BilerBiler

Kørsel motorens brændstofsystem fra A til Z. Scheme brændstofsystem en dieselmotor og en benzinmotor

Brændstofsystem - et væsentligt element i enhver moderne bil. At det giver udseendet af brændstof i motorens cylindre. Derfor er det brændstof betragtes som en af de vigtigste komponenter i hele maskinens design. I dagens artikel diagram over brændstofsystemet vil blive overvejet, dets struktur og funktioner.

tid

Den vigtigste funktion af denne enhed er at levere forbrændingsmotoren en vis mængde brændstof. Tidligere det, før det passerer gennem flere oprensningstrin og føres i en tryksat cylinder.

node enhed

Mærkeligt nok, men ordningen af dieselmotorbrændstofsystem er meget lig benzin modstykker. Den eneste forskel mellem dem ligger i indsprøjtningssystemet. Men mere om det senere, men for nu lad os se på udformningen af sitet.

Således brændstofsystemet ordning forudsætter, at eksistensen af følgende designelementer:

  • Benzintank. Dette element kan fremstilles af stålplade eller fra en meget tæt polypropylen. I personbiler og off-road brændstoftank er monteret på bunden. I fragtkøretøjer, især traktorer, er det fastgjort til særlige understøtninger mellem bageste og forreste aksel (venstre eller højre). Brændstoftanken en ventil forhindrer brændstof udstrømning rollover af køretøjet.
  • Tankdækslet. Dette produkt har en særlig tråd, som gør det muligt luftindtaget ved dens løsgørelse. Men til føreren det var praktisk at skrue låget på det har en særlig skralde. Også dette element har en sikkerhedsventil , som, når køretøjet kommer ind i en trafikulykke lindre trykket inden i tanken. I øvrigt, i moderne maskiner med standard udstødning "Euro-2" og mere indtrængen af brændstofdampe til atmosfæren er ikke tilladt. Derfor, for at fange dem i systemet er installeret et særligt kuladsorber.
  • Brændstof pumpe. Dette element har et elektrisk drev og er placeret inde i tanken. Pumpen styres elektronisk styreenhed. Som reaktion på oplysningerne givet af en særlig relæ. Når føreren vender tændingen til, det driver en vis tid (ikke mere end 4-5 sekunder), hvilket giver det ønskede tryk i systemet til at starte motoren. Også værd at bemærke er, at pumpen afkøles benzin. Derfor arbejder med en tom tank kan ødelægge den.
  • Brændstof-filter. Ofte er bilen udstyret med to typer af dataelementer. Denne mekanisme af fine og grove brændbart. Sien er monteret på brændstof pumpehuset. Essensen af hans arbejde ligger i pågribelse af forurenende stoffer, der kan komme ind i motoren og danner overskydende sod. Også den brugbar filter forbedrer markant levetid, så det ikke hyppig forurening. fin mekanisme rengøring er placeret i bunden af et legeme, står bag køretøjet suspension. Denne type filter er baseret på et papir element, der er i stand til at holde snavspartikler, tjære og sediment, der ville kunne beskadige et brændstofsystem.

niveau sensor brændstof

Det ligger på pumpemodulet. Ved design, brændstofniveauet sensor er en lille system bestående af en flyder og den variable modstand kontaktmekanismen med nylon. Afhængig af antallet af indholdet i brændstoftanken, modstanden af ændringerne element, som fikserer nålen i instrumentpanelet i kabinen. Det skal bemærkes, at brændstoffet føleren ikke påvirkes negativt af dårlig kvalitet af brændstof tilsætningsstoffer og ikke bryde når hyppige temperaturændringer og trykket inde i tanken.

limefrugter

Dette element består af fire dyser, som hver har en nippel billede. Rampen er installeret ved indsugningsmanifolden, og udfører den funktion brændstoftilførslen til hver cylinder.

dyser

Denne detalje er af særlig betydning for et køretøj, da det afhænger af tilstanden af kvaliteten af forbrændingen af brændstof-luft-blanding, og strømforbruget af køretøjet. Dysen er en lille mekanisme med en magnetventil. Sidste styres af ECU. Når styreenheden beordrer strømforsyningen til vikling dyse, lukket kugleventil åbner, og brændstoffet strømmer gennem en dyseplade forstøvere. I øvrigt, pladen har huller, der bruges til at justere brændstofforbruget. Brændstof indsprøjtes i dysekanalen af flere indløbsventiler. Følgelig det fordamper inden de kommer ind i forbrændingskammeret.

De typer af levering brændstof systemer

Til dato, for at skelne mellem flere typer af brændstofsystemer, som anvendes i diesel- og benzinmotorer. Især er benzin forbrændingsmotor brændstoftilførselssystem yderligere opdelt i to typer, og kan være en karburator eller injektor. Begge typer har deres forskelle i design og funktion.

karburator Egenskaber

Den væsentligste forskel i dette system fra brændstoffet injektor er af usædvanlig smeseobrazovatelya. Navngiv ham - karburatoren. Det er her der er fremstillingen af brændstof-luft-blandingen. Sæt karburatoren på indsugningsmanifold. At det er fodret brændsel, der sprøjtes i fremtiden ved hjælp af dyser og blandes med luft. Den færdige blanding føres ind i manifolden gennem drøvleventilen. Positionen af sidstnævnte afhænger af graden af motorens belastning og antallet af omdrejninger. I øvrigt er brændstofforsyningssystemet diagram af en benzinmotor vist på billedet nedenfor:

Som man kan se, i løbet af fremstillingen og forbrændingen brændstofblanding aktiveres så mange elektroniske sensorer. Af særlig betydning for køretøjet repræsenterer gasspjældspositionsføler og krumtapakslen omdrejninger.

Bemærker også, at brændstofsystemet kredsløb (UAZ "Brødene" herunder) karburatoren typen adskiller lavt trykniveau, der er dannet i indsprøjtningen af brændstof. Den selvsamme forsyning benzin til motorens cylindre udføres af tyngdekraften, dvs. ved at sænke trykket i forbrændingskammeret i overgangen af stemplet ved BDC.

Funktioner af injektoren

Skema brændstofsystemet ( "Mercedes E200" herunder) injektion type har en fundamental forskel fra det analoge karburatoren:

  • Første, brændstofbeholderen den leveres til rampen, som er forbundet til sprøjtedysen.
  • Sekund, luften i motorens forbrændingskammer tilføres gennem en særlig drøvleorgan.
  • Tredje, det trykniveau fra pumpen i systemet, til tider mere end der skaber karburatoren mekanisme. Dette fænomen forklares ved nødvendigheden af at sikre hurtig brændstofindsprøjtning dyse ind i forbrændingskammeret.

Men ikke kun det er forskelligt fra karburatoren indsprøjtning brændstofsystemet. "Chevrolet Niva" (diagram over sit brændstof angivet på billedet nedenfor), samt andre moderne biler, råder de såkaldte "elektroniske hjerner", det vil sige ECU. Sidste ansvarlig for at indsamle og bearbejde informationer fra alle eksisterende sensorer i bilen.

Så ECU'en styrer også brændstofindsprøjtning. Afhængig af elektronikken afgør, hvilken slags blanding skal føres ind i cylinderen - fattige eller rige. Men ikke kun dette diagram adskiller brændstofsystemet ( "Ford Transit» CDi herunder) injektion type. Det kan have et andet antal dyser. Dette vil blive diskuteret i næste afsnit.

Skema brændstofindsprøjtning på injektionsstedet køretøj

Til dato er der to typer indsprøjtningssystemer:

  • Monovpryskovye.
  • Med den multiple injektion.

I det første tilfælde er brændstoftilførslen til alle cylindre udføres ved hjælp af en dyse. På dette tidspunkt monovpryskovye systemer næppe bruges i moderne køretøjer, kan ikke siges om biler med den distribuerede injektion. Træk ved sådanne injektorer er, at for hver cylinder indstille sin egen, individuelle dyse. Denne montageanvisning er meget pålidelig, men fordi den bruges af alle moderne bilproducenter.

Hvordan virker injektoren?

