Intellektuelle udviklingJødedommen

Overrabbiner af Moskva Pinchas Goldschmidt

I øjeblikket er den største offentlig figur, der repræsenterer det jødiske samfund i Rusland på verdensmarkedet politiske arena, er Pinchas Goldschmidt. Hans biografi og var grundlaget for denne artikel. Som formand for Konferencen af Europæiske rabbinere, samler repræsentanter fra mere end fyrre lande, er han gør alle deres bestræbelser på at udrydde antisemitisme - ulækkert levn fra tidligere århundreder.

Søn af den ærværdige Solomon Goldschmidt

Juli 21, 1963 i Zürich, i en familie af religiøse jøder, tilhængere af en af de mest almindelige jødiske bevægelser - Hasidisme, fødestedet for overrabbiner for Moskva Pinchas Goldschmidt. I denne schweiziske by havde familie dybe rødder. Og drengens forældre var allerede sin fjerde generation. Hans far - Solomon Goldschmidt. Han altid respekteret, var kendt som en succesfuld iværksætter og energisk.

Far forfædre bosatte sig i Schweiz allerede i Første Verdenskrig, have ankom der fra Frankrig. Pårørende til det maternale boet i Østrig. Efter sin fangst af Tyskland var de i en koncentrationslejr, hvorfra han ikke var bestemt til at vende tilbage. Den eneste undtagelse var Pinchas bedstemor, syge med tuberkulose. I 1938 var hun et par uger før Hitlers invasion kom til behandling i Schweiz, hvor han blev tvunget til at bo.

I dag lederen af det jødiske samfund i Moskva Pinchas Goldschmidt ikke tilfældigt, at valgte livets vej af den jødiske åndelige leder. Det handler ikke kun kommer fra en dybt religiøs familie, men også oldebarn af overrabbiner af Danmark, som ledede rabbinat derefter Zürich. Det er den vej, vælges og hans yngre bror, som nu er en rabbiner i Sydafrika.

Års studier af fremtidens rabbiner

I modsætning til hvad mange tror, i jødedommen, rabbineren er ikke en præst. Ordet i sig selv betyder "lærer". Og den, der modtager denne titel er beregnet til at være en guide og tolk for de hellige bøger af Tora og Talmud. Desuden skal det i enhver situation til at give kloge og fornuftige råd til alle, der gælder for ham om hjælp. Derfor skal han være en mand dybt uddannede og lærd.

Pinchas Goldschmidt, som ingen anden, for at opfylde disse krævende krav. Over skuldrene af sine år tilbragt i de to største yeshiva (jødiske religiøse skoler) Israel og Amerika. Resultatet er en rabbinsk undervisning Smíchov - bevis, som berettiger til at føre samfundet til at undervise i yeshiva, samt at være medlem af en religiøs domstol. Ud over den traditionelle jødiske, han fik også en højere sekulær uddannelse, eksamen fra universitetet i Baltimore.

Flytning til Moskva

Pinchas Goldschmidt sine aktiviteter begyndte i 1987, medlem af rabbinat af den israelske by Nazareth Illit. To år senere, som repræsentant for World Jewish Congress og chefen Rabbinate Israel, blev han sendt til Moskva. På det tidspunkt blev USSR Academy of Sciences Institute of Jewish Studies etableret under ledelse af Rabbi Adin Shteynzalts. Han var forpligtet til at hjælpe kvalificeret personale til også påtage sig ansvaret for underviseren.

Ankommer i hovedstaden, og tiltrådte, endog meget unge i disse år Pinchas Goldschmidt modtaget fra overrabbiner i Rusland Adolf Shaevich tilbyde at stå i spidsen for rabbinske domstol i landet. Den kompetence dette organ omfatter emner som jødiske bryllupper, skilsmisser, jødedom bekræftelse for at rejse til Israel, og så videre. D.

På vej til genoplivning af nationale traditioner

Demonstration i dette indlæg høje organisatoriske færdigheder, samt forsigtighed i beslutninger i 1993 Goldschmidt blev udnævnt overrabbiner for Moskva. På grund af hans aktive arbejde i Rusland begyndte at blive realiseret program udviklet af det israelske udenrigsministerium, der tager sigte på tilbagevenden af jøderne for deres nationale rødder.

Det var de år, hvor de nyeste tuning tendenser har skabt et gunstigt klima for en genoplivning af den nationale bevidsthed mange mennesker, især russisk. Ved ansigtsløse internationalisme den sovjetiske periode, folk vendte sig mod deres århundredgamle traditioner. Derefter begyndte processen med tilbagelevering af den russiske kirke taget væk fra sine templer, skabelse af nye ortodokse samfund. Ikke bo tilknappet fra den generelle bevægelse og repræsentanter for andre nationaliteter, der bor i landet, herunder jøderne.

Initiativet er ikke en accepteret del af samfundet

Siden begyndelsen af halvfemserne, den ledende rabbiner af Moskva Pinchas Goldschmidt iværksat en bred indsats for at skabe og udvikle forskellige jødiske sociale strukturer, såvel som heldagsskoler, gymnasier, børnehaver og endda yeshivas. Samtidig, han har påberåbt sig støtte fra kongressen af jødiske organisationer og sammenslutninger af Rusland. Desværre har hans arbejde fundet forståelse ikke alle lag af det russiske samfund.

Resultatet blev en adresse misforståelser fem hundrede borgere i landet, som omfattede kunstnere, redaktører af visse aviser og nitten deputerede, rettet i 2005, Russisk Rigsadvokaten V. V. Ustinovu. I den indeholdt et krav om at forbyde aktiviteter i Den Russiske Føderation af de jødiske nationale organisationer, der anerkender dem som ekstremistisk. Til støtte for deres påstande af personer, der har sendt brevet, citeret tendentiøst udvalgte citater fra den jødiske Code "Kitsur Shulchan Arukh", der blev offentliggjort kort før på russisk.

På trods af, at denne appel kraftigt fordømt af mange førende politiske figurer som Gennady Zyuganov, Dmitry Rogozin, Geydar Dzhemal og andre, og det russiske udenrigsministerium udsendte en erklæring om, at det har noget at gøre med regeringens holdning, blev Pinchas Goldschmidt deporteret fra landet . Dets aktivitet som overrabbiner og formanden for den jødiske domstol i Moskva, fortsatte han i 2011.

Kampfly mod antisemitisme

I dag, Pinchas Goldschmidt, det foto, som er præsenteret i artiklen er en af lederne af kampen mod antisemitisme, indsat i verden. Dette brændende spørgsmål, han har gentagne gange rejst i deres taler til det amerikanske senat, Europarådet, Europa-Parlamentet, University of Oxford, såvel som mange andre indflydelsesrige sociale organisationer. Hans arbejde er støttet af mange progressive politiske aktivister.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.