Mad og drikkevarerVin og spiritus

Vin "Kurdamir" - kortet Aserbajdsjan

Vin "Kurdamir" har en temmelig mystisk historie. Den sande oprindelse af navnet ingen kender. Men der er flere versioner. For eksempel, "Kur", hvis oversat fra shivranskogo dialekt er tæt på ordene fra den tapre, modige eller modig. En leder Damir kaldes bosættelser. Så det viser sig, at noget som en "modig leder" eller "modig leder."

Kurdamir - denne landsby, som var en del af Baku-provinsen (Geokchansky Amt). På den transkaukasiske jernbane, har denne by blevet markeret som en overførsel station. I dag er det en by og det administrative center i den eponyme distrikt Aserbajdsjan.

Lidt af historiske begivenheder

Når den kaukasiske Army of Islam tilhængere fremrykkende til Baku, så i denne landsby udfoldet ganske alvorlige slag. I det attende år af det tyvende århundrede i midten af juni, Baku militær beslaglagt fra Kurdamir, og kampen var kort nok. Men i midten af næste måned, byen kom under kontrol af de tyrkisk-aserbajdsjanske tropper.

Om vinen

Aserbajdsjansk vin "Kurdamir" falder ind under kategorien af dessert. Den er lavet af druer Shivran, denne sort tilhører den eksklusive, kun dyrkes i denne kaukasiske republik. Vinen er kun rød, og indholdet af det kan tilskrives sukkeret spiritus. Producere denne drik begyndte i 1927. Han har mættet mørk rubinrød farve, bouquet udtalt frugtagtig noter med en overvægt af solbær.

Alkohol indhold som i enhver dessert vin, er 16%. Men sukker er 23 gram per 100 cm3. Vin "Kurdamir" lavet af frugt, sukkerindhold ikke er mindre end 28%.

produktionsteknologi

Druer knuses, derefter adskille papirmasse, som er lukket i kar og vente til fermenteringen begynder. Derefter begynder processen befæstning. Blandingen bringes til det ønskede antal omdrejninger (16%). Alt blandes grundigt, forseglet og lad det trække i et par måneder. Først efter afslutningen af den procedure, der er vinen materiale sendt til pressen. Wort efter det første presserester anvendes til fremstilling Kurdemir.

Men dette er ikke enden. Alkoholiske drikke skal opbevares i mindst tre år.

Hvilke vine er stadig produceres?

Selvfølgelig producerer ikke kun vin "Kurdamir" i denne frugtbare region. Aserbajdsjan er også berømt for sin søde vin "Carlo Beni". Denne drik har en historie. På det tidspunkt, på producenten DOLGANOV var meget berømt i visse kredse. Han rejste over hele den sydlige del af Rusland, for at finde de ønskede ham druer. Og det blev fundet i Aserbajdsjan, Kurdamir. Han etablerede produktion af vin og selv skabt sin egen produktionsteknologi.

Denne vin har en mørk rige farver og karakteristisk for området lyse buket. Denne vin kombinerer de to modsatte kvaliteter: Det er garvesyre, men samtidig blid. Mange mennesker forveksler den alkoholiske drik og vin "Kurdamir". Selv i virkeligheden fødestedet for "Carlo Beni" er Spanien, og i denne region lige fundet de rigtige druer til produktion af den samme vin.

Kun i dette område vokser druer, der er egnede for sin produktion.

Om der er en hvid "Kurdamir"?

Hvorfor vin "Kurdamir" er undertiden betragtes hvid? Ja, fordi i Goychay regionen vokse primært er den hvide drue. De klamrer sig til høje træer og på alle sider, de fletter sammen. Herfra druerne er klar, ikke kun vin, men også almindelige koncentrerede safter. Men det er værd at bemærke, at vinen fra hvide druer opnået her uhøjtidelige, hver dag. De ikke besidder nogen særlig buket eller aroma, og surhedsgrad af deres relativt lave.

I Aserbajdsjan er der en anden drue region - Agdam. Det var dengang, at hvide vine er meget mere interessant. Også her vinstokken "klatring" på træerne, men ikke så højt. I dette område, også er domineret af hvide druer. Vine fremstillet i Agdam regionen ofte spisning. De har en behagelig friskhed og en let delikat smag.

Alligevel er det værd at bemærke, at de mest berømte i Aserbajdsjan stadig vin "Kurdamir" til denne dag, som blev tildelt tre guld og fire sølvmedaljer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.