Nyheder og SamfundNatur

Oprindelse af navnet på søen Valdai. Lake Valdai: beskrivelse og fotos

Lake Valdai - et levende historisk minde om Rusland. Beliggende i Valdajhøjderne 140 km syd øst fra den store Novgorod, kombinerer åbne rum i nationalparken af samme navn. Kendt siden oldtiden, har søen holdt hemmeligheden om hans navn, og vi kan kun gætte, hvad rødderne er grundlaget for mærkelige navne russiske floder og reservoirer. Lad os prøve at komme tættere på de mysterier af den unikke hydronym.

Valdajhøjderne - vugge de russiske vandveje

Skønhed og højtidelighed i den russiske natur fuldt mærkes i Valdajhøjderne. Magnificent russiske landskaber pryder utallige floder og søer, unikke og unikke. Her er de mere end tre hundrede. Herfra begynder de deres rejse: flyder nord til Østersøen, der ligger syd for Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Her er oprindelsen af Volga, vestlige Dvina og Dnepr, selv hundredtusindvis af små floder og fjedre, værdsætte, som kilder til healing mineralvand. En stor del af Neva vand opsamles fra Valdajhøjderne. Det er ikke tilfældigt Valdai kaldet vugge russiske floder. Han er begyndelsen af de tre bassiner i havene og den vigtigste kilde til frisk vand i Rusland. Inkluderet i top ti reneste søer med en unik kuperet terræn, overflod af store og små øer omgivet af en unik majestætiske skove, Valdai sø ