Nyheder og SamfundPolitik

Budapest Memorandum 1994

Budapest Memorandum Ukraine, England, Rusland og USA underskrev 5 december, 1994. Dokument installeret sikkerhedsgarantier i forbindelse med Ukraines tiltrædelse af traktaten om ikke-spredning af kernevåben. I 1996 blev denne forbindelse afholdt.

fundamentals

Teksten til Budapest memorandummet 1994 giver Ukraines forpligtelse til at fjerne fra deres område alle atomvåben i tide. Til gengæld har den Russiske Føderation, USA og Storbritannien begået:

  • For at respektere suverænitet, uafhængighed og de eksisterende grænser i Ukraine i overensstemmelse med slutakten OSCE.
  • Brug ikke våben mod den politiske uafhængighed og territoriale integritet Ukraine, hvis ikke for selvforsvar formål i andre tilfælde i overensstemmelse med FN-pagten.
  • At afstå fra økonomisk tvang, der sigter mod at underordne gennemførelsen af Ukraine af de rettigheder, der er forbundet med dets suverænitet og sine egne interesser på bekostning af sikker nogen fordel.
  • Efterspørgslen fra den FNs Sikkerhedsråd til omgående handling i tilfælde af, at Ukraine som et land - part i traktaten om ikke-spredning af kernevåben vil være underlagt trusler eller offer for aggression med atomvåben.
  • Må ikke bruge atomvåben mod Ukraine, med undtagelse af tilfælde af angreb på landet regering relateret notat, deres territorium og deres allierede.
  • At give råd, hvis der er tvister vedrørende ovenstående forpligtelser.

Kina og Frankrig

På det tidspunkt, da han blev underskrevet af Budapest memorandummet, fuldgyldige medlemmer af traktaten om ikke-spredning af kernevåben havde to atommagter - Frankrig og Kina. Dog har de ikke underskrive teksten i dokumentet og udtrykte sikkerhedsforanstaltninger ved udstedelse af de relevante udtalelser. Deres forskel var, at der var ingen post om obligatorisk høring af tvetydige situationer.

juridisk status

I øjeblikket er den debat fortsætter, om dokumentet til parterne juridisk bindende. Som i 2014 Budapest memorandum er ikke blevet ratificeret. Som Vladimir Ryabtsev, den første sekretær for det ukrainske udenrigsministerium, der arbejdede på dette indlæg i 1994-1995. og deltog i udarbejdelsen af dokumentet, når du tilmelder spørgsmålet om ratificering i de stater, der er parter, det har ikke været. Så, i udtalelsen fra Ryabtsev, var der en forståelse for, at Budapest memorandummet, blev hvis tekst vedtaget af medlemslandene, der kræves for vedvarende ydeevne.

Ryabtsev gav også udtryk for det synspunkt, at Den Russiske Føderation i 2003, hvor der var en konflikt omkring øen Ace viste den modsatte position på betydningen og forpligtelse af det underskrevne dokument i Ungarn. Tidligere første sekretær for det ukrainske udenrigsministerium sagde, at i 2010 endelig indset, at den internationalt juridisk bindende dokument Budapest Memorandum 1994 er ikke, som afholdes i forbindelse med revisionen diskussionen af konferencen viste, at det er nødvendigt at udføre behøver kun den aftale, der er blevet ratificeret af staten . Samtidig Vladimir Ryabtsev uenig med de herskende klassifikationer på nuværende tidspunkt memorandummet som et dokument, der udtrykker parternes forpligtelser, og anser det for en mellemstatslig aftale, klart fastsættelse udførelsen af foreskrevne positioner.

Udtalelsen fra andre politiske figurer

Vladimir Gorbulin, ex-sekretær for sikkerhedsrådet i Ukraine, og Alexander Litvinenko, Doktor i statskundskab, talte om det faktum, at Ukraine bør indkalde til en international konference, til at forberede en ny aftale om sikkerhedsgarantier, der skal erstatte Budapest memorandum i september 2009. For at deltage i konferencen blev bedt om at tegne den statsgaranterede i 1994, Ukraines sikkerhed, samt andre vigtige geopolitiske aktører.

