LovStat og lov

Kollegial ledelsesorgan - hvad er det?

Udtrykket "kollektive ledelsesorgan" er ofte skimtes i medierne, i erhvervslivet litteratur, dokumentation. Lad os prøve at forstå i detaljer, hvad det betyder i almindelighed, såvel som i de smalle specialiseringer.

Den samlede værdi

I den bredeste forstand af kollektive forvaltning krop - en organisation af den udøvende magt, hvor de vigtigste problemer og problemer løses gennem fælles diskussion, diskutirovaniya, under hensyntagen til de over hver af bestyrelsesmedlemmerne. Er den rigtige løsning på problemet, som taler for flertallet. Så beslutningen er lavet i form af en retsakt, og bekræftet ved underskrift af formanden for bestyrelsen. Et eksempel på sådan en krop kan fungere som den russiske regering.

Typer af kollegiale organer

Generelt myndigheder opdelt i individuel og kollegial, afhængigt af antallet af ansvarlige personer. Kollegialitet, til gengæld, er opdelt i lodret og vandret.

Lodret kollegialitet - en type, hvor de lavere niveau embedsmænd involveret i diskussionen af spørgsmål og problemer inden for kompetence af de højere embedsmænd.

Vandret kollegialitet - en type, hvor en gruppe diskussion af problemerne opstår kun kreds af personer, der har kompetence til at løse dem.

Kollegial øverste ledelsesorgan

Them er den myndighed, der har det overordnede kompetence og vide beføjelser, som er dominerende over de andre kontroller. I moderne russisk styreform kan de kaldes af regeringen. Og, siger, Bank of Rusland den højeste kollegialt styrende organ er bestyrelsen.

Men sådan en vigtigste styreenhed kan også have, for eksempel, handel og non-profit organisationer. Der er hovedformålet med, som kan have en kollegial ledelsesorgan - er ansvarlig for en klar tilslutning til de formål, som organisationen blev oprettet. Hans ekspertise strækker sig til ændringen af charteret, identifikation af prioriterede aktiviteter for de er involveret i dannelsen af linjer de udøvende organer, løsning af problemer i forbindelse med disponering af ejendom, godkendelse af den finansielle plan, åbningen af filialer og repræsentationskontorer, reorganisering og likvidation af organisationen.

offentlig administration

Kollegiale statslige organer styrer - en selvstændig del af statsapparatet, som har den virkning af et bestemt område, udstyret med form af de offentlige myndigheder. Dette er primært en politisk organisation nødvendigvis offentlig myndighed. Hun har ret til at udstede retsakter, som er bindende for dem, disse handlinger er rettet. Men mens statsapparatet kroppen ikke er berettiget til at gå ud over grænserne for sin kompetence er klart begrænset. Det er også vigtigt, at det kollegiale organ bør og er forpligtet til at kræve udførelse af deres beslutninger, overvåge deres udførelse. Manglende overholdelse af det har ret til at anvende tvangsindgreb mod overtrædere.

Således er de vigtigste elementer i organet for statsforvaltningen er:

 • det nødvendigvis en del af statsapparatet;
 • udfører på vegne af staten af sine funktioner, mål og mål;
 • Det har myndighed offentlige myndigheder;
 • Det er nødvendigvis defineret af hudcelle af det menneskelige samfund;
 • det er dannet på en måde strengt fremgå af love;
 • Det er strengt afgrænset af strukturen og graden af kompetence;
 • Den er ansvarlig for sine aktiviteter til staten;
 • Det er den udøvende og den administrative myndighed;
 • Det udfører en specifik form for statslig aktivitet - management.

Pædagogisk Organisation Ledelse

Baseret på den tredje del af artikel 26 i den føderale lov №273, på en uddannelsesinstitution skal være til stede eneste manager - Rektor, direktør eller chef. Og den fjerde del af loven omhandler kollektive organer uddannelsesorganisation er opdelt i obligatoriske og valgfrie.

Obligatorisk kollektiv forvaltning krop - er:

 • Montering arbejdere uddannelsesinstitutionen - som en del af sine beføjelser arbejdskraft, faglige, økonomiske og sociale spørgsmål med hensyn til den relationer arbejdstager-manager.
 • Undervisning råd - en krop af skole selv- kritiske spørgsmål om kvaliteten og niveauet af viden om elever eller studerende, forbedre uddannelsen af lærere eller lærere.

Valgfri kollegial ledelsesorgan - er:

 • Bestyrelsen - det organ, der fører tilsyn med udgifterne til materiel støtte til uddannelsesinstitutioner.
 • Styrelsesrådet - et organ, der omfatter forældre til studerende, hvis afgørelser er bindende for administrationen af organisationen.
 • Bestyrelse - Supervisory Control og uddannelsesorganisation kontrol.
 • Andre organer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.