Selv-dyrkningPsykologi

Hvorfor er et menneske råb straks tiltrækker vores opmærksomhed?

Når man sidder i et indelukket vogntog i myldretiden, du er gådefuldt er ikke manglen på tilgængelighed. Er du villig til at stille op med skarer af mennesker til at presse forbi dig, med ingen aircondition og en privat træthed. Men når barnet er et sted i nærheden fyldt skrig, det bliver til dig uudholdelig moralsk tortur. Fra nu af skal du fokusere på dette lille klump skrigende og ønsker at træne i stilhed. Lad os tale om, hvorfor græde så tiltrækker folks opmærksomhed.

En unik egenskab ved menneskelige skrig

Neuroforskere på New York University for nylig fundet, at menneskets råb har en unik funktion, som aktiverer ikke kun de auditive områder af hjernen, men også det område, der er ansvarlig for frygt. Hvis du spørger enhver forbipasserende på gaden til at beskrive et skrig, jeg er sikker på mange vil fokusere på lydstyrke og tonehøjde af lyd. Kommunikation, vi vælger ofte en vifte af stemme og intonation af nogle vigtige oplysninger. Når en mand græder, han virkelig ønsker at blive hørt. Sandsynligvis, det sender et signal om fare, og det virkelig kan være nyttige i en kommunikativ sammenhæng.

eksperiment fremskridt

Forskere fra New York brugte skrigene fra videoer på YouTube, og også tiltrukket frivillige. Som et resultat blev det fundet, at lydvibrationerne hurtigt nå et bestemt område af det hørbare spektrum. Her er hvad en af forfatterne til undersøgelsen, professor i psykologi David Poppel: "Som et resultat af vore eksperimenter fandt vi, at råb udfylde hele niche i det auditive spektrum. Vi har testet et stort udvalg af lyde og sørget for, at det område, hvor de findes, er enestående i sin art. " Bemærk, at forskerne sammenlignede skrig, sang og talte sprog (herunder på fremmedsprog).

Den tilsvarende råb og bil alarmer?

Mærkeligt, alarmerne (fx bil alarmer) påvirker det menneskelige øre samt vilde skrig. Disse lyde er fælles ejendom, som kaldes frekvensgang, der afspejler, hvor hurtigt lyden ændrer dens volumen. Menneskelig tale er normalt passer ind i området fra 1 Hz, og græder og et alarmsignal kan variere i området mellem 30 og 150 Hz. Ved afprøvning i New York undersøgelsen blev bedt om hvad der lyder det syntes de mest skræmmende uvægerligt kaldet signaler med høj frekvens respons.

Hvad sker der i hjernen?

Forskerne bemærkede også hjernens aktivitet af frivillige, mens du lytter til skrigene. Når denne fremgangsmåde blev anvendt magnetisk resonans-billeddannelse. Som et resultat, individerne øget hjerneaktivitet i amygdala blev fundet. Dette område af hjernen er ansvarlig for behandlingen følelser og frygt. Husk det næste gang du tænker på at se en gyserfilm.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.