Nyheder og SamfundMiljø

Pripyat - hvad er det?

Jeg er sikker på mange har hørt om steder, hvor der var eksplosioner og ulykker, gøre dem til spøgelser. En af dem - byen Pripyat, udelukkelse zone i Tjernobyl Center. Denne landsby, dens historie læses i artiklen.

Betydning af ordet "Pripyat"

Det er en kombination af bogstaver kendte til hver person, der bor i CIS, og mange udlændinge, efter en ulykke i Ukraine rystet hele verden. Dette ord har flere betydninger:

  • By. Selvfølgelig den by, hvor der var omkring halvtreds tusinde mennesker, den første til at komme til at tænke, er det værd en mand til at høre ordet.
  • Landsbyen, hvis befolkning ikke overstiger tusind.
  • Pripyat - en flod. Denne naturgrund med frisk vand er den største i det forurenede område. Hertil kommer, at floden er fuld af radioaktive stoffer, som gradvist taget ud af grænserne for den eksklusive zone.

by

Det er en af ni byer i Atomic Scientists, bygget i Sovjetunionen. På tidspunktet for ulykken var han seksten år, det startede ud i 1970. Det var ikke beboet op til grænsen: byen kunne rumme tyve ni tusinde mennesker.

Byen Pripyat i Ukraine er blevet skabt for den normale levetid af befolkningen. Det fungerede godt, placeret kommunikation node arbejder medicinske institutioner, forskellige virksomheder, femogtyve butikker og cirka det samme antal bord. Der var ti børnehaver og flere skoler, et kollegium, Kultur- og biograf, samt School of the Arts. Beboere kunne engagere sig i sport, fordi sportsarenaer placeret her, en af bygningerne var forbeholdt en swimmingpool. Alt dette tyder på, at Pripyat før ulykken var et forlig med god infrastruktur.

placering

Taler om opholdssted for Pripyat, er det absolut nødvendigt at nævne, at byen er beliggende i Ukraine, at være helt præcis - i Kiev-regionen. Det er en del af den såkaldte udelukkelse zone.

Dead by kaldet Pripyat er faretruende tæt på Tjernobyl-atomkraftværket. Hans og reaktoren adskilles kun tre km. Før ulykken, arbejdere nukleare kraftværk boet her i, hvad der blev kaldt Pripyat følgesvend anlæg.

Som svar på spørgsmålet, hvor er Pripyat, og jeg må sige, at det er bygget på bredden af floden, som er placeret på det område i to lande: Ukraine og Hviderusland.

flod

Som tidligere nævnt, er floden Pripyat ligger i det berørte område. Det er den største vandområde i området. Dens længde er 775 km, men kun en tredjedel af provenuet i Ukraine. På bredden af floden ligger byer som Mozyr, Pinsk, Tjernobyl og, selvfølgelig, Pripyat. Kilden af floden ligger i Ukraine - i mosen i den Volyn regionen.

Denne vandmasse, overstrømmende hvert år, gør strontium og cæsium fra den eksklusive zone. Hertil kommer, at fiskene lever i floden, også forurenet af radioaktive stoffer.

ulykke

Pripyat - en by, der er hårdest ramt af Tjernobyl-atomkraftværket. 1986 den 26. april året eksplosion, der er anerkendt over hele verden. Den fjerde reaktor ud af drift i løbet af en planlagt procedure.

I bogen, der er en af de kraftværket arbejdere skrevet, hvordan det skete. Om natten, den 26. april, blev beordret til at lukke reaktoren. Ved første alt gik som det skulle være: sin magt reduceres. Pludselig begyndte hun at vokse, og intet kunne stoppe hende. Optjent alarm. Det blev besluttet at afkoble systemet, men det gjorde ikke noget godt: to eksplosioner ødelagde reaktor af en enorm magt, emissioner til miljøet en utrolig mængde af radioaktive stoffer - alt, på det tidspunkt var i reaktoren. Sovjetiske myndigheder var hurtige til at klassificere hændelsen, men ikke har: en stråling læk var så stor, at det bemærket i andre lande.

