Intellektuelle udviklingJødedommen

Påsken - en af de vigtigste helligdage i Israel

Påsken - en af de ældste festivaler, hvis historie går tilbage til dybden af årtusinder. Jøderne selv kalder det "Pesach" på hebraisk betyder "pass" eller "pass". Som svar på et spørgsmål, når påsken fejres i Israel, skal det bemærkes, at det fejres den 15. dag i måneden Nisan, men alle datoerne for den jødiske kalender er flydende, fordi Julian stil mindehøjtidelighed kan falde på forskellige numre, afhængigt af den særlige år.

Historie: Ferien er forbundet med en historisk begivenhed, der er beskrevet i detaljer i den anden bog af Toraen, som er den russiske tradition kaldes "Exodus". Dette er den bibelske legende om slave liv af jøderne i Egypten, forfølgelsen af små mennesker af Farao og hans præster og den efterfølgende frigivelse. Begrebet "pass" er forbundet med Guds befaling at salve de dørstolperne blod offerlam, at dødens engel var i stand til at passere forbi de jødiske huse og dræber kun den førstefødte af egypterne.

Forskerne mener, at rødderne af påsken, der findes i to arkaiske og allerede glemt bondegårdsferie. En af dem er forbundet med det nye afkom af kvæg, da jøderne var at ofre et lam uden synlige defekter, og den anden - fra den første høst. Indsamling byg, er folk fuldstændig ødelagt i huset bevarede gamle brød og bagt bønner fra den nye høst kager, som kaldes "matzo".

Værdi ferie: sådanne ferie i Israel, som påsken, fik ikke alene en udtalt religiøs betydning, men et andet centralt punkt, at moderne jøder ofte bliver overset. Så i det væsentlige påsken blev en skelsættende begivenhed i dannelsen af en enkelt nation, og den efterfølgende nationale identitet jøder som en særskilt etnisk gruppe.

Indtil resultatet af denne er beskrevet i Toraen, slaverne er normalt emnerne for Farao, selv om de bevarer nogle religiøse identitet og specificitet i forhold til resten af indbyggerne i Egypten. Efter at have forladt fra det område af et magtfuldt land blev jøderne ledet af Moses den førende i denne nation med sin egen hierarki og institutioner, og efter indtastning det forjættede land var i stand til at etablere deres egen stat, til at bygge en enkelt kirke at tjene Gud og til at skabe den første i sin historie, kongehuset.

Celebration: Påsken er traditionelt fejres i otte dage, og hver dag er ikke begrænset til bestemte religiøse ritualer, men også handlinger de troende. Under ceremonien, kaldes en "seder", hver skålen leveret til tabellen symboliserer eventuelle episoder relateret til udvandringen fra Egypten. For eksempel er det matzah bagt i form af tynde og flade kager, der er forbundet med usyrede dej, som jøderne måtte skynde at tage med sig, da de blev tvunget til at flygte fra forfølgelse af Faraos hære.

Ved binding retter omfatter en blanding af nødder og æbler kop med saltvand, peberrod eller bitter urt. De tjener til at minde hvordan forfædrene til moderne jøder måtte forme de teglsten i opførelsen af pyramiderne, udgyde tårer og føler bitterhed slave liv og fuld af lovløshed. Påsken - er ikke bare et måltid, hvert måltid er ledsaget af et bestemt sæt af velsignelser og bønner, og læsningen af Salmernes Bog.

Ved afslutningen af ceremonien, når sætningen er: "Næste år - i Jerusalem", som er forbundet med færdiggørelsen af "spredning" blandt andre nationer, og for at vende tilbage til det forjættede land. De vigtigste religiøse ritualer afholdt i synagogen, rabbineren læse Højsangen og i den glade og festlige stemning nedsænket alle troende, der har at synge og danse, lovede Gud.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.