke blive overrumplet Polovtsian. Og Igor regner med det. Igor tropper linet op i kamp rækkefølge. Fire af dem var grundlæggende. I midten - det regiment af Igor, på højre - regimentet Vsevolod venstre - Sviatoslav nevø Igor forude - Vladimir, søn af Igor. Han er i øvrigt det var 14 år gammel. Og han var den første til at tage hovedparten. Ahead stod ned den fjernede, bedst af alle regimenter bueskytter.

Og slaget begyndte

Kort tale Igor opfordrede sine tropper og prinser. Og slaget begyndte på floden Kayala (dato - maj 5, 1185, fredag). Polovtsi byggede også deres bueskytter. De affyrede en byge af pile og løb tilbage. Polovtsian kampsystem er blevet ødelagt. Avancerede regimenter forfulgte dem. Igor og Vsevolod, langsomt, gik, holde kampsystem. Luck fredag ledsagede dem. De erobrede fanger og erobrede Polovtsian nomadiske boliger på vogne. Del regimenter jaget urene langt ud på natten og kom tilbage til fulde. Ifølge den Ipatiev Chronicle, russisk efter de første træfninger tog rigt bytte. De var rige byzantinske stof, højt værdsat overalt, tæpper og sengetæpper, overtøj, foret med dyre pels og dækket med smukke tekstiler, broderede med guldtråd, og spyd og padderok - ponytails på en pæl, er et tegn på magt. Bunchuk hår blev malet i rød.

Anden og tredje dag

Poetisk skriftlærde beskriver kommer fra havet sorte skyer. Denne metafor bruges i folkemusik poesi et symbol på den forestående fjenden. Disse storm skyer ønsker at dække vores modige fyrster og deres hær. Og i skyerne skælve, mousserende, farende blå-violette lyn. Alle halet tåge. Battle, som sædvanlig, startede fra en afstand ildkamp bueskytter, der bevæger sig frem til at bygge. Passing vind fra havet, ligesom skyerne, gav Polovtsy fordel. Deres pile præcist ramte målet, mens de russiske soldater fløj i alle retninger tilfældigt. Som et symbol på sorg digter skildrer et billede af de nuværende mudrede floder grumset i deres øvre del af den voldsomme regn. Denne mudret vand, hvilket betyder den uheldige sorg i folkemusik poesi, viser et billede af forestående katastrofe. Det varsler Igor nederlag i Kayala floden. Og støv vzmetaetsya i tørstende steppe før stormen hvirvel. "Rises Silushka ondt, forkert." Polovtsev var en masse. De omringede den lille bånd som en tæt skov, en tæt ring, hvorigennem det var umuligt at bryde igennem.

trist afslutning

Tre dage forsøger at komme ud Igor Donets. Thirsty folk lidt, og endnu flere heste. Mange blev dræbt og såret i de russiske hylder. Grøn papolomoy, dvs. sort begravelse klud, dækker de døde, men her vi har i tankerne, at de er dækket med græs.

Fra morgen til aften dunkende hær. Fighting krigere og den anden nat, og rystede Covo (tyrkiske krigere, der boede i fyrstendømmet Chernigov) ved daggry. Igor kunne ikke holde dem. Og på vej tilbage, han blev taget til fange. Han så slagsmål sin bror Vsevolod, og spurgte, i henhold til den krønike af døden, ikke at se sin afdøde bror. Af alle de russiske tropper gemt en halv snes mennesker. Resten druknede.

For første gang har lidt russiske hær et frygteligt nederlag. Denne særlige tragedie lænket så meget opmærksomhed på kampagnen af Igor. Og historien bestod af steppe marchere russisk prins. En relativt Kayala flod skal siges, at dens søgning - opgave geografer historikere og arkæologer. Måske, og spor af det er væk, gået ligesom stedet Igor kamp.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.