ForretningSpørg eksperten

Principper for organisering af produktionsprocessen

Når organisationen af produktionen ikke, men kan fortsætte fra visse principper, hensigtsmæssig brug, der vil øge effektiviteten af virksomheden og gøre brug af ressourcerne mere bæredygtigt. Hovedprincipperne i organiseringen af produktionen omfatter: princippet om differentiering, specialisering, koncentration og integration af proportionalitet, direkte strømning, parallel, rytme, kontinuitet, fleksibilitet, automatik, digitalisering. De adskiller sig fra hinanden i betydning og kan have forskellige værdier i forskellige forhold.

Princippet om differentiering henviser til opdelingen af produktionen på flere fremstillingsprocesser, overgange, operationer og teknikker. Analyse af det enkelte element gør det muligt at vælge de mest gunstige betingelser for dens gennemførelse, som giver omkostningsminimering af ressourcer. Imidlertid overdreven differentiering forårsager træthed personale på manuelle operationer på grund af intensiteten og monotone produktionsprocesserne.

Princippet om differentiering følger i princippet koncentrationen og integration ved hjælp af moderne udstyr. Produktion organisation giver rimelig kombination af alle primære og sekundære processer, som kan give den mindste tid for en vellykket gennemførelse. Glem ikke, at det primære formål med organisationen af produktionen - sparer tid og sikrer effektiviteten af produktions- og høj kvalitet.

Følgende principper for organisering af produktionsprocessen betragtes almindelige og kan forekomme både individuelt og kollektivt.

Princippet om specialisering af produktionen er baseret på minimering af den mangfoldighed af aktiviteter og produktion forarbejdning tilstande. For eksempel for at gøre organisationen af fremstillingsprocessen ville være mere passende i nogle tilfælde, arbejdere er nødt til at beherske relaterede specialiteter for at sikre udskiftelighed af medarbejdere i produktionen. Disse principper i organisationen er også beregnet til at begrænse udvalget af produkter eller dele.

Proportionalitetsprincippet baseret på sammenhængen mellem alle elementer i produktionen, og i første omgang - for kapacitet og ydeevne. Det skal bemærkes, i de største, og støtteprocesser.

Sideløbende arbejde i produktionen forstås samtidig udførelse af fremstillingsprocesser, samt det faktum, at organisationen principper lige så påvirker produktionsprocessen og dens enkelte elementer. Parallelitet kan vises som en enhed, når du udfører operationen, og når de tilstødende operationer og processer.

Det næste princip - princippet om direkte flow. Det indebærer at sikre den korteste vej af montageenheder og dele i produktionen. Princippet om kontinuitet udtrykkes i kontinuiteten i driften af udstyret og arbejderne og arbejderbevægelsen af emnet. Dette princip, samt andre principper i organisationen, er meget vigtig i produktionsprocessen.

Rytmisk princip er baseret på spørgsmålet om lige mængder af produktionen. Rhythm giver enterprise produktionskapacitet mere fuldstændigt og effektivt.

I dagens fremstillingsproces er det meget vigtigt at overholde princippet om automatik, da det var ham, der rejser intensivering og effektivitet. Automatisering øger kvaliteten af arbejdet, en stigning i den samlede produktion af komponenterne, udskiftning af manuel arbejdskraft intellektuel, og så videre.

Som du kan se, principperne for tilrettelæggelse af produktionen er meget forskelligartet, men de har alle en direkte indvirkning på produktionsprocessen og dens kvalitet, så det er vigtigt at holde sig til hver af dem i relevante situationer på forskellige stadier af fremstilling af produkter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.