Dette beløb var nok til at danne en zone af fremmedgørelse. Pripyat og en række andre bosættelser er blevet en del af det. De har stadig ikke vendt tilbage til normale niveauer af radioaktivitet. De er lukket fra udenforstående til sikkerheden og vil være i denne tilstand mere end en halv snes år.

tilskadekomne

Direkte i kun én person på arbejdspladsen tabt ulykke tid. Den næste morgen, hans kollega døde. I løbet af den næste måned, vi mistede livet og otte og tyve mennesker, som hjalp stoppe branden på en atomreaktor.

For at eliminere ilden, til det område af den fjerde reaktor ankom 69 brandmænd. De gør deres job, ikke at vide, hvad der var niveauet af forurening, fordi en af enhederne for radioaktivitet måling blev brudt, og den anden var under murbrokkerne.

Efter et par minutter (to om morgenen - lidt mindre end fyrre minutter efter eksplosionen) viste brandmænd tegn på strålesyge. De blev taget til Pripyat, og otte og tyve mennesker blev taget til Moskva radiologisk hospital. De kunne ikke hjælpe, og de døde inden for en måned.

Taler om konsekvenserne af ulykken, må man også sige, at ikke alene dræbte folk. Planter og dyr i Tjernobyl og Pripyat overlevede ikke niveauet af forurening. Han dannede en "Rød skov". Han er nu begravet under et lag af jord i en særlig kirkegård.

udelukkelse zone - hvad er det?

Pripyat i den eksklusive zone - kun en lille del af det store område, der påvirkes ved eksplosionen på atomreaktoren. Da denne form for eksplosion var den første i Sovjetunionen blev to cirkler tegnet i midten af som er et atomkraftværk. Radius af den ene af dem er lig med ti kilometer, og den anden - tredive. Det menes, at arealet af den ydre cirkel kan være sikker for beboelse, men den inderste cirkel vil aldrig acceptere den nye befolkning. Pripyat og Tjernobyl opbygge den tredje udelukkelse zone, den mindste i størrelse og den farligste.

Tjernobyl og Pripyat - den mest berømte by beliggende i den eksklusive zone. Udover dem der er en række af andre bebyggelser, der også berøres af eksplosionen i fjerde reaktorblok. Blandt dem - Vilcha landsby, landsbyen tyk skov. Dette punkt havde været ubeboede århundreders historie - fra det femtende århundrede til det tyvende århundrede, var der mennesker, og efter ulykken, han blev en af de ramt af stråling steder.

evakuering

På dagen for ulykken på Tjernobyl-atomkraftværket var et forsøg på at holde hændelsen en hemmelighed. Men den 27. april, blev hele befolkningen i Pripyat og de omkringliggende bygder evakueret. Efterfølgende blev andre områder af byer og landsbyer bygget, hvor beboerne i den eksklusive zone er blevet placeret.

Det er planlagt at evakuere i tre dage. Desværre har dette ikke skete, og folk forlod deres hjem for evigt. Alt, hvad de havde - dokumenter og penny besparelser. De mest intelligente beboere tog smykker, alt andet har fået til røvere.

Mange mennesker tror, at livet i Pripyat efter ulykken stoppet. I virkeligheden er det ikke. Tre reaktor enhed arbejdede indtil 2000, og de mennesker, der tjener dem, til at leve i denne by. en butik drives kloakering, her leverede vand og elektricitet arbejdede her før starten af det tredje årtusinde. Folk selv svømme i poolen. Det har imidlertid blevet behandlet plastik. Rensning af de travleste steder i byen blev gennemført op til ti gange om dagen for at tage de bilæggelse partikler.

turistruter

I øjeblikket er den døde Byen er en af de mest populære turistmål i verden. Ikke kun indbyggerne i SNG, men også udlændinge ønsker at besøge et sted, hvor atmosfæren er gennemsyret af sorg og tavse stilhed. Da disse folk siger, der formåede at besøge denne by Pripyat nu ikke selv fuglene synge. Den eneste lydkilde - vinden og raslen af blade. De fleste modige rejsende formår at komme ind i byen. Dette kan gøres på forskellige måder.

Officielle ture

Faktisk er der flere agenturer, der giver kunderne mulighed for at besøge dette sted med en gruppe af andre turister. Denne juridiske måde indtrængen i Pripyat giver dig mulighed for at vælge en egnet rute, der består af en lang rejse i en, to eller tre dage. Det er muligt at blive medlem af de enkelte ture og nyde udsigten over byen alene. Sandt nok, det er stadig tæt på turist vil være en erfaren guide.

Hvad har du brug for at overveje, når du vælger en tur til Pripyat, er det faktum, at mange bygninger at besøge, kan ikke være. Nogle af dem er i dårlig stand, er der risiko for sammenstyrtning. Men når du rejser til byen med en gruppe, kan ikke være bange for at fare vild, fordi turisten vil altid være under opsyn af en erfaren guide, og han vil bare ikke lade komme væk fra andre rejsende. Disse ture er lavet på den sikreste måde at sundhed, og risikoen for bestråling af strålingen er lig med nul.

uafhængig turisme

Denne måde at ulovlig indrejse i Pripyat - en tveægget sværd. På den ene side er der ingen restriktioner - du kan besøge enhver bygning og ikke er afhængige af andre turister. På den anden side, er der en risiko for at fare vild, løbe ind i vilde dyr, der er stille og roligt besætte byen, eller gå til et sted med en høj grad af stråling, sundhedsskadelige.

mest populære

Enhver turist, der har besøgt byen ved, at Pripyat - det er meget stille og mystisk by. Der er en række steder, der ikke forbliver uden opmærksomhed af rejsende og ofte placeringen for fotooptagelser:

  • Beboelsesejendomme. Pripyat før ulykken var en befolkede by, så dens boliger var rig nok. Her blev forskellige højder boliger bygget. Blandt dem - de fem-, TEN og seksten-bygninger, på tagene af hvilke er stadig bevaret våbenskjolde i Sovjetunionen og den ukrainske SSR. Der var to huse. Fem-etagers bygning næsten helt forsvundet under baldakinen af de frodige træer. For tykke grene kan kun gøre de sorte huller af vinduesåbninger uden glas. Faktum er, at under evakueringen af de ting kastet fra husene, ofte uden at åbne vinduet. Men de højhuse er til rådighed til at besøge. Tagene på mange af dem er en platform for en panoramisk rundtur i byen. Desværre, tid tager sit vejafgift og bygninger ødelagt. Måske snart fra dem vil være overstået.

  • Pool "Azure", stadion og sportshal. Pripyat er nu i forhold til den nedslidte landsby, hvor der engang boede et par folk. Men dette er en rigtig by, hvor sporten har udviklet sig aktivt. Opret betingelser for fremme af fysisk kultur. Der var en række store sportsfaciliteter.
  • Sekundær skole nummer 3. Opbygningen af en uddannelsesinstitution er ofte genstand for fotografering. Bemærkelsesværdig ikke kun slogans på væggene, men skriften på tavlen. Der er mennesker, der engang boede i Pripyat, forlader kontakterne til at forbinde med landsmænd.

  • Pariserhjul og forlystelsespark. Byen myndigheder kaldte Pripyat planlagt at lancere en ny pariserhjul i maj til ære for forårsdag og Labour. Men for at distrahere folks opmærksomhed fra Tjernobyl-ulykken, blev det lanceret april 26, 1986. En stor attraktion arbejdede for kun én dag, og den 27. april stoppet for evigt.
  • House of Culture "Energisk". Der var kæmpe ring, der var vært for træning og konkurrence. Scenen af denne bygning er blevet fremført på udstyret og betragtes som den største i Pripyat og de omkringliggende bygder. Hertil kommer, at i huset af kulturen var oplag af forskellige plakater og portrætter af sovjetiske politikere. Nogle af dem har overlevet indtil nu.
  • I 1986 "Polesie" hotel levet militær. Af den måde, at komme her lige, så det var svært - det var nødvendigt at fremlægge et dokument, at personen virkelig sendt til Pripyat i et stykke tid, og han har ingen steder at leve.

  • Graffiti. Hollandske kunstnere, der ulovligt sneget sig ind i byen i 2006, malet væggene i bygningerne i byen graffiti i form af skygger. Deres tegninger blev kaldt "Shadows of Hiroshima." Det menes, at de er skygger af døde mennesker fra ulykken.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.