Krim krise og memorandummet

Ruslands præsident Vladimir Putin på baggrund af begivenhederne i Krim, 1. marts, 2014 fået tilladelse fra Forbundsrådet at bruge det område af ukrainske stat, Ruslands væbnede styrker, så længe der ikke er nogen normaliseret socio-politiske situation i landet. Disse foranstaltninger skyldtes, ifølge Putin, den nuværende ukrainske ekstraordinær situation, der truer livet for vores landsmænd, samt det faktum, at i henhold til en international traktat på det område af den ukrainske stat er indsat personale af det militære kontingent af Den Russiske Føderation væbnede styrker. Officielt invadere ingen sagde, men der har været talrige eksempler på folk, gribende umarkerede militære installationer væbnede styrker i Ukraine. Ifølge de ukrainske myndigheder, det var det russiske militær.

Putins erklæring

Ruslands præsident nægtede oprindeligt at vores soldater deltog i Krim krise. Men efter tiltrædelsen, Krim i Den Russiske Føderation Putin bekræftede, at russiske tropper støttede Peninsula forsvarsstyrker under folkeafstemningen. Disse aktioner, ifølge præsidenten, der er taget for at sikre betingelserne for frie udtryk for vilje Krim mennesker og bevaring i Krim fredelige omgivelser. Senere, Vladimir Putin sagde, at Rusland aldrig har lagt skjul på, at bruge deres tropper til at blokere de militære enheder af ukrainerne.

Budapest Memorandum øjne russiske myndigheder

Vores land officielt afviser alle former for beskyldninger om at overtræde aftalerne af 1994 og al deres anvendelighed til den situation, der opstod på Krim. Ruslands præsident den 4. marts 2014 år var af den opfattelse, at der siden revolutionen i Ukraine, kan vi antage, at der på dens område dannede en ny stat, og Rusland i forhold til det ikke underskrev nogen bindende dokumenter.

Jeg gav en erklæring i udenrigsministeriet den 1. april, at RF aldrig er garanteret som vil tvinge en del af Ukraine imod ønskerne fra de lokale beboere til at forblive i sin sammensætning, og 1994 Budapest memorandum om de omstændigheder, der var resultatet af handlinger af sociale, økonomiske og indenrigspolitiske faktorer, ikke finder anvendelse . Disse faktorer MFA i Rusland tog begivenhederne i Krim.

Placeringen af Den Russiske Føderation om substansen i sagen er dette: Budapest memorandum i sit koncept kun har pligt til ikke at true med at bruge atomvåben og ikke at bruge dem mod ikke-nukleare stater, og hvordan er Ukraine. Denne forpligtelse Rusland fuldt ud at overholde, og det er på ingen måde forringes.

Placeringen af de ukrainske myndigheder

Ukrainsk side mener, at Ruslands handlinger i Krim, herunder halvøen sammenføjning Rusland i strid med Budapest Memorandum 1994. 21 mar 2014 th Verkhovna Rada vedtog erklæringen om kampen for befrielsen af Ukraine og det siges, at Den Russiske Føderation ikke kun har overtrådt de gældende love i den suveræne ukrainske stat, men også ignoreret de normer i folkeretten, som er nedfældet i FN-pagten.

27 marts 2014 Andrei Deshchitsa, Fungerende udenrigsminister i Ukraine, i løbet af sin tale på FNs generalforsamling, sagde, at en integreret del af den ukrainske stat landet blev tvangsmæssigt annekteret efter to ugers militær besættelse, tidligere forpligtet til at garantere suverænitet, uafhængighed og territoriale integritet Ukraine i overensstemmelse med Budapest notat. Deshchitsa spurgte FNs generalforsamling at støtte en løsning af den territoriale integritet Ukraine, som har bebudet en folkeafstemning i Krim, ikke kan håndhæves.

Som konklusion

December 5, 2014 på den tyvende årsdagen for Budapest memorandummet, Arseniy Yatsenyuk premierminister, endnu engang opfordrede parterne i traktaten for at iværksætte fælles afgørende skridt til at tvinge Rusland til at opfylde sine forpligtelser. Til gengæld Sergei Lavrov, Ruslands udenrigsminister, sagde, at memorandummet ikke indeholdt en forpligtelse til at anerkende fandt sted i Ukraine, statskuppet. Den 6. december 2014 deltagere i "Krim initiativ" meddelte, at den er Ukraine havde overtrådt Budapest memorandummet, da der på tidspunktet for underskrivelsen af suverænitet i dette land ikke fandt anvendelse på Republikken Krim, halvøen og generelt i mange år var ulovligt medlem af den ukrainske stat.

Som du kan se, behøver debatten om status for den underskrevet i december 5, 1994 dokument ikke ophøre den dag i dag. Vi kan kun følge udviklingen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.