Selv-dyrkningPsykologi

Udvikle opmærksomhed: psykologi førskolealderen

Opmærksomheden er begyndt at udvikle sig i meget små børn er stadig i den neonatale periode. Vigtigst er det, om hvad der kan fokusere et barn - det er moderens bryst, der fodrer ham, giver en følelse af tilstedeværelsen af moderen. Gradvist, opfattelsen af området får hendes ansigt, hænder, hår og krop, der danner et komplet billede af forældrenes tal. I kontakt med andre familiemedlemmer, der taler, spille, tage på hænderne, fortsætter med at blive dannet ufrivillig opmærksomhed. Psykologi fastslår, at den tredje måned i livet barnet reagerer på den komplekse revitalisering af flere personer: en far, mor, barnepige, bedstemor eller ældre bror (søster). Opmærksomhed span er stigende, men er stadig lang tid ufrivillig, dvs. Det afhænger af, hvor interessant barnet objekt.

Med alderen, der er opmærksomme på udviklingen. Psykologi af førskolealderen henleder opmærksomheden på dens stabilitet og switching. Dynamikken i stabilitet kan kontrolleres ved hjælp af simple billeder af at udvikle magasiner til førskolebørn:

1. Barnet er 5 år bliver tilbudt et par billeder med et par forskelle. Den første opgave kan blive bedt om at udføre med brug af tegninger, hvor der er 10 forskelle, og næste gang, øge deres antal til 15.

2. Illustrationer vælges absurd indhold og får til opgave: det navn, der er repræsenteret korrekt.

3. Børnehavebørn tilbyde at male den anden del nedorisovannoy billeder. Evnen til at vælge farve, til at udføre opgaven inden udgangen indikerer, at stabiliteten af opmærksomhed bliver stabil.

Distraktion fra opgaven udførelse, er fraværet af et barn, der fastsættes af forskeren. Trends kan ses i forhold til den foregående alder periode.

Teorier om opmærksomhed LS Vygotsky, DB Elkonin hjælp lærer børnehaveklasse kontrol mægling opmærksomhed elev. For dette er en række spørgsmål, og forklares ud fra spillet, der ikke kan kaldes i svarene fra hvid og blå. For eksempel, "Hvilken farve er græs? Badekåbe læge? "Jo mere tid et barn bruger på refleksion spørgsmål, søge efter svar, jo mindre han har udviklet en indirekte opmærksomhed. Psykologi kender mange eksempler på børn på deres egen tendens til at udvikle denne form for opmærksomhed, spille spil, "Ja og nej siger ikke sort og hvid ikke kalder", "flyver - flyver ikke", "Spiselige - ikke spiselig" og andre.

Det er muligt at samtidigt udvikle børns orientering på et ark papir og evnen til at skifte toget og omfordele opmærksomhed. Psykologi junior elev bidrager til at motivere sådanne handlinger, det fremmer kvalitet uddannelse for skole. Tjenester, der tilbydes under voksen diktat udføre tegning, trække en streg på cellen ned, højre eller op. Resultatet bør være en streng eller et billede af mønsteret på et ark papir. Ellers er denne opgave også kaldet "Diktat Elkonin", som udføres ved at kontrollere niveauet af parathed af børn til skole.

Mange forældre ved, at kvalitet og en afbalanceret kost kan også hjælpe med at udvikle opmærksomhed. Psykologi - er ikke den eneste videnskab, der beskæftiger sig med forbedring af kognitive processer hos børn. Ernæringseksperter rådgive nødvendigvis at bruge en svækkelse af opmærksomhed på sød te, fordi Sukker er en energikilde for hjernen. For at opretholde de koncentration anbefalede protein fødevarer: kød, fisk, mælkeprodukter, som skaber en følelse af mæthed i lang tid, uden at overbelaste maven, uden at fremprovokere fremkomsten af afslapning efter et måltid. Olivenolie, nødder og chokolade er kilder til vitamin E, som hjælper med at forny hjerneceller og knoglevæv, hjælper det at fjerne giftstoffer, forhindrer død af hjernens neuroner.

Effektiv udvikling af opmærksomhed hos børn i førskolealderen er muligt med en integreret tilgang: dannelsen af kognitive processer ved hjælp af specielle spil og øvelser, sporing dynamikken i deres forbedringer og med støtte af kroppen med vitaminer, der stimulerer udviklingen af den menneskelige hjerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.