FormationVidenskab

Nitrogen Molvægt

Nitrogen angår 15th gruppe (den gamle klassificering - til den vigtigste undergruppe af den femte gruppe) af 2. periode på 7 atomnummer i det periodiske system af elementer, og er markeret med nitrogenatomet N. Molvægt er 14 kg / mol.

Nitrogen som en simpel stof er under normale forhold en divalent inaktiv gas ikke har nogen farve, ingen smag, ingen lugt. Denne gas består dels Jordens atmosfære. Molekylvægten af nitrogen er lig med 28. Udtrykket "nitrogen" på græsk betyder "livløse".

I naturen er molekylerne gas sammensat af stabile isotoper, hvori den molære masse af nitrogen er 14 kg / mol (99,635%) og 15 kg / mol (0,365%). Uden for jordens atmosfære findes den i sammensætningen af gasformigt stjernetåger, i sol atmosfære, interstellare rum på planeterne Neptun, Uranus, og så videre. Det er den fjerde i solsystemet at sprede efter elementer såsom hydrogen, helium, oxygen. Kunstigt fremstillet radioaktive isotoper, hvor molære masse kvælstof - fra 10 kg / mol og op til 13 kg / mol, og fra 16 kg / mol til 25 kg / mol. De tilhører alle de kortlivede elementer. Den mest stabile af de isotoper, hvori molære masse nitrogen er 13 kg / mol, har en ti-minutters halveringstid.

Den biologiske rolle af denne gas er enorm, fordi det er et af de grundlæggende elementer fra, der tilsættes nukleinsyrer, proteiner, nukleoproteiner, klorofyl, hæmoglobin og andre vigtige stoffer. Både stabil isotop af nitrogen, og den molære masse er 14 kg / mol og 15 kg / mol involveret i nitrogenmetabolisme. Af denne grund indeholder en enorm mængde af fast kvælstof levende organismer, "død" organisk og partikler af havene. Og endvidere som følge af nedbrydning og forrådnelse processer af organiske nitrogenholdige, nitrogenholdige organiske aflejringer dannes såsom fx, nitrat.

Nitrogen fra atmosfæren er i stand til at binde og gøre det til fordøjelig form, f.eks, ammoniumforbindelser, ca. 160 arter af mikroorganismer, der hovedsagelig bestod i et symbiotisk forhold til højere planter, give dem nitrogen gødning, og videre langs fødekæden bliver til planteædere og kødædere.

Under laboratorieforhold, er nitrogen opnået ved omsætning af ammoniumnitrit nedbrydning. Resultatet er en blanding af gas med ammoniak, oxygen og nitrogenoxid (I). Dets oprensning fremstillet ved at lede den resulterende blanding gennem en første svovlsyreopløsning, derefter jernsulfat (II), og derefter over varm kobber. En anden måde at opnå det i laboratoriet består af passerer over kobberoxid (II) ammoniak, ved en temperatur på ca. 700 grader Celsius.

I industriel skala nitrogen opnået ved at lede luften over den varme koks, men ingen rene produkt dannet, og igen blandingen, men med ædelgasser og carbondioxid, en såkaldt "luft" eller "regenerativ" gas. Det er et råmateriale til kemisk syntese og brændstof. Også fra "generator" nitrogengas kan udvindes, for denne absorption udføres carbonmonoxid. Den anden fremgangsmåde til fremstilling nitrogen i branchen - fraktioneret destillation af flydende luft.

Der findes også teknikker såsom gasseparationsmembran og adsorption. Modtagelse af atomart nitrogen, er det meget mere aktive end molekylære, stand, for eksempel for at reagere under normale betingelser med fosfor, svovl, arsen, metal. Kvælstofforbindelser er meget udbredt i industrien laver gødning, sprængstoffer, medicin, farvestoffer og så videre. I den petrokemiske industri er det udrenset linjer, kontrollere deres arbejde under pres. I minekomplekset med dens hjælp skabe inden minen eksplosion-bevis miljø, sprængfyldt dem klippeformationer. I elektronik de blæst samlinger, hvori ugyldig mindste oxidation med oxygen indeholdt i luften.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.