Mad og drikkevarerOpskrifter

Sauce tkemali: hvad er det og hvordan at lave mad?

I øjeblikket er der mange forskellige måder at tilberede saucer. Nogle er kun egnet til fisk eller kød, og nogle er universelle. Der saucer er let at tilberede derhjemme. Det er for dem, og henviser tkemali. Hvad er det? Det er en slags sauce lavet af blomme (en cherry blomme). Opskriften kom til os fra Georgien.

Tkemali: hvad det er

Faktisk tkemali - et udvalg af sure vild blomme. Men det samme navn og er en sauce, der kan laves derhjemme. Der er kun nogle få sorter af denne parabol: grøn og rød. Opskrifter til fremstilling adskiller sig ikke. Men der er en betydelig forskel.

Så rød tkemali. Hvad er det og hvad bruges det? Sådan en sovs tilberedes, normalt i sensommeren blomme rød moden. Selvfølgelig, rød - dette er kun et symbol. Klar sovs kan have gul eller endda appelsin skygge. I nogle tilfælde, en del af de tilføjede torne. Så den forberedte sauce erhverver bordeaux farve.

Hvad med grøn tkemali? Hvad er det og hvad gør det? I dette tilfælde er den sauce af de umodne frugter af vilde blommer. Lukning det for vinteren anbefales ikke. Grøn tkemali brug efter behov.

Hvad går tkemali

Tkemali - en smagfuld sauce, der kan bruges med mange produkter. I dette tilfælde, smagen af det færdige produkt bliver let syrlig og lidt krydret. Tkemali går godt med grillet kød, fjerkræ og endda fisk. Du kan spise pasta, omelet, kebab og nye kartofler.

Mange hævder, at saucen har en unikke egenskaber. Det handler ikke kun giver det færdige parabol en unik smag, men også i stand til at neutralisere den overskydende fedt.

Hvordan til at lave mad

Tkemali georgisk kogt meget simpelt. Dette vil kræve:

  1. Røde blommer - 1 kg.
  2. Rød peber, varm - fra 1 til 3 bælg.
  3. Sukker - efter smag.
  4. Blomstring koriander - medium stråle. Du er nødt til at erstatte flossede korianderfrø.
  5. Salt.
  6. Pennyroyal eller almindelig, ung hvidløg, dild - med en gennemsnitlig stråle.

fremstilling af bær

For at forberede saucen af blommer, at alle de store produkter, der er nødvendige forberede. Bær skal vaskes og sættes i en dyb beholder. Det er værd at hælde vand, så det dækkede kun en lille frugt. Pan med kirsebær blommer bør sættes i brand, og bringe indholdet i kog. Derefter vandet skal tømmes. Proceduren skal gentages. Vand skal hælde i så meget, at det dækkede bær på to fingre. Kapacitet med frugt bør placeres i brand og bring i kog. Kog frugten, du skal, så længe de ikke bliver blødere. Det tager cirka en halv time.

Hvad gør man efter kogning

Sauce af blommer forbereder hurtigt nok. Efter varmebehandlingen frugterne skal køle af i 30 minutter og derefter male. Den resulterende marmelade skal passere gennem en sigte. Dette vil fjerne hud og knogler. Olie skal omhyggeligt overvindes. Til dette formål anvender vi en si med finmasket. De resterende knogler og hud skal kasseres.

Fremgangsmåde til fremstilling

Fennikel, koriander, unge hvidløg og mynte skal finthakket eller hakket ved hjælp af en kødhakkemaskine. Den resulterende masse blandes med blomme frugtpuré. Det er nødvendigt at tilføje salt og hakket chili. Tkemali af blomme er næsten klar. Det er fortsat grundigt og prøve.

Hvis saucen er stærkt surt, er det nødvendigt at tilføje lidt sukker sirup eller sukker. Hvis tkemali viste sig tæt, så bringe det til den ønskede konsistens kan være en almindelig kogt vand.

Sådan opbevarer

Tkemali af røde kirsebær blommer kan opbevares i køleskab eller rulle op og opbevare i kælderen. I det første tilfælde bør det færdige sauce efter tilberedningen vaskes omhyggeligt hældes i glasbeholdere og lukke en nylon cover. Du kan også gemme tkemali flaske.

Som for vinteren versionen, her er der nogle funktioner. Under madlavning denne sauce add tørrede krydderier. Brug friske krydderurter kan ikke anbefales. Alle komponenter er kogt og derefter hældt i en grundigt vasket og steriliseret containere. Dette hældes også olie. Efter dette, at banker med saucen rullet stramt og opbevares på et køligt sted.

Madlavning instruktioner

Nu hvor du ved, hvordan at forberede sig til vinteren tkemali. Selvfølgelig, hvis det er nødvendigt, sauce opskrift, du kan ændre lidt. Det hele afhænger af hvilke produkter der er på lager. Hvis der er ingen røde eller gule mirabeller, er det ikke anbefales at bruge en konventionel afløb. Produktet vil vise sig ikke meget velsmagende. Kan erstattes med en hovedbestanddel af de grønne stikkelsbær. tkemali madlavning teknologien er ikke ændret.

Hvis hånden er ikke nogen almindelig mose mynte, kan det også udskiftes. I de fleste tilfælde til fremstilling af røde tkemali blomme eller balsam timian anvendes.

Processen med udarbejdelse af saucen har også sine egne karakteristika. Ved tilberedning blomme bør regelmæssigt omrørt. Dette er imidlertid ikke egnede instrumenter lavet af metal eller plast. Det er bedre at bruge en ske lavet af træ. Ellers sauce smag vil blive forkælet.

Også ikke anbefales at tilføje tkemali eddike. Selv hvis saucen vil gå under om vinteren. I dette tilfælde bør banken med tkemali hæld et par spiseskefulde vegetabilsk olie. Dette vil beskytte produktet mod skader.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.