Nyheder og SamfundKultur

Nationale hovedklæde Panama. I hvilket land er det skabt?

Denne artikel fokuserer på en meget berømte og populære sommer hatte. Hvem ved, hvad slags hat - Panama? Selvfølgelig er det kendt af alle. I sin primære graceful panama vævet halm og er afgrænset af den nederste kant af de elastiske stråtækte felter.

Det ser ud til, hvad der er så usædvanligt, at trak hende til genstanden for denne artikel?

leksikalsk paradoks

Spørgsmålet er simpelt. Prøv at spørge i det mindste sine venner: "Hvilket land national hovedklæde kaldet Panama" Tror der vil besvare de fleste af de adspurgte? De vil sige uden tøven: "Panama"

Og, selvfølgelig, at gøre en indsats på ligheden af navnene på hatten og de mellemamerikanske lande vil være forkert. Efter alt, menneskelig inkonsistens i at opfinde et kendt navn. Især og denne hat, skabt i et land, der er opkaldt efter den anden.

Ecuador - den virkelige fødestedet for Panama

For at være præcis, fødestedet for "Ecuador hat" er byen Cuenca, den kulturelle hovedstad i Ecuador. Her foretrækker at bosætte repræsentanter for kreative erhverv. Og det er i nabolaget af denne by vokser massivt endemisk ecuadoriansk palme - carludovica palmata - en kilde til råmaterialer til fremstilling af Panama. Grateful mennesker i landet kalder det en "national skat."

I det XVII århundrede indbyggerne i Cuenca for første gang at benytte snittede halm i de tørrede blade fra nævnte træer (tokilyu) til vævning lys, holdbare og "åndbart" hovedbeklædning. Lokale iværksættere, opmærksomme på de fordele, i det XIX århundrede til at organisere masseproduktion af disse vidunderlige hatte.

I begyndelsen af XVIII århundrede, næsten alle bosiddende i Ecuador fremviste en ny og meget bekvemt nationale hovedklæde - Panama.

I hvilket land er dette ikke sker? En populær folkemusik håndværk voksede til en blomstrende segment af let industri, og dens produkter, udfylde det indenlandske marked, begyndte at eksportere.

Ifølge traditionen, stadig væver "Ecuador hat" udelukkende kvinder. Det er meget hårdt arbejde. Ved fremstilling af særligt elegant måde Panama faglært tager ofte flere måneder.

mode paradokser

På tidspunktet for forekomst i verden af grasserende mode hat (og dette var i de første årtier af det XX århundrede) mellem Stillehavet og Atlanterhavet netop bygget den berømte kanal passerer gennem et område i Panama - et lille land beliggende på landtangen mellem kontinenterne i Sydamerika og Nordamerika.

På dette tidspunkt, har Ecuador etableret mange tusinde landadel produktion og finde nye markeder for salg. Denne rentabel forretning i begyndelsen af sidste århundrede nået et nyt niveau. Mens retsmødet i hele verden (på grund af byggeri) var Panama. Og ecuadorianske hatte hældte det der, så videre til handelsskibe baller sombrero de Panamá (som det blev kaldt dengang) blev leveret til forskellige lande.

Hertil kommer, at dette produkt var et hit: mennesker, der har bygget Panamakanalen, en længde på 81,6 km og en bredde på 150 m, men som folk fejrer sin åbning, de fleste var i spidsen for Panama. Hvem ved, måske er det også med til at overføre navnet til den majestætiske bygning, som er blevet meget populær hovedbeklædning.

Den forbløffende ting - mode. Efter alt, hvis vi følger logikken i tingene, så er (undskyld tautologi) er ikke i den nationale hovedbeklædning Panama - Panama. (I hvilket land han er statsborger ejendom, har vi allerede nævnt.) Men for ikke at være ubegrundet, vil vi forsøge at bevise, at, i hvert fald ikke i Panama.

Panama er ikke fødestedet for Panama

Det er meget let at bevise, at befolkningen i denne lille stat, selv i teorien kunne ikke oprette denne bemærkelsesværdige nationale hovedklæde - Panama.

Hvilket land før Panama var kun én af de provinser? Svar: i Colombia. Årsagen til den spontane adskillelse af landet i en suveræn stat var rent ydre. Amerikanske kapitalister, der finansierer kanal estimat byggeprojekt, at det dem under sådanne forhold vil være billigere. Hos Columbia var at give passende politisk pres, og der var ... Panama.

Derfor bør det korrekte svar på spørgsmålet om "? National hovedklæde hvilket land er Panama" ikke være til stede landets navn - Panama.

For at opsummere, beviset er indlysende: i begyndelsen af XX århundrede, ordet "nationale" var endda logisk uanvendelig til Panama, staten skabt af bureaukratisk kraft, med datterselskaber obschekolumbiyskoe oprindelse og historie

Om produktion af landadel

De blev skabt i det sidste århundrede, der hvert år flere millioner. Gradvist mere sløret ombyttelige begyndte præget af nationale hovedklæde - Panama. I hvilket land er det bare ikke gjort!

Snart med udgangspunkt Ecuadors stil hat, halm elastisk stål for at erstatte den tætte væv. For snesevis af års produktion landadel udtrykte sin fantasi mode. Takket være dem, blev kendt som Panama er ikke en bestemt type, og et imponerende udvalg af sommer hatte. Uanset om de er lavet til en spa-ferie i den tætte stof med smalle marker eller til militær tjeneste - med marginer bredere.

Men de sande kendere blandt denne sort foretrækker autentiske Panama hatte vævet af palmeblade, som udelukkende producerer i Ecuador. Desværre er dette traditionelle og originale fiskeri nu fortsætter kun nogle få virksomheder. En af dem - fabrikken Homero Ortega (Cuenca).

konklusion

Det er bemærkelsesværdigt, at navnet på en hat "Panama" er en enslydende med hensyn til navnet på det mellemamerikanske land. Det betyder dog ikke fastslå oprindelsen af denne hovedbeklædning. Det er klart, det afgørende argument om hans tilhører traditioner et folk er svaret på spørgsmålet "Hvilket land i nationaldragten Panama have?". Og dette land er netop Ecuador.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.