Mad og drikkevarerHovedret

Olivenolie er bitter. Hvorfor olivenolie er bitter og hvad man skal gøre?

Forestil dig, at du har bragt fra Spanien, Grækenland eller Italien olivenolie. Venner sagde det var - den første ekstraktion produkt, fremstillet ved mekaniske midler. Du holdt den gave et par måneder uåbnet, indtil han til sidst uncorked en flaske. Og så skal du komme over en enorm skuffelse: olivenolie er bitter! Hvorfor det skete, og hvad de skal gøre - læse denne artikel. Hvis olivenolie er modbydeligt og bitre smag af det river op i halsen, ikke haste til at udgyde hans eller bruge til smøring af dørhængsler! Vi vil ikke urimeligt lang tid at holde intriger. Du har købt den bedste af alle de olivenolie. Dens bitre smag er netop den faktor, der vidner om den høje kvalitet.

Frisk juice og saft

"På smagen af østers kun dem, der har prøvet dem kan argumentere," - de franske sige. Har du prøvet at frisk juice? Hvis ja, så behøver du ikke at forklare, hvordan det adskiller sig fra den sædvanlige saft. Lyse, rig smag, stærk lugt, og ... en lille smule sur. Men en bølge af energi, du føler, når hlebnesh glas friskpresset juice! Frisk værdsat meget mere, fordi den bibeholder alle de vitaminer. I den sædvanlige saft, de er også til stede. Men i at væske, som kaldes "genoprettelse af pulveret" er usandsynlig. Fra dette eksempel bliver klart frugt, hvorfor den bitre olivenolie er af bedre kvalitet. Det er stort set de samme friske. Kun saften er presset ud ikke fra æble eller en appelsin, og grønne oliven. Og minerede antikveret metode, som blev anvendt fra tidspunktet for det gamle Egypten, - med en konventionel presse. Men den anden pressede olier fremstilles ved varmebehandling, ikke raffineret, ikke smage bittert. Men de gavnlige egenskaber, de ikke kan lide den mindre. Fordi de mister dem i kemisk og termisk forædling.

Hvorfor bitter olivenolie "ekstra jomfru"

I Middelhavslandene, selv børn ved, at god olivenolie er bitter. Hvorfor - det er et andet spørgsmål, og det vedrører området for kemi. Lad os se på, hvordan man kan gøre "ekstra jomfru" (som oversat hans navn) olie. For den er høstet i hånden og kun med grønne grene, lidt nedospevshie oliven. De skal være selektiv - fri for blå mærker, buler, ikke skrumpede, uden podmerzli. Dernæst kommer behandling. De mindre producenter vil blive kastet over oliven, vil de mere nyttige egenskaber af frugt giver olie. Og fordi de kun vasket og sendt til pressen. Selvfølgelig er dette ikke et æsel gå i en cirkel for at rotere en kæmpe møllesten. Olie proces er mekaniseret, men den eneste innovation, der kan tillade sig at producenterne i fremstillingen af "ekstra jomfru". Ligesom en god vin, fra elite kvaliteter af olivenolie er DOP og IGP certifikater, der er vedtaget i EU. Disse akronymer indebærer, at frugterne samledes især er kendt som region, og produktionsfasen, eller hele processen svarer til det traditionelle. Den "Premium" klasse olie, såvel som i high-end vine, terroir er vigtigt, sort eller blanding af oliven.

Hvorfor bitter olivenolie første koldpresset

Nu er det tid til at lave en lille udflugt i videnskaben om kemi. Hvilke stoffer giver olien en bitter smag? For det første overføres fra selve produktet oliven. Hvis du tilfældigvis til at prøve frisk (ikke syltede) frugt, har du set dette. Ansvarlig for den bitre og lidt astringerende smag, hvorfra river op i halsen, er polyphenoler. Disse stoffer er meget nyttige for organismen. De beskytter celler mod frie radikaler. Læger kaldet polyfenoler bedste for forebyggelse af kræft. De spiller også en positiv rolle i behandlingen af brandsår. Første klasses olivenolie udglatter rynker, og den hyppige brug af hans hår er tyk og skinnende, og negle - stærk. Når så mange fordele bliver det ikke længere så vigtigt, at olivenolie er bitter. Hvorfor ikke poprinimat sin teske på tom mave, hvis skønhed kræver ofre?

Hvad er ren olivenolie?

I Middelhavslandene producere olie er absolut uden nogen bitterhed. Men de er værdsat mindre og koster mindre. "Ren olivenolie» - ren olivenolie - kan sidestilles med de sædvanlige saft. Antag, at du har en bank Frechet og fem af de samme kapaciteter med kompot. Du blander alle de væsker i et kar, og kalder den resulterende sammensætning "Bare saft." Omtrent den samme ordning opererer i fremstillingen af "ren olivenolie". "Extra Virgin" i det - kun en vis del. Hovedparten - en raffineret produkt fremstillet ved kemisk eller varmebehandling. Polyphenoler i processen af denne produktion er ødelagt, og som i sidste ende påvirker smagen af olivenolie. Hvorfor bitter sådant produkt? Svaret på dette spørgsmål kan kun være én: olien er blevet forværret med alderen eller på grund af manglende overholdelse af reglerne for opbevaring.

Hvad er Romas olivenolie?

Denne olie anden presning. Når under pres fra de oliven har givet deres fulde fedt saft til et førsteklasses produkt, er de tvunget til at "arbejde" igen. Frugten udsættes for høje temperaturer og virkningen af organiske opløsningsmidler. Som et resultat af udtræk opnået at få lidt mere olie. For at forbedre dets kvalitet, der består af den første ekstraktion produkt i det. en bitter olivenolie er meget sjælden. Hvorfor? Fordi der er meget få polyfenoler. I Spanien kun Romas Olivenolie bruges til stegning fødevarer, og at dem, der kræver en stor mængde af olie (i friture). Men det koster omkring to euro per liter, mens "ekstra jomfru" er normalt sælges til otte.

"Brændstof til lamper"

Hvorfor bitre oliven olie er uraffineret, har vi allerede fundet. Men kan vi slippe af med denne smag anvendelse af produktet af det første udtryk? Det viser sig, at hvis emnet for hans raffinering - udrensning. For at gøre dette, tage oliven af ringere kvalitet. De er indsamlet fra jorden, bruge podmerzshie afgrøder eller de genstande, som ikke er blevet "støbning" at blive råmaterialet til en bedre kvalitet olie. Men klemme oliven er den traditionelle måde - ved koldpresning. Selvfølgelig uundgåeligt plettet råvarer påvirker smagen. Tidligere blev denne olie brugt til lamper og armaturer. Nu ikke længere har brug for dette. For at forbedre smagen af olivenolie, og raffinering udføres. Men sammen med den forsvinde og polyfenoler. Fra et sådant produkt i Spanien er parat mayonnaise.

Så hvad med olivenolie?

Kort resumé. I denne artikel har vi forsøgt at besvare spørgsmålet om, hvorfor olivenolie er bitter og hvad man skal gøre, når det sker. Vi stoppede i detaljer på den første del af problemet. Men hvad gør man hvis man har købt olien er bitter? Svaret: ingenting. Føj den til salater. Du vil se, hvordan udsøgt smag vil være velkendte retter. På denne olie kan og yngel, selv om det vil blive frigivet lidt dyrt. Kød, fisk og grøntsager kogt på denne måde, vil ikke smage bittert. Hvis du føler bitterhed i smagen du absolut uudholdelig, opvarme produktet til en temperatur på 60-70 grader og blandes med hakket hvidløg. Spansk dyppet i en blanding af ristet brød og spises som en snack.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.