FormationUngdomsuddannelse og skoler

Rolle matematik i menneskets liv. Hvad er matematik?

Hvis man ser nøje på siderne, bliver den rolle matematik i menneskelivet synlige. Computere, telefoner og andre moderne apparater ledsage os hver dag, og deres skabelse er ikke mulig uden brug af love og bosættelser af stor videnskab. Men den rolle matematik i livet af mennesker er og samfundet ikke er begrænset til en sådan anvendelse af det. Ellers, for eksempel, kunne mange kunstnere sige med god samvittighed, at den tid, der bruges til at løse problemer i skolen og bevise teoremer blev spildt. Ikke desto mindre er det ikke. Prøv at forstå, hvorfor vi har brug for matematik.

fundament

Først, lad os forstå, hvad alle er matematik. Oversat fra den græske, meget dens navn betyder "videnskab", "undersøgelse". Den matematiske grundlag er optællingen, måle og beskrive figurer af objekterne. Dette er det fundament, som hviler på viden om strukturen, orden og respekt. De udgør essensen af videnskaben. Egenskaber af rigtige objekter i det er idealiserede og er skrevet i et formelt sprog. Så er deres omdannelse til matematiske objekter. Del idealiseret egenskaber er aksiomer (redegørelser, der ikke kræver beviser). Af disse, så output til andre faste ejendomme. Således dannes en matematisk model af virkelige objekter.

to sektioner

Matematik kan opdeles i to komplementære dele. Teoretisk videnskab er en dyb analyse af interne matematiske strukturer. Ansøgningen giver også modeller af andre discipliner. Fysik, kemi, astronomi, tekniske systemer, prognoser og logik anvendelse matematisk apparat konstant. Med det, gjorde opdagelsen, registrerede mønstre, forudse begivenheder. I den forstand kan betydningen af matematik i menneskelivet ikke understreges nok.

Grundlaget for erhvervsaktivitet

Uden kendskab til de grundlæggende matematiske love og evnen til at bruge dem i den moderne verden, bliver det meget vanskeligt at studere næsten alle erhverv. Med tal og operationer med dem at gøre ikke kun finansfolk og revisorer. Astronom kan ikke bestemmes uden kendskab til afstanden til stjernerne og det bedste tidspunkt at overvåge det, og en molekylærbiolog - at forstå, hvordan man skal håndtere genetisk mutation. Ingeniøren fungerer ikke vil bygge et alarmsystem eller videoovervågning, og programmøren ikke finde en tilgang til operativsystemet. Mange af disse og andre erhverv uden matematik simpelthen ikke eksisterer.

humaniora

Men ikke så indlysende rolle matematik i menneskers liv, for eksempel, har helliget sig maleriet eller litteratur. Endnu spor af dronningen af videnskaber stede i humaniora.

Det ser ud til, at poesi - en solid romantik og inspiration, er der ikke plads til analyse og beregning. Men er det tilstrækkeligt at huske poetiske meter (iambic, trokæ, amphibrach) er begyndt at indse, at matematik og derefter lagde sin hånd. Rhythm, verbal eller musikalsk, er også beskrevet og beregnes ved hjælp af viden om denne videnskab.

For forfatteren eller psykolog er ofte vigtige begreber som nøjagtigheden af oplysningerne, et isoleret tilfælde, generalisering, og så videre. Alle af dem er direkte eller matematik, eller er bygget på grundlag af love udviklet af dronningen af videnskaber, eksisterer på grund af det og ved dens regler.

Psykologi blev født i skæringspunktet mellem humaniora og naturvidenskab. Hendes retning, selv dem, der udelukkende arbejder med billeder, der er baseret på observation, dataanalyse, deres syntese og verifikation. Det bruger og modellering og prognoser, og statistiske metoder.

fra skole

Matematik er til stede i vores liv, ikke kun i processen med udvikling af erhvervet og implementeringen af den erhvervede viden. Uanset hvad, bruger vi dronningen af videnskaber i næsten hver gang. Derfor er matematik begynder tidligt nok til at undervise. Løsning af simple og komplekse opgaver, barnet ikke kun lærer at lægge sammen, trække og formere sig. Han langsomt, fra begyndelsen af den moderne verden forstår enheden. Og spørgsmålet her er ikke om den tekniske udvikling og evnen til at kontrollere leveringen af butikken. Matematik danner nogle funktioner i tænkning og påvirker forholdet til verden.

