Nyheder og SamfundPolitik

Politik og moral: forholdet mellem begreber i det moderne samfund

Politik og moral - er den mest komplekse relationer politik til de moralske normer accepteret i samfundet. Begge disse begreber er organisatoriske og tilsynsmæssige samfundsområder, men de fungerer i det på forskellige måder.

Moralen er designet til at begrænse en person og ikke at give ham til at lave dårlige og uværdige handlinger. Hvis vi vender os til historien om primitive samfund, der hun er den vigtigste institution for styring små sociale fællesskaber. Da det begyndte at dukke op i de statslige og politiske institutioner, der allerede var to styresystemer - etik og politik.

Bemærk, at disse to begreber er helt forskellige kilder til at skabe en ledelsesstruktur. Så for dem af moral er de traditioner, skikke og værdier, det vil sige, det har en normativ værdi motiveret. Som for politik, er det baseret på til gavn for alle sociale grupper, som derefter bliver til love. Men der er situationer, hvor den herskende elite i samfundet pålægger de love, som kun beskytte sine interesser, såre alle andre.

Hertil kommer, politik og moral er stadig mange forskelle. Så moralske krav er universelle og ikke tilhører nogen bestemt nuværende situation. Desuden er de meget abstrakt karakter, fordi de er nogle gange svært at vurdere. Politik er forpligtet til at tage hensyn til de særlige sociale forhold, der manifesterer sig i tilfælde af en bestemt situation. Dens krav er specifikke nok på grund af deres overtrædelse nødvendigvis og fast tilknyttet straf.

Bemærk, at forholdet mellem disse to begreber bekymrede alle forskere siden oldtiden. Siden, Konfucius, Platon, Sokrates og Aristoteles mente, at gode love ikke garanterer retfærdighed i landet, hvis linealen ikke besidder de rette moralske kvaliteter. Politik og moral er ikke opdelt i deres vision.

Først teoretisk adskille de to forsøgte at Machiavelli, der hævdede, at enhver person har snigende natur. Fordi hersker, når han havde brug for at holde på magten, er i stand til at ty til alle midler, som ikke altid er i overensstemmelse med almindeligt anerkendte moralske normer. Bemærk, at totalitære regimer ofte anvendes er amoralsk og umoralsk politik. Ved første øjekast, anses det for meget effektiv og pragmatisk, men over tid denne situation fører til korruption af samfundet og politikere.

Bemærk, at samspillet mellem ret og moral i forskellige stadier af udvikling af samfundet fandt sted på forskellige måder. For eksempel kan umoralsk politik også dække liberalisticheskimi ideer, der var karakteristisk for det russiske politiske situation i 90'erne i det 20. århundrede. De midler, som forsøgte at gennemføre alle de proklamerede demokratiske slogans i livet, var ikke blot umoralsk, men kriminel fra det synspunkt af loven.

Bemærk dog, at ledelsen af selskabet, som kun er baseret på moralske principper, som utopisk. Det faktum, at moral har en grænse på handling i form af tid og rum. Efter alt, var hvad der tidligere er blevet betragtet som en positiv, kan derefter skarpt kritiseret, at for nogen godt for andre - det er dårligt. Og alle de moralske principper er meget vanskeligt at "oversætte" sproget i loven og administrative afgørelser.

Således politik og moral - disse er begreber, der er meget vanskelige at forene i praksis. Som regel er de specifikke politiske interesser er altid i forgrunden. Dog skal samfundet styre den herskende elite, fordi dens politik er i fare for at blive umoralsk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.