Nyheder og SamfundNatur

Neptun satellit Triton - en rejse til kanten af solsystemet

I universet alt er på sin plads: planeterne kredser omkring stjerner, satellitter - omkring planeter. Dette er en klar og ordnet struktur er slående for sin mangfoldighed og alsidighed. Nogle satellitter er vulkansk, men vulkaner ... is. Andre vasket giant oceaner. Denne fantastiske verdener massive, i modsætning til mange af planeterne. Forskerne mener, at i den enorme mængde af vores galakse kan mere befolkede satellitter end planeter. En sådan forbløffende og lidet undersøgte objekter - Neptuns måne Triton.

Satellitter fortælle ukendte historier om vores univers, de viser hende enheden. I vores solsystem otte planeter. På seks baner i disse satellitter er - i alt mere end tre hundrede. Men kun to af dem har en betydelig atmosfære. Foruden Titan, indpakket gasformige kuvert også Neptuns måne kaldet Triton.

Dette er den mest unikke himmellegeme af denne art i solsystemet. Satellitterne af Neptun, som kun er tretten, underlagt de almindelige love himmelsk mekanik - alt undtagen Triton, der ligner et fremmedlegeme i denne slanke og klar struktur. Det faktum, at han er en af vores planetsystem roterer i modsat retning af bevægelsen af planeterne. Det er således meget tilbøjelig til ækvatorialplanet af Neptuns bane, som er en næsten perfekt cirkel.

Alt dette gør det til en god grund til at tro, at Triton var engang en separat planet dannet langt fra Neptun. Så han eller anden måde fundet sig selv fanget af den frygtelige alvor gas gigant, bliver hans følgesvend. Funktioner af strukturen og den usædvanlige karakter af Triton bane, som altid har omrørt hovederne på astrofysik højde for antydning af, at det blev dannet i solsystemet kendt som Kuiper bæltet.

I vores planetsystem kendt af mange objekter tilfangetagne. Men alle dem langt mindre Triton. Således kan det hævdes, at en satellit af Neptun Triton er den største af de fundne himmellegemer i Solsystemet fanget i den gravitationelle kæmpe fælde. Dens diameter er cirka 2700 kilometer, hvilket ikke er meget mindre end diameteren af Månen.

Triton - den "skinnende" måne Neptun så meget af dens overflade er dækket med metan og kvælstof gletsjere. Dette er grunden til en god afspejling af sollys. "Voyager" fløj forbi Triton indspillet i de fleste dele af den sydlige halvkugle tilstedeværelsen af de polarkalotterne og eksistensen af formationer nær ækvator, ligner frosne søer.

Denne måne af Neptun har en anden usædvanligt træk - et meget lille antal nedslagskratere, som naturligvis kan indikere voldelig geologiske aktivitet Triton. Ifølge mange forskere, hans alder er ikke mere end hundrede millioner år. En væsentlig del af den vestlige halvkugle Triton indtager unikke terræn, ingen andre steder i solsystemet er ikke fundet, og minder om melon skorpe. Beskaffenheden af dannelsen af et sådant unormal landskab er i øjeblikket ikke forstået.

Triton er i alvorlig fare fra Neptun, som hans utrolig kraftfuld tyngdekraften trækker månen komme tættere og tættere på. Som et resultat, det er for tæt på kæmpens overflade, så at sige, overvinde en sikker linje. Og den monstrøse kraft tyngdefelt af Neptun Triton simpelthen pause fra hinanden. Som følge heraf vil en stor satellit vragrester være en del af ringsystemet omgiver planeten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.