TravelingRetninger

Seværdigheder: Shlisselburg. Shlisselburg fæstning

Byen Shlisselburg, hvis foto fremkalder ønsket om at besøge det, er et administrativt center på venstre bred af Neva, lige i nærheden af Ladoga søen, fireogtyve kilometer øst for Skt. Petersborg.

Byens historie

Denne gamle by har en rig historie og mange seværdigheder. Shlisselburg blev grundlagt i 1323 af prins Yuri Danilovich. Det var på dette tidspunkt på øen Oreshek, hvor der var tæpper af hazel, blev der lagt en træ fæstning med samme navn. Ifølge nogle oplysninger blev dette originale navn givet til stedet på grund af det faktum, at oven på dette lille stykke sushi er meget ens i form til møtrikken.

Svenskerne forsøgte flere gange at erobre fæstningen for at skubbe novgorodierne ud af havet til landets dybder, men deres forsøg frem til begyndelsen af det syttende århundrede var ikke vellykket. Men i 1613 blev fæstningen fanget. Erobrerne omdøbte det til Noteburg. Lidt mindre end et århundrede bestod, før hæren af Peter den Store i 1702 lykkedes at vinde fæstningen.

Et par årtier senere begyndte mange bosættelser at blive dannet i nærheden. Og allerede i 1780 fik denne by status som en by. I dag kommer turister her for at se seværdighederne.

Shlisselburg i dag

På nuværende tidspunkt er byen et komplet kompleks, der kombinerer historiske og arkitektoniske monumenter, der tilhører forskellige vartegn, fra det fjortende århundrede til den store patriotiske krig. Men den mest unikke bygning i det er fæstningen. Shlisselburg er en lille by. Omkring 15 tusinde mennesker lever i det.

I denne lille provinsby er der ingen blomstrende industrielle virksomheder eller store centre, herunder kommercielle dem. Bygget i begyndelsen af forrige århundrede er værftet i dag i øde. Men byens historie og dens maleriske landskaber er allerede i sig selv seværdigheder. Shlisselburg under den store patriotiske krig var et forsvarspunkt i udkanten af den belejrede by på Neva. Gennem fortet evakuerede de indbyggerne, hvorfra Leningrad-handlerne blev leveret med mad. Og efter årtier blev det et stort museum for de hårde år.

seværdigheder

Ud over fæstningen kan byen se sådanne fantastiske arkitektoniske monumenter som St. Nicholas Kirke, Johannes Døberens og Annunciationens Nativitet, Det lille Kapel på Kazans ikon af Guds Moder. Der er meget i Shlisselburg og museer afsat til skibs våben, byens historie. Her forblev helt unikke ingeniørnetværk fra den gamle Ladoga-kanal. Dette er en granit gateway bygget i midten af det nittende århundrede, en bro rejst på kolonner. Bevaret sådanne arkitektoniske monumenter som Gostiny Dvor, statuen af Peter I osv.

Kort sagt er kortet over Shlisselburg med seværdigheder simpelthen fantastisk med sin mætning. Turister er glade for at komme her for at se de fantastiske bygninger.

Oreshek fæstning

Schlusselburg har altid været en grænse på den svenske grænse. Derfor blev der bygget en gammel fæstning her. Siden oprettelsen af denne defensive struktur var omgivet af dybe jordvoller. Men træbygningerne efter ilden måtte skiftes til sten. Fortet har gennemgået visse ændringer: dets område er steget, og væggene er vokset til en højde på femten meter.

Men snart tabte den sin defensive betydning og blev til en af de mest forfærdelige fængsler i landet. Fanger her blev holdt i snavsede og fugtige fangehuller i isolationsceller. Den smertefulde konklusion var ensbetydende med døden. Chancerne for at flygte herfra var ikke nogen.

Den første var fængslede medlemmer af den kejserlige familie: Peter Lopukhins første kone, hans søster Maria Alekseevna og andre. Her tjente straffen og de skændte hofter. Og i slutningen af det attende århundrede gik denne skæbne ikke gennem oplysningen. Novikov, Krechetov, Karamzin, og allerede fra andet kvartal af det nittende århundrede blev Decembrists Bestuzhevs, Kiukhelbekker, Pushchin - alle placeret i Oreshek.

Efter februarrevolutionen blev fæstningernes fanger frigivet af de oprørske arbejdere i Shlisselburg. Fængselsbygninger blev brændt.

I tyverne og trediverne arbejdede grenen af Museum of the October Revolution her.

Under gennembrudet af Leningrad-blokaden i januar 1941 blev mange seværdigheder ødelagt. Shlisselburg, der i disse år blev kaldt Petrokrepost, blev alvorligt beskadiget. Byen blev befriet i januar 1943 af kæmperne på Leningradfronten med støtte fra den baltiske flåde og genoprettet i efterkrigsårene. I begyndelsen af 90'erne i det sidste århundrede blev det vendt tilbage til sit historiske navn - Shlisselburgs fæstning.

Johannes Døbernes Fødselsdags Katedral

Da svenskerne i begyndelsen af det syttende århundrede lancerede en ulykke på de nordvestlige grænser i Rusland, den første til at falde en fæstning. Og da russerne vendte tilbage til citadellet, begyndte de først og fremmest at søge efter ikonet for den guderske gud Kazan, æret under regeringen af tsar Ivan the Terrible. En fantastisk historie om billedet i dag bliver fortalt under en udflugt til Shlisselburg guider. Det viser sig, at før prinsen faldt et af Prinvers spirituelle centre i fæstningen. Ikonet var placeret her i et lille kapel. Inden de overgav citadellet, forsvarede forsvarerne billedet i muren, som svenskerne slog ind i kirken. Så ikonet blev holdt i omkring et århundrede.

Staraya Ladoga Canal

Denne vandvej langs Ladoga forbinder Neva med Volkhov-floden. I dag er der to parallelle kanaler i Shlisselburg: Staroladozhsky bygget i begyndelsen af det attende århundrede, som i tide er helt tørret og overgroet, og Novoladozhsky er en forholdsvis ny. Det er stadig i drift.

Staroladozhsky blev også kaldt kejseren Peter den Store. Det blev bygget af tsar-reformeren og har en længde på omkring et hundrede og tyve kilometer.

Ifølge det oprindelige design blev det bygget uden låse. Dybden af kanalen er 210 centimeter under niveauet for Ladoga. Ved indledningsfasen blev dets erektion forsinket på grund af uagtsomme opgaver af entreprenører. I 1723 begyndte Peter personligt at inspicere bygningen og bestilte anholdelsen af låsesmed-tyskere. Opførelsen af kanalen blev foretaget af staten.

I 1726 blev plottet mellem Volkhov og landsbyen Chernoe færdiggjort, skibets bevægelse begyndte, hvilket i høj grad fremskyndede arbejdet. Den 22. oktober 1730 var bygningen af kanalen fuldstændig afsluttet. På den tid var det den største hydrotekniske struktur i hele Europa.

The Annunciation Cathedral

Oprindeligt blev der i 1726 bygget en trækirke. Men fire årtier senere blev det erstattet af sten dem.

Under kampen mod kirken lukkede den sovjetiske regering katedralen i 1935, men under sogneforsamlingenes store patriotiske kræfter blev den åbnet og drevet gennem krigen. Efter sejren blev han igen givet bispedømmet.

Katedralpladsen rummer i sig selv også lige store bygninger. I det attende århundrede blev der tilføjet et klokketårn. Siden 1990 begyndte restaureringen af St. Nicholas Kirke, og et år senere - selve Annunciation Cathedral. På stedet af et træ blev gammelt kapel bygget Kazan, bygget i henhold til skitserne fra arkitekten Ershov.

Peters bro

Beliggende nær Annunciation Cathedral er kædebroen resterne af det tidligere vedhæng - Petrovsky-akvedukten, der blev brugt fra 1826 til 1832. Den var udstyret med justerbare spændinger, der hver var otte og en halv meter lang. Fra broen er der et betagende panorama. På den ene side er disse låse på Staraya Ladoga-kanalen, og på den anden side - Admiralty-ankeret siden Peters tid, der blev rejst fra bunden af Neva i nærheden af Shlisselburg.

Museer i Shlisselburg

Den største af dem er byens historiehistorie. Det blev grundlagt i 1990. Her kan du kende til Shlisselburgs historie, lære om opførelsen af Ladoga-bykanalerne og trykkeriet samt historien om Nevsky-værftet.

Et andet museum, kaldet "Gennemgang af Siege of Leningrad", er dedikeret til Operation Iskra, hvor blokaden blev brudt og Leningrads landkommunikation blev restaureret. Diorama er placeret i venstre-rampen på Ladoga-broen. Hendes mindesal blev åbnet den 7. maj 1985. Her kan du se et maleri lærred fyrre meter langt og otte meter bredt.

Der er museer i Schlusselburg i det fri. For eksempel er et pre-stage-område en åben udstilling, hvor militært udstyr præsenteres. Der er her rigtige tanke, der deltog i kampen om Leningrad. Mange af dem blev rejst fra bunden af Neva-floden eller fra de omkringliggende myrer og restaureret. Blandt udstillingerne er et unikt træ bevaret fra belægningen af Leningrad.

Shlisselburg skibsmuseum er også en udstillingsudstilling i det fri. Her samles antiaircraft våben fra både militære og efterkrigstider. De blev demonteret fra skibene og opbevaret i forsvarsministeriets lager. Guns blev genoprettet og installeret til sextietårsdagen for sejren.

Byens charme

I dag er Shlisselburg en provinsafvikling, der kan omgåes på mindre end tre timer. Men det har sin egen specielle charme. Det ligger i et gammelt torv, i rolige og lidt forfalskede gader, et par skødesløse hvaler. Og vigtigst af alt er disse de maleriske landskaber i den majestætiske Ladoga-søen, dens unikke kanaler, der forbinder havnen Shlisselburg med resten af byerne og beskytter den mod urolige farvande.

Den gamle fæstning tiltrækker også, utilgængelige før tidevandet og stadig fantastisk med sine mange høje tårne og vægge. Dette er et usædvanligt naturskønt område, hvor Neva stammer fra.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.