FormationVidenskab

Objektivitet - er ... Hvad er objektivitet?

Du kan ofte høre sådan kritik, at nogen er "ikke objektiv". Og det synes at være en universel argument mod højttaleren. Objektivitet - en egenskab eller karakteristisk for en af betingelserne? Hvor specialiserede dette udtryk? Han har en rent positiv eller a priori neutral farve? Definition af objektivitet, dens forbindelse med subjektivitet, objektivitet i filosofi og dens rolle i den videnskabelige verdensbillede - det er temaet for artiklen nedenfor.

terminologi

Logisk Dictionary giver en meget strenge, selv om det ikke er helt klar definition, der er frastødt af begrebet subjektivitet. For at sige det mildt, er målet - denne dom, ikke afhænger af subjektive smag og præferencer.

Men denne definition er ufuldstændig og kræver en mere dybtgående viden i emnet for undersøgelsen. Det er derfor, det er bedre at henvende sig til ordbogen Ushakova. Det hedder, at målet - det er saglig og upartisk holdning.

Hertil kommer, ofte det præciseret, at udtrykket er at aflede navneord form af ordet "objektiv". Efraim, til gengæld gjort gældende, at sidstnævnte kan beskrives ved følgende definition: relateret til eksterne forhold.

Formål og subjektive

Går tilbage til den allerførste defineret heri, er det nødvendigt at nævne ordet "subjektivitet" så godt. Groft sagt, de to diskuterede begrebet modsætninger. Subjektivitet afhænger af personlige præferencer og smag, er det forbundet med de interesser og synspunkter emnet.

Objekt og emne

Til hjælp for drifts- koncepter betegne, at hvad aktiviteten er rettet, kaldes et objekt. Emne kan du give den følgende beskrivelse - den, der styrer og i virkeligheden fungerer som sådan.

Historien om begreberne "subjektivitet" og "objektivitet"

Et interessant faktum er, at det latinske ord, hvorfra der oprindelig har været overvejet vilkårene havde diametralt modsatte værdier i forhold til hinanden.

Indtil det nittende århundrede situationen med usikre definitioner af termer er forblevet normen. Objektivitet i filosofi blev fortolket af forskellige tænkere på forskellige måder. Dette fænomen altid sker med et udtryk med rødder i videnskaben. Kun i de 20-30-erne. dette århundrede begyndte at dukke op i ordbøgerne beskriver subjektivitet og objektivitet, tæt på den moderne én. Svarende til den nuværende de indeholdt også krydshenvisning hinanden.

Det næste skridt var udviklingen af den opfattelse, at svarer til subjektivitet af kunst, og objektivitet - videnskab. Dette blev lettet af en klar sondring mellem disse sfærer.

Denne identifikation med hinanden fast etableret, og endvidere at skærpe definitionen af moderne målestokke på en sådan form, hvori de findes nu og hvor de er givet direkte til artiklen.

Objektivitet som en egenskab

Virkeligheden som omverdenen har objektivitet. Hvorfor? For det første fordi der er den egentlige årsag til sig selv. For det andet, manden og hans bevidsthed er et produkt af virkeligheden i en af de stadier af dets udvikling. Og han (manden), til gengæld er en afspejling af den objektive verden.

En af betingelserne for objektivitet - det bare gør sin uafhængighed fra generation af den ydre verden (menneskelige bevidsthed). Af ovenstående kan vi drage følgende konklusion: Udtrykket kan være ikke blot det princip, men også ejendom.

Princippet om objektivitet

Det vigtigste spørgsmål for filosofien er følgende: hvad er primær, ånd eller noget? Dilemmaet har to respektive opløsninger. Og hvis som grundlag for at tage den anden (det vil sige, alle de samme sag), er der behov for at anerkende eksistensen af en objektiv reel viden om emnet, samt muligheden for, at det på fyldestgørende måde vil afspejles i emnet for menneskelig aktivitet.

Princippet om objektivitet svarer til denne type tænkning, hvor formålet med forskningen er ikke omfattet af subjektiv vurdering, dvs. ikke modtager eksterne definitioner, og viser sine egne egenskaber. Emnet ikke adlyder tænkning, tværtimod, det første står over den anden. Vi kan sige, at sandheden - er det, der er tro, selvom vi benægte det.

videnskabelig objektivitet

Objektivitet er et af de vigtigste krav i den videnskabelige metode. Dette begrundes med undtagelse af den subjektive fortolkning af resultaterne.

Princippet om videnskabelig objektivitet - en funktion i den videnskabelige metode. Det forpligter at:

  • ræsonnement (at være demonstrative og gyldigt);
  • ønske om mere fuldstændig viden gennem erfaring modstå;
  • multilaterale og evalueringsmetoder;
  • afbalanceret kombination af disse metoder og fremgangsmåder til undersøgelse (fx analyse og syntese, induktion og deduktion).

Således objektivitet - det er det, der bringer en videnskabelig tilgang til sandheden, men gør det ikke helt rigtigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.