FormationVidenskab

DNA-afkodning

DNA (deoxyribonucleinsyre) - en form for liv tegning kompleks kode, hvor der er optaget i arvelig information. Denne komplekse makromolekyle er i stand til at lagre og overføre arvelig genetisk information fra generation til generation.

DNA definerer sådanne egenskaber af enhver levende organisme som arv og variabilitet. Den kodede oplysninger det sætter hele programmet for udvikling af en levende organisme. Genetisk iboende faktorer bestemme hele forløbet af menneskeliv. Interventionen af læger eller de naturlige virkninger af miljøet, kan kun marginalt påvirke den samlede sværhedsgrad af visse genetiske træk eller påvirker udviklingen af forprogrammerede processer.

DNA-dekodning kode, som har ikke kun videnskabelig, men også praktisk værdi, lægerne kan udføre forebyggelse af disse sygdomme, som personen er disponeret ved fødslen. Vide om funktionerne i patientens genom struktur, lægen er i stand til at forudsige kroppens reaktion på virkningen af miljøet, at forudsige sygdom udfald og effekt af specifikke lægemidler, etc.

Molekylerne af nukleinsyre kombineret i en bestemt rækkefølge, styre alle processerne til syntese af proteiner og enzymer, der styrer udvekslingen af energi og stoffer i det menneskelige legeme. Strukturen af proteinerne og deres funktioner bestemmes af aminosyrerne, hvorfra de er sammensat. En vigtig rolle spiller rækkefølgen af disse aminosyrer i proteinmolekylet.

Hvis vi betragter de dybe lag af DNA, sammensætning bestemmes fire typer nukleotider: thymidylsyre (T), adenin (A), guanin (G) og cytidylic (C). Sheer makromolekyle påført kromosom når en længde på 1 meter. Dets tykkelse er således lig med kun én nanometer (én milliardtedel meter).

DNA formel er som entry karakter nucleotidsekvenser i kæden. For eksempel kan det have formen: AGTCATGCCAG.

DNA har været genstand for forskere i årtier. Det faktum, at generne er separate dele af desoxyribonucleinsyre-molekyler, der er i midten af det 20. århundrede. Samtidig, videnskabsmænd var overbevist om, at disse dele af molekylerne, der er ansvarlige for strukturen af proteiner.

Fra dette blev det konstateret at forholdet mellem den kemiske struktur af dele af DNA-molekyler og proteinmolekyler selv. Essensen af denne afhængighed er, at rækkefølgen af arrangementet af DNA i proteiner svarer til rækkefølgen af de strukturelle enheder DNA (nukleotider) i genet.

Opdagelsen var revolutionerende i forhold til at forstå essensen af det underliggende DNA. Decifrere den genetiske kode har tilladt forskerne at komme tæt på de vigtigste hemmeligheder af den menneskelige genetiske information.

Den genetiske kode af en person registreres som en specifik nukleotidsekvens i hovedsagen informationsbæreren - DNA. Decifrere strukturen af makromolekyler i 1953 blev en vigtig milepæl i historien for mikrobiologi. For hans bidrag til denne opdagelse Dzh.Uotson, F.Krik M.Uilkins og blev tildelt Nobels.

DNA-dekodning kræver en masse tid. Dette skyldes det faktum, at i et molekyle af desoxyribonucleinsyre indeholder en enorm mængde data, kompleks krypteret kode. Kernen i en celle kan holde er mængden af information , der ville fylde en million sider af videnskabelig encyklopædi.

Først læste det menneskelige genom i et såkaldt udkast mislykkedes i 2001, selv om helt på færdiggørelsen af projektet tog yderligere to år. Til projektet blev brugt 300 millioner dollars, blev det med deltagelse af flere videnskabelige organisationer.

Den komplette genom af optagelsen blev lavet i 2007. Projektets budget beløber sig til $ 1 million.

I dag, en procedure kaldet "DNA-afkodning af de menneskelige kromosomer," finder sted på en plante, og dens omkostninger er faldet til et register over alle tidligere historie. Det er lig med 50 tusind dollars.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.