Nyheder og SamfundØkonomi

Behovet for statslig regulering af økonomien. Omfanget af den økonomiske aktivitet. stabilisering af økonomien

Der er mange grunde til behovet for statslig regulering af økonomien, men ikke alle forstår dem. Marked mekanisme af kontrol er en potentielt effektiv metode til at sikre koordinering og harmonisering af de forskellige virksomheder. Marked forårsagede ganske høj, og dermed en konstant ansvar at tage rettidige og kvalitet forretningsmæssige beslutninger, samt resultaterne af aktiviteten.

Behovet for statslig regulering af økonomien på grund af det faktum, at hvis markedsprisen vil blive dannet under indflydelse af udbud og efterspørgsel, vil producenterne kunne opnå den mest komplette oplysninger om den kendsgerning, at det er særlig nødvendigt at lave og i hvilken tidsramme. Samtidig markedspriserne forårsager vedtagelsen af forskellige beslutninger med hensyn til investeringspolitik og mange andre.

Statens regulering af økonomien er der stadig behov for den grund, at i mangel af kontrol og forudsigelighed af markedet simpelthen er objektivt ikke muligt at opnå nogen virkelig vigtige langsigtede mål, samt adresse større socioøkonomiske spørgsmål. Med den manglende koordinering af forholdet kan forekomme irrationelle omkostninger på grund af unødig udslip af kommercielle produkter, den hyppige forekomst af konkurs på grund af uventede ændringer i markedsforholdene, solvens og soliditet modparter og andre årsager. markedets love alene kan etablere udsigterne for udviklingen af samfundet som helhed kun spontant, med absolut uforudsigelige resultater, og det er essensen af deres organiske natur, som dikterer behovet for statslig regulering af økonomien.

Hvad betyder det repræsenterer?

På grund af det faktum, at markedet er ufuldkommen og inkonsekvent, selv i de udviklede lande, at regeringen griber ind i økonomien er berettiget. Det skal bemærkes, at jo højere er niveauet af produktionskapaciteten, desto højere vil arbejdsdelingen mellem alle driftsselskaber, og højere end konkurrenterne er, jo flere funktioner i en markedsøkonomi kræver offentlig regulering.

En sådan kontrol er brugen af et bestemt sæt af foranstaltninger med henblik på virkningen af den centrale regering, såvel som dets regionale og føderale myndigheder om de grundlæggende elementer i markedet, dvs. betingelserne for realisering, udbud og efterspørgsel, infrastruktur markedet, produktkvalitet, konkurrence og mange andre. Generelt accepterede at afsætte tre af de mest storstilede statslige funktioner: stabilitet, fairness og effektivitet.

effektivitet

Funktioner af markedsøkonomien førte til, at staten ved hjælp af forskellige økonomiske instrumenter bør oprettes en sådan økonomisk miljø, der vil sikre den mest effektive drift af produktion. Især er særlig betydning, at staten antitrust aktivitet, aktivering af konkurrencesituationen på markedet, samt at sikre de bedst mulige betingelser for driften af markedsmekanismer.

retfærdighed

Til dagens marked egenkapital blandt ligger i det faktum, at høje indkomster har den organisation, der giver omkostninger og priser, og som det lykkedes i konkurrencen i serviceområdet af markedet og af varer, kapital og arbejdskraft, og på samme tid, lav-profit til dem, der jeg mislykkedes i dette område. Udelukkende markedsdeling er ikke en garanti for en løn, og derfor staten bør omfordele indtægterne gennem forskellige skatter, samt yde tilstrækkelig vedligeholdelse af ældre, handicappede og andre trængende personer. Med andre ord, bør regeringen tage sig af ansættelse af alle borgere, for at sikre det lavest mulige niveau for forbrug gennem definitionen af mindstelønnen.

stabilitet

Statens opretholdes økonomisk stabilitet, hvor prissætningen og pris er meget roligt vejr, samt cyklisk form glattet udvikling. Også værd at bemærke, er, at det udfører antitrust politik.

Staten skal afgøre de funktioner, der ikke kan udføres hovedsagelig af markedet alene. Således reguleringen af naturlige monopoler og andre områder, giver dig mulighed for at supplere og korrigere den rent markedsbaseret mekanisme.

Forskellige lande anvender en række styringsteknologier på økonomien, som er udvalgt på grund af de erfaringer, historie. Dette kan være en kontrol over udgifterne til skattesystemet, udførelse ekspertvurderinger, de marginale grænser, indførelsen af langsigtede normer, og endda en række andre foranstaltninger. På grund af denne regulering af naturlige monopoler og andre organisationer har en aktiv indflydelse på markedet, og giver dig også mulighed for at regulere forholdet mellem forbrugere og producenter. Det er værd at bemærke, at de anvendte metoder skal løbende opdateres og moderniseres, tilpasse sig nye vilkår og problemer med udviklingen i den økonomiske struktur, og samtidig ikke hindrer virksomheden og initiativ. Således er det muligt at opnå en fleksibel og markedsbaserede planlægningsprincipper, ikke på grundlag af deres modstand, og den mest effektive kombination.

grundlæggende begreber

Tools of statslig regulering af økonomien gør det muligt at påvirke aktiviteten af forskellige økonomiske enheder samt markedsforholdene for at opnå de mest optimale betingelser for de forskellige mekanismer.

Eventuelle negative aspekter, der er til stede i den moderne markedsøkonomi, kan meget vel forklare grundene til, at statens rolle i det konstant stigende. Nemlig at forebygge eventuelle negative konsekvenser for markedsregulerende myndigheder eller anti-aliasing er et stort problem, der konfronterer statsapparatet er en økonomisk aktivitet.

funktioner

I betragtning af alle ovenstående, kan vi identificere nogle af de vigtigste funktioner, at sikre, at anvendelsen instrumenter statslig regulering af økonomien:

 • oprettelsen af en juridisk ramme for den normale drift af private iværksættere;
 • omfordeling af indkomst gennem brug af progressive skattesystem, samt overførselsindkomster;
 • justeringer af strukturen i produktionen for at ændre fordelingen af ressourcer;
 • finansiering for Grundvidenskab og sikre beskyttelse af miljøet;
 • kontrol og justering af niveauet for beskæftigelse, økonomisk vækst og omkostningerne ved forskellige produkter;
 • finansiering af produktionsfaciliteter, og direkte produktion af visse offentlige varer og tjenesteydelser;
 • konkurrence beskyttelse software.

På det sidste er det værd at bemærke, at vi taler om arbejdet i antitrust-strukturer, fordi enhver form for statslig regulering af økonomien har til formål at fjerne muligheden for monopol. Den dominans af visse virksomheder inden for sit felt i den sidste ende en meget negativ indvirkning på samfundet som helhed, derfor, opretholdelsen af et konkurrencepræget miljø er et af de mest avancerede funktioner i nogen stat.

Det er værd at bemærke, at der er to grundlæggende former for statslig regulering af økonomien:

 • gennem den offentlige sektor;
 • på grund af virkningen på den private sektor til at arbejde med en række økonomiske værktøjer.

Hvordan sikres det?

Statens regulering i betingelserne for moderne markedsøkonomi indebærer anvendelse af en række foranstaltninger af den udøvende, lovgivende og tilsynsførende natur, udføres af kompetente statslige institutioner eller forskellige ikke-statslige organisationer med det formål at stabilisere og yderligere tilpasning eksisterende sociale og økonomiske system til de konstant skiftende forhold.

I dette tilfælde er formålet med eksponering er bestemte aktivitet relateret til reguleringen af tre indbyrdes forbundne dele af fremstillingsprocessen: regulering af produktionsanlæg ressourcer og økonomi.

Ved niveauer af det regionale hierarki af målsætninger for statslig regulering af økonomien udføres i to retninger: de regionale og føderale niveau.

grundlæggende principper

sikre en sådan strategi kontrol er baseret på følgende principper:

 • På lige vilkår bør altid gives præference for markedet form for økonomisk organisation. I praksis tyder på, at staten bør finansieres udelukkende socialt vigtige sektorer, der er uinteressante for repræsentanterne for de enkelte forretninger på grund af lav rentabilitet.
 • Statsvirksomhed bør på ingen måde konkurrere med den private sektor, men snarere, kun bidrage til dens udvikling, som tælleren til formålet med statslig regulering af økonomien. Hvis du ignorerer dette princip i sidste ende statsejede virksomheder simpelthen begynde at dominere over det private,
 • Kredit, bør den finansielle og skattepolitik af statslig regulering af økonomien være rettet mod at sikre social stabilitet og økonomisk vækst.
 • Staten kan gribe ind i markedet processer mere effektivt, hvis det har et marked formular.
 • Statslige regler er forstærket for at sikre kontrollen med de generelle økonomiske kriser, samt de forskellige processer inden for de økonomiske forbindelser med andre lande.

Mål og metoder

Udvikling af statslig regulering af økonomien udføres i følgende rækkefølge:

 • minimere de uundgåelige negative virkninger af markedets forskellige processer.
 • dannelsen af de juridiske, sociale og økonomiske forudsætninger for effektiv drift af en markedsøkonomi;
 • tilvejebringelse af social beskyttelse for de grupper af markedssamfund, som er de mest sårbare position i de særlige økonomiske omstændigheder.

Samtidig er de metoder, opdeles i direkte og indirekte.

Direkte metoder, som anvendes af systemet af statslig regulering af økonomien, baseret på en række juridiske og administrative foranstaltninger for at påvirke arbejdet i de forskellige enheder.

Indirekte adskiller sig i, at de ikke indeholdt nogen restriktioner for frie økonomiske valg, men snarere tværtimod, giver ekstra motivation, når de foretager marketing beslutninger. Det vigtigste anvendelsesområde er hele økonomiske miljø. Sådanne mekanismer statslig regulering af økonomien omfatter anvendelse af muligheder og ressourcer til rådighed for den monetære og finansielle system i landet.

Det skal bemærkes, at disse metoder er indbyrdes forbundne.

instrumenter

Hvis vi taler om de værktøjer, der leveres af offentlig regulering af økonomien, er det muligt at identificere flere vigtige:

 • forvaltningsret;
 • monetære system;
 • det finansielle system;
 • offentlige kontrakter;
 • Statens ejendom.

Det er også værd at bemærke, at der ud over de ovennævnte redskaber til at sikre statens kontrol over økonomien, som for det meste har kun indenlandske økonomisk orientering, er der også et arsenal af værktøjer, der giver den eksterne økonomisk regulering. Næsten alle de håndtag, som omfatter effekter på proceduren reproduktion inden for et bestemt land, og væsentligt påvirke og udenlandske økonomiske forbindelser. Således indebærer deres anvendelse skiftende renter og skat, indførelse af nye tilskud og incitamenter til investeringer i anlægsaktiver og et væld af andre foranstaltninger.

Således er staten, som regulering af økonomien med henblik på at opnå optimal markedsforhold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.