FormationUngdomsuddannelse og skoler

Økonomien, befolkning og byen Republikken Tjetjenien. Tjetjenien-området

Tjetjenske Republik - et lille område i den sydvestlige del af Rusland. I sit område Tjetjenien er mindre end 0,1% af landet. Hvad er interessant denne region? At den producerer? Hvor mange byer er der i intervallet Tjetjenien? Alt dette fortæller vores artikel.

Tjetjenien: området og geografiske placering

Republic er en del af det nordlige Kaukasus Federal District. Det ligger inden for den kaukasiske bjerg land. Det samlede areal af den tjetjenske republik - 15,6 tusind kvadratkilometer (76 th sted på listen over områder i Den Russiske Føderation). Omkring 30% af sit område er besat af bjergkæder og Intermountain bassiner.

Hovedstaden i Tjetjenien - Grosnij. Det er beliggende i det geometriske centrum af republikken. Leder af Den Tjetjenske Republik Ramzan Ahmatovich Kadyrov er (siden 2007).

Tjetjenien har et kontinentalt klima og meget forskelligartet. Særligt slående forskelle i mængden af nedbør: i den nordlige del af dem falder ikke mere end 300 mm, og i syd - omkring 1000 mm. I Tjetjenien, en masse søer og floder (den største af dem - Terek, Argun, Sunzha og Geghi).

På trods af den lille område, Tjetjenien er yderst forskelligartet terræn og landskab. Den fysiske og geografiske placering af republikken kan opdeles i fire zoner: sletterne (i nord), foothills (i midten), bjerg og høj-bjergene (i syd).

Den vigtigste ressource i Tjetjenien

De vigtigste naturressourcer republikkens - det er olie. Sammen med den tilstødende Ingusjetien Tjetjenien er en af de ældste olie russiske regioner. De fleste af olieindustrien har historisk koncentreret i nærheden af Grozny.

Til dato, kommercielle reserver af olie i Tjetjenien udgør omkring 60 millioner tons. Og i stigende grad de allerede opbrugt. De generelle reserver af sorte guld i republikken er anslået af eksperter på 370 millioner tons. Men de er svære at udvikle på grund af den høje forekomst af dybde horisonter. I dag er olieproduktionen i Tjetjenien kun udføres 200 af de 1.300 brønde.

Ud over den olie ekstraheret naturgas i landet, gips, mergel, kalksten og sandsten. Der er også nogle værdifulde mineralske kilder.

Fælles træk ved den regionale økonomi

Måske den største og mest kendte træk ved den tjetjenske økonomi er dens afhængighed af tilskud. I gennemsnit republikken modtager 60 mia årlig finansiel bistand fra centrum. Og på denne indikator Tjetjenien er blandt de tre mest subsidierede regioner i Rusland.

En anden anti-rekord: Den Tjetjenske Republik er rangeret fjerde i landet i form af arbejdsløshed (næsten 17%). Den mest vanskelige situation er i de landsbyer, hvor der kun er 100 mennesker fra 2 til 10 medarbejdere. Paradoksalt nok, men den samlede indkomst for den tjetjenske befolkning til at vokse hvert år. Årsagerne til denne vækst - en forskellige sociale betalinger, fordele, "skygge løn", samt de penge vandrende arbejdstagere optjent i Moskva og i andre lande.

På totale produkt volumen af Tjetjeniens økonomi rangerer kun 85. plads blandt russiske regioner. Stadig i strukturen af republikkens økonomi er domineret af olie- og gassektoren. Derudover er der er byggebranchen, kemiske og fødevareindustrien. I termiske kraftværker fortsætter utilfreds konstruktion.

Broderparten af landbrugsprodukter giver husdyr (især får og fjerkræ). Tjetjenien lander dyrkede afgrøder, sukkerroer, kartofler og grøntsager.

Befolkningen i Tjetjenien og byen

Demografisk, Tjetjenien - unge og aktivt fødslen republik, men i den religiøse - en dyb troende. Det kan prale af den højeste i landet, den naturlige befolkningstilvækst. I dag 1,4 millioner mennesker bor i Tjetjenien. 65% af dem - det er landsbyboerne. Og i Tjetjenien, de laveste skilsmisse satser i Rusland.

De fleste numerisk etnicitet republikkens - tjetjenerne (95%), den dominerende religion - sunni-islam. Af den måde, i henhold til forskning af 2012, Tjetjenien har en af de tyve regioner i verden, hvor de fleste kristne krænker rettighederne (ifølge organisationen Åbne Døre). Landet har to officielle sprog - russiske og tjetjenske.

Byer i Tjetjenien bit. Der er kun fem: Grozny, Urus-Martan, Gudermes, Shali og Argun. Den største by i Tjetjenien - Grosnij. Det er hjemsted for næsten 300.000 mennesker. Den ældste - Shali. Denne by blev grundlagt i det XIV århundrede.

Grozny - hovedstaden i republikken

Grozny - Tjetjeniens hovedstad og centrum for den samme administrative region. Byen ligger på bredden af floden Sunzha. Dens kronologi, han er fra 1818, da fortet blev bygget her. Russiske soldater byggede det på blot fire måneder. Siden dengang, dette område var en "hot spot" på kortet over det nordlige Kaukasus, blev slottet tilnavnet Ivan den Grusomme.

Moderne Terrible - det er temmelig velholdt by med snesevis af industrivirksomheder og en solid række nye bygninger. De vigtigste attraktioner i den Grusomme - en grand moske "Heart of Tjetjenien", og ikke mindre imponerende kompleks af skyskrabere, "Grosnij By". Sidste ligger i hjertet af byen og omfatter fem huse, kontorbygning og en fem-stjernet hotel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.