FormationHistorie

Krydse Rubicon og erobre romerne

Det skete så mange historiske begivenheder, ikke kun ophobes i de bygge- og anlægsarbejder, annaler og krøniker, men også fast forankret i levende tale, og bruge dem kan endda folk, der ikke hører om den reelle baggrund af phraseologism. Det skete så med den berømte Cæsars passage gennem den legendariske flod. Fartøjschefen besluttede at krydse Rubicon, formsprog er forblevet i efterkommere af talen.

Denne flod er nu kaldes Fiumicino, den løber ud i Adriaterhavet og kører mellem de to italienske byer: Rimini og Cesena. Dens navn blev født fra "rubeus" (dvs. "røde" på latin, fordi dens vandføring i lerjord). Nu er det en lille flod, næsten tørrer op, fordi dens farvande for mange århundreder brugt til kunstvanding. Men i den tid af Cæsars præcist rødlig bæk tog derefter grænsen mellem det italienske fastland og en af den romerske jord - Cisalpine Gallien. Gay Yuly, der dengang var prokonsul, befalede det 13. legion Dual-og måtte stoppe ved floden: fordi prokonsul kunne kommandere kun soldater i provinserne og kunne ikke føre legioner i ejendomsretten til jorden i Italien. Dette ville være en direkte overtrædelse af loven og beføjelser Senatet, en tilstand kriminalitet og derfor straffes med døden. Men det andet valg, ak, tilbage.

Så Cæsar kæmpede om magten med senatet i Rom, fra kontoret i provinsen Gallien. Berømte kommandør tøvede i kampene kunne blive ved forskellige aftaler, ville kun blodsudgydelse ikke være sket, og selv på alle måder forsinke forhandlingerne, at udskyde starten på de militære operationer. Men hans indsats ikke føre til succes, alt for mange ønskede krig. Hans modstander var Pompejus, som ligger et kæmpe romersk hær. Cæsars stilling var ikke særlig rosenrød: hovedparten af hans hær var ud over Alperne. Nødvendige høje hastigheder og stærke muligheder ud til at vente på forstærkninger, var tiden gået. Derfor i januar '49 f.Kr. Gay Yuly beordrede sine chefer til at krydse Rubicon og tage Armin by, der ligger syd for floden munden. Denne henvendelse kaldte ham ikke blot at krydse Rubicon, dette var et stort skridt værdi.

En strålende militære leder kunne bryde Senatet kræfter og blive en suveræn og enehersker i Rom, da modstanderne gik i panik og flygtede, næppe hørt om Cæsars henvendelse. For ham, denne overgang var også en betydningsfuld begivenhed. Hvis du mener, historien om historikeren Suetonius, besluttede at krydse Rubicon, chefen selv bemærkede: "terningerne er kastet" Efter sejren i Julius Caesar var i stand til at vinde ikke kun kærlighed til de mennesker, men også skabt en stærk stat, der eksisterede endda halvtreds år.

Siden da har udtrykket "krydse Rubicon" bliver en fangst sætning, hvilket betyder, at begå afgørende handling, vedtagelsen af den skæbnesvangre beslutning. Det vil sige, det er et vigtigt skridt, for evigt dividere begivenhed i "før" og "efter" radikalt ændrer situationen. Helt tilbage efter en sådan beslutning har ikke. Udtrykket er ret gamle, udbredt i mange sprog i verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.