Princippet i dette system er meget enkelt. Brændstof fra en tank med en pumpe føres til skinnen (der er altid brændsel ved højt tryk). Næste det går til injektoren, hvorigennem sprøjtes ind i forbrændingskammeret. Det skal bemærkes, at injektionen ikke er permanent, og med bestemte intervaller. Samtidig brændstoftilførslen i luften kommer ind i systemet. Når brændstofblandingen forekom i en vis andel, den kommer ind i forbrændingskammeret. Fremgangsmåde til fremstilling af en blanding af injektorer flere gange hurtigere end benzinmotorer. Bemærk også, at arbejdet med sprøjtedyser kontrollerer en række yderligere sensorer. Kun de signalerer den elektroniske styreenhed kommandoer brændstofindsprøjtning. Som man kan se, brændstofsystemet kredsløbssystem injektion-type er forskellig fra karburatoren. Først og fremmest er der separate dyser, som er beskæftiget med brændstofindsprøjtning i forbrændingskammeret. Og endvidere som i benzin biler og et tændrør tændt forbrændingscyklus udføres, som derefter omdannes til stempelslaget.

Kørsel system et dieselmotorbrændstofsystem

Dieselmotor brændstofforsyning system har sine egne karakteristika. For det første er brændstoftilførslen til forbrændingskammeret udføres under enormt trykdyse. Faktisk på grund af denne og antænder blandingen i cylindrene. På samme indsprøjtning blanding blev belyst ved hjælp af en gnist skabt af tændrøret. For det andet, at trykket inde i systemet danner en brændstofpumpe (høj-tryk brændstofpumpe).

Det vil sige, brændstofsystemet kredsløb (MAZ KamAZov og inklusive) er således, at når to naos anvendes til injektion. En lavt tryk, den anden - høj. Oprindelse (også kaldet priming) leverer brændstof fra tanken, og den anden brændstoftilførsel er direkte involveret i injektoren.

Nedenfor er et diagram af brændstofsystemet (Kamaz 5320):

Som du kan se, det bruger en masse flere elementer end benzinbiler. Af den måde, er på nogle versioner af KAMAZ motorer desuden installeret en turbolader. Sidstnævnte udfører funktionen af reduktion af udstødningsemissioner og samtidig forøger den totale kapacitet af forbrændingsmotoren. En sådan ordning i brændstofsystemet (Kamaz 5320-5410) muliggør indsprøjtet brændstof ved et højere tryk. I dette tilfælde forbliver det samlede brændstofforbrug på samme niveau.

algoritmen

Princippet om driften af diesel-systemer, har mange kompleksiteter, i modsætning til injektoren. Skema brændstofsystemet ( "Ford Transit» TDI), således at brændstoffet ved hjælp af fødepumpen passerer gennem finfilteret og føres til indsprøjtningspumpen. Der det under højt tryk ind i injektoren placeret i topstykket. På det rigtige tidspunkt, er mekanismen åbnes, og derefter sprøjtes brændstofblanding forekommer i kammeret, hvilken ventil tilføres via en separat for-renset luft. Den overskydende del af dieselolien indsprøjtningspumpe og dyse returneres tilbage til tanken (men ikke gennem filteret, og på separate kanaler - rør tilbagesvaling). Således brændstof systemdiagram af en dieselmotor er mere kompliceret og kræver mere præcision i fremstillingen af en brændbar blanding. Derfor sådanne motorer vedligeholdelsesomkostningerne er højere end til reparation af injektion.

konklusion

Så vi regnet ud, hvad det ligner diagram af brændstofsystem dieselmotoren og benzin. Som du kan se, er de data node enheden ikke adskiller sig fra hinanden, med undtagelse af den type brændstof pumpe. Men uanset hvad ordningen af brændstofsystemet, tidspunktet for udarbejdelsen af brændstofblandingen i moderne biler er meget lille. Derfor skal alle mekanismer fungere pålideligt og smidigt som muligt, fordi den mindste fejl i deres funktionalitet kan forårsage ujævn forbrænding af brændstoffet og fejlfunktion af forbrændingsmotoren.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.