Nyheder og SamfundNatur

Himalaya bier: hallucinogen honning og dets ekstraktion

Verden er fuld af mirakler, hvoraf de fleste mange mennesker ikke har hørt og ikke kender. Til den ene af disse fænomener sikkert kan klassificeres sammen med Himalaya bier ældste erhverv bjerg Nepal kaldet "jægere honning". Sjældne rejsende klatre så højt i bjergene og kommunikere med de lokale. Endnu færre europæere, der var i stand til at se "Jagten" erfaring utænkelig glæde og respekt, og så fortælle, hvad de så.

Himalaya bier: størrelsen og arter

I bjergene, bor et par arter af disse insekter. Det er bemærkelsesværdigt, at de geografisk er adskilt. Hver art har besat dit område og langt ud over det er ikke fjernet. Af særlig interesse er Himalaya dværg bi, Apis Florea. Over kilometer over havets overflade, de ikke flyve, er huset bygget fra en celle sidder fast til grenen som helhed. "Yield" de har lav, op til et kilo honning om året, men de er fremragende bestøvere.

Himalaya biarter Apis Cerana ikke for honningsøde - fem pounds af honning med familien. Men de har en masse fordele: de er meget fredelig (dæk-nældefeber kan placeres direkte i nicher i væggene i huse), er ikke omfattet af nederlag mider og er godt beskyttet mod Hornet angreb. Dimensioner de kender, og Nepal betragtes som den mest lovende for biavl.

Næste visning - Apis dorsata. Disse Himalaya bier er meget store, på grund af det, der undertiden kaldes deres lokale bi dronninger. Nældefeber er konstrueret af den samme encellede; hver kan eksistere side om side til hundredvis af familier, og stikket efter vægt nogle gange når tyve kilo. Ofte en bi bistade besætte kunstige objekter - tårne, broer eller bygninger.

Laborioza: beskrivelse

Men det mest attraktive ud fra et synspunkt af Honning og biologiske karakteristika Himalaya bier. Det er den største insekter af sin art i længden af deres krop når tre centimeter. Farvning i laboriozy ikke også typisk for bier: mere insekt sort, med hvide striber på de abdominale segmenter. Afregner denne form for bier kun i Himalaya dale, besætter landet fra den østlige del af Mekong til de nordlige distrikter i Nepal, Indien og Bhutan.

Den største bi og dens adfærdsmæssige karakteristika

Livet laboriozy har en stram tidsplan. I foråret bier er rejst meget højt oppe i bjergene, når ned til niveauet for 4000 meter. Der er udstyret med en enorm reden, undertiden nå en meter i længde og bredde. Her sværmer de og indsamle værdifulde produkt, Himalaya honningbier af denne art "gemt" i et hjørne af deres hjem. Dens hive ringes op til 60 kg. I sensommeren, bier slukke for aktiviteten, og ned i dalen til en højde på halvanden kilometer over havets overflade. Hvor de tilbringer vinteren, der danner en hel masse af levende, men ikke til at bygge celler og reducere aktivitet til et minimum.

"Mad Honning"

Den berømte største Himalaya bi - hallucinogene honning. Det kan ikke købes i det nærmeste supermarked, og det koster meget dyrt. De særlige egenskaber ved produktet skyldes det faktum, at kun høj laboriozy har evnen til at indsamle nektar fra blomsterne af rododendron. En række sorter af denne plante på blomstrende højdepunkter grayanotoxin. I store mængder er det giftigt for mennesker.

Honning indsamlet fra rhododendron, får meget stærke egenskaber. Det betragtes som en rekreativ stof og den stærkeste hallucinogen. Men på samme tid, det besidder helbredende egenskaber, der med succes hjælper i kampen mod diabetes, forhøjet blodtryk og andre alvorlige sygdomme. Selvfølgelig tager "gale honning" er kun mulig i meget små doser. Overskridelse dem kan føre til døden.

Små mængder af nektar giver forgiftning, en følelse af afslapning, let svimmelhed og opstemthed.

Rhododendron blomstrer hele året rundt ikke, og hallucinogen honningbier Himalaya får deres egenskaber kun i løbet af foråret forsamling. Honning høstes i sensommeren, velsmagende og nyttige, men tåbeligt uden ansvar.

På jagt efter honning

I bjergene i Nepal har en nation kaldet Gurung. Det vigtigste besættelse af mænd af denne stamme - jagten på vilde honning. Alle af dem er gode klatrere, og Gurung er ikke en sport, men en vital nødvendighed.

For at jage børnene er knyttet fra en tidlig alder. I første omgang, de kun indsamle duftende urter og brændenælder på vej til stedet, hvor blinde mænd deres celle Himalaya bier. At blive lidt ældre drenge med kvinder afhente reden, plukket fra klipperne og mistede mænd.

Vi er nødt til at gå til snesevis af kilometer. Da en honning jægere bære bambus kurv til udvinding; i en sådan beholder kan anbringes omkring to hkg honning. Hertil kommer, at i det professionelle udstyr medfølger kilometer hjemmelavede stiger og forsikring, samt et gitter for at beskytte ansigtet fra bid af vrede bier.

Nedenunder skilt røgfyldte brande. Når intensiteten af bi-angreb falder, jægeren klatrer op til en stor højde. Sidder på en bambus stige med den ene hånd Gurung holder kurven, og de andre udskæringer cellen. Indsamle og tomme sektorer - jægere i økonomien kræver voks, og at sælge det tager villigt.

fading traditioner

Unik livsstil Gurung langsomt dør. Bier laboriozy hvert år nedgang i antallet af: konsekvenser af klimaændringer og ødelæggelse af highland plantager med rhododendron. Stærkt forkrøblet populariteten af jagt for honning og tilskynde indenlandske biavl regering. Færre og færre unge er interesseret i sådan en farlig profession. Og den helbredende egenskaber af "gale honning" er så interesserede medicinalvirksomheder rettighederne til "høst" overføres til entreprenører. Watch out for deres egen og rejsebureauer, der arrangerer "på jagt efter honning" for amatører, der fører til nedbrydning og destruktion af kolonierne. Ifølge prognoserne, den mest et årti - og i verden, vil der ikke være nogen gigantiske honningbier, eller "rød honning" eller jægere efter ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.