Mad og drikkevarerVin og spiritus

Øl "Riga": beskrivelse, sammensætning, typer, producent og anmeldelser

Øl - det er en unik berusende drik, der slukker tørsten, forbedrer humør, og forbedrer appetit. Hvem ville have troet, at dens oprindelse går i dybden af århundreder?! Da det viste sig, vi vidste selv i Rusland om det. Over tid, ændrede formuleringen og sammensætning af drikkevaren. Her er blot et navn i kraft af traditioner stort set uændret. En af disse er udødelig arter og øl "Riga". Hvad er denne drik? Hvordan så han ud? Hvilke typer af ting til at ske? Og hvad er er dens struktur?

En kort sidespring i sovjettiden

Minder fra berømte sammenslutning af Sovjetunionen, mange mennesker forbinder en eller anden måde udelukkende med øl "Zhiguli". Her er netop på det tidspunkt var der andre former for berusende drik, som nogle beundrere af den sovjetiske æra, en eller anden grund glemt.

Så efter krigen i Sovjetunionen var der en række produktionsændringer, herunder den indflydelse, de har på bryggeriindustrien. På det tidspunkt var det almindeligt "russiske øl", som (GOST 3473-46) efter indførelsen af all-Union State Standard modtaget et nyt navn. Fra den dag begyndte at skrive på etiketten - "Riga øl" USSR, til overraskelse for mange, støttet ændringen af navne. Det er tid til at skifte. Og i Sovjetunionen vidste det, selvom kort før alle udenlandske i ganske lang tid, det blev betragtet som en "borgerlig".

Hvad var "Riga" i USSR?

Ifølge historikere, sammensætningen af øl, sukker, gær og andre ingredienser varierer ikke kun med tiden, men afhængigt af de implementerede kvalitetsstandarder. For eksempel, efter at indføre en ny GOST 3473-53 "Riga øl" Stål tilføje specielle gær, der ikke fermenterer saccharose resulterede. Som følge heraf har den drik erhvervet en udtalt humlesmag.

I slutningen af 60-erne af øl "Riga" (i henhold til GOST standarder i overensstemmelse med '53) modtog yderligere præfiks "original". Som et resultat, sortiment af lette alkoholholdige drikkevarer sorter tilføjet en anden art har en karakteristisk humlesmag og specifik aroma og behagelig bitterhed.

Et kort uddrag fra den sovjetiske håndbog

Hvis du mener de gamle sovjetiske opslagsværker, udgaver af hvilken dato tilbage til år 1974 blev "Riga" dengang karakteriseret som bitter øl. Her er hvad de skriver om ham: "Riga" er en lys øl, som er lavet af en single malt. Dens smag er til stede særlige humlebitterhed sammenlignelig med fin aroma hop. Til dets fremstilling anvendte 3,2% alkohol, 30 g humle, og gæringsprocessen varede 7-8 dage.

øl "Riga Original" er også nævnt i referencerne. Han beskrives som en drik med en udtalt humlesmag og rige aroma. Baseret på data for produktion af øl malt anvendte den højeste kvalitet, var 35 g humle anvendes, og gæringen varede 8-9 dage.

Generel information om den nuværende "Riga"

År senere, på hylderne i vores butikker er endnu stødt på navnet på en svunden sovjettiden. Herunder kan findes i næsten alle supermarked og butikker er en favorit med mange lyse "Riga". Fra ord fra producenten, de følgende ingredienser er en del af det:

  • vand;
  • malt lampetype;
  • humle.

Øl "Riga" lys normalt kogt under den nuværende GOST R51174-98 i dag. Dette betyder, at procentdelen af alkohol i det ikke mere end 4,5%, og dens densitet er lig med 12%. Drikkevare kan erhverve sådan en glasflaske og 0,5 liter plastbeholder på 1,5 og 3,0 liter.

Hvilke former for "Riga øl" kan findes i dag?

Hvis tidligere produktion af "Riga" er begrænset til en eller to arter, er det i øjeblikket i en øl elsker menu med en enorm mængde. For eksempel er det ikke kun lettere, men også filtreres, ufiltreret, flaske, udkast, lever, pasteuriseret. Hans valg afhænger af smagspræferencer af øl kendere.

Manufacturers' Riga øl ": Kirov Tomsk og planter

Antallet af producenter, der kan tilbyde flere versioner af "Riga øl", bare fantastisk. For eksempel Kirov fabrik "Vyatich" tilbyder øl "Riga" lette varianter med en sød malt aroma og en mild, ren smag. Ifølge mange brugere, indeholder denne drik lidt bitterhed. Men det hele forbliver i strubehovedet, hvor den holdes i lang tid.

Hans "Riga" er og "Tomsk øl" - en let skum pasteuriseret drik fremstillet af byg, der ikke indeholder konserveringsmidler. Som planlagt af fabrikanten den produceres i glasflasker på 0,5 l og er fremstillet i overensstemmelse med GOST R51174-98.

Produktionsvirksomheder: Lyskovsky, Krasnodar og trehsosensky planter

Øl "Riga Bar" har Lyskovsky bryggeri, der ligger i Nizhny Novgorod-regionen. Ifølge producenten, drikken sorten er tilgængelig fra 2012. Dens struktur, ud over den allerede kendte til os, de ingredienser omfatter majs gryn og lys bygmalt.

Denne drik pasteuriseres og filtreret pilsner at følge majsgryn ikke indeholder den sædvanlige bitterhed. Præsentere "Riga Original" i Krasnodar bryggeri, hvor det er produceret siden 1957. Denne øl er lys og let bitter. Vi har også en fabrik trehsosenskogo "Riga øl." Trehsosenskoe, i udtalelsen fra mange brugere, har en sød, sukkersyge, hvis du ikke gør limonade smag. Og nogle pivomany angiver frugt og bær eftersmag. Ifølge dem, var de i stand til at indfange den subtile smag af stikkelsbær, æbler og endda blommer, men ikke rugbrød og humle.

Udkast eller i flasker: der er bedre?

Som vi har sagt før, "Riga" er på flaske og udkast. Hvilken øl er bedre? Moot. Her, som de siger, et spørgsmål om smag og vane. For eksempel vil nogle brugere mener, at der ikke er noget bedre end en rigtig "live" drik, der anbefales til brug i færdig form (og jo før jo bedre).

Ifølge dem, har dåse eller flaske øl bestået en række behandlinger. Så hvis du holder en flaske øl, kan du være sikker på, at øl i det enten filtreret eller pasteuriseret. Derfor i sin sammensætning har konserveringsmidler, der strækker sig gennemførelsesperioden. Øl "Riga" tap tværtimod holdes korte og ikke indeholder skadelige stoffer og urenheder.

Typisk er denne drik på flasker i 1-2 dage før dets gennemførelse og tilberede en særlig teknologi, der gør det muligt for den mest åbne og bevarer alle smagen af øl kvalitet.

For så vidt angår "live" øl er ufiltreret bedre?

Hertil kommer, at øl "Riga" er den filtrerede og ufiltrerede. Ingen tvivl om, drikken, hvilket var en mindre behandling, sundere og sikrere for sundheden. Hertil kommer, den er rig på smag og særlige aroma. I dette tilfælde de mest fordelagtige udseende "live" øl. Men selv det er for nylig blevet til at tage stilling, før den ufiltrerede drikke.

Af den måde, nogle pivomany stadig tror, at disse begreber er identiske. Det er bare gået ufiltreret øl pasteurisering, derfor er det ikke altid "live". Hertil kommer, at mange producenter tilføje konserveringsmidler i det, for at forlænge salget. Som et resultat, er nyttige og velsmagende gær bakterier dræbt.

Hvad er pasteurisering af øl?

Med ordene fra en af de ansatte i bryggerier, der producerer øl "Riga" (anmeldelser og udtalelser om det kan høres fra både forbrugere erfarne og nybegyndere fra fans af drikken), pasteurisering er nødvendigt at kunstigt øge timingen af produktet.

Den udføres som følger: først øllet underkastes hurtig opvarmning og derefter afkøling. Drikken er aftappet og tæt lukket med et låg. Som et resultat af fermenteringsprocessen, som det blev frosset, og øl er delvist mister sin oprindelige smag.

Anmeldelser og udtalelser: de siger om "Riga øl"?

Som enhver anden alkoholisk drik, "Riga" har sine loyale fans og folk, der af en eller anden grund ikke kunne lide øl. For eksempel vil nogle brugere kunne lide produkterne Veliky bryggeri "Bayern". Ifølge dem, imponeret over smag, ingen bitterhed, og tilstedeværelsen i de naturlige produkter (uden tilsætningsstoffer).

En anden behageligt lys "Riga" ufiltreret og upasteuriseret af Kirov "Vyatich". Ifølge dem, det lugter godt, "som nyslået græs i klipningen." Andre bemærket samme lille øl bitterhed og skuffet. Andre, derimod, talte om en behagelig eftersmag og en mild bitterhed.

Nogle havde deres smag Bar Laskowski øl bryggeri. Ifølge dem, ligesom rav farve, klarhed, smag og luftigt skum. Ellers "Riga" fra den linje af planten ikke kunne lide. For det meste har de ikke acceptere "sukkerholdige malt-karamel er for sød."

Vi mødtes og brugere, der har anslået Tomsk "Riga". Ifølge deres historie, det minder smagen af øl er smerteligt velkendte Sovjettiden. Andre har klaget over den store mængde af skum. Ifølge dem, blev det klart, at hun tog bare 2/5 kop.

Kort sagt, "Riga" - en hyldest til en svunden sovjettiden, som i lang tid vil tale med nostalgi. Det er bare det, ligesom alle andre produkter, der har både sine tilhængere og glødende modstandere. Heldigvis er valget af ølprodukter er enorm, derfor alle kan finde i det deres "Riga", og vurdere dens kvalitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.