Den nemmeste, mest vanskelige, vigtigst

Sandsynligvis alle husker mindst én aften for hjemmearbejde, da han ønskede desperat at hyle: "Jeg forstår ikke, hvorfor vi har brug for matematik!" Bortset hadede komplekse og kedelige opgaver og køre væk i gården til venner. I gymnasiet og endnu senere, i college, forsikrede forældre og lærere "come in handy" synes generende nonsens. Men de viser sig at være korrekt.

Det var matematik og derefter fysik, lærer at finde årsagssammenhænge, om en vane at kigge efter den berygtede "hvor skoen trykker". Opmærksomhed, koncentration, viljestyrke - de er også uddannet i processen med at løse disse problemer var mest hadede. Hvis vi går videre, evnen til at trække sig ud af undersøgelsen af de faktiske omstændigheder, at forudsige fremtidige begivenheder, samt en vane er at gøre alt for lagt under studiet af matematiske teorier. Modellering, abstraktion, fradrag og induktion - alle metoder til dronningen af videnskab og samtidig hvordan hjernen med oplysninger.

Igen, psykologi

Ofte er det den åbenbaring af matematik giver barnet at voksne ikke almægtig og kender ikke alle. Dette er, hvad der sker, når mor eller far til anmodningen om at hjælpe med at løse problemet kun skuldertræk og annoncere deres manglende evne til at gøre det. Og barnet skal kigge efter svaret selv, fejltagelser og ser igen. Det sker også, at forældre nægter simpelthen at hjælpe. "Du har fået dig" - siger de. Og det med rette. Efter timer for at forsøge at få et barn er ikke bare at lave lektier, men evnen til selvstændigt at finde løsninger til at opdage og korrigere fejl. Og i dette ligger også den rolle, matematik i menneskets liv.

Selvfølgelig, selvstændighed og evne til at tage beslutninger, tage ansvar for dem, ingen frygt for fejl genereres ikke kun på erfaringerne fra algebra og geometri. Men disse discipliner spiller en vigtig rolle i processen. Math bringer kvaliteter som vedholdenhed og aktivitet. Men meget afhænger af læreren. Ikke fodre korrekt, overdreven strenghed og tryk kan tværtimod, at indgyde frygt for problemer og fejl (første i klassen, og senere i livet), at modvilje mod at udtrykke deres mening, passivitet.

Matematik i hverdagen

Voksne, der efter sin eksamen fra universitet eller college ikke ophører med at løse matematiske problemer hver dag. Hvordan til at fange et tog? Om det vil vise sig et kilo kød til at lave mad middag for ti gæster? Hvor mange kalorier i et fad? På hvilket tidspunkt vil være nok en pære? Disse og mange andre spørgsmål er direkte relateret til dronningen af videnskaber, og uden at det kan ikke løses. Det viser sig matematikken i vores liv usynligt til stede næsten hele tiden. Og ofte har vi ikke engang mærke.

Matematik i samfundet og den enkelte påvirker et stort antal områder. Nogle erhverv er utænkelig uden det, mange var kun på grund af udviklingen i de enkelte områder. Moderne teknologiske fremskridt er tæt forbundet med den stigende kompleksitet og udvikling af den matematiske apparat. Computere og telefoner, luft- og rumfartøjer ville aldrig er dukket op, hvis ikke for de mennesker, der er kendt for dronningen af videnskaber. Men den rolle matematik i menneskets liv ikke ende der. Videnskab hjælper barnet udforske verden, undervisningen mere effektiv interaktion med dem, former for tænkning og visse kvaliteter af karakter. Men matematik er i sig selv, ville ikke have klaret disse opgaver. Som nævnt ovenfor, det spiller en vigtig rolle, og præsentationen af de vigtigste karakteristika ved personligheden af den ene, der introducerer barnet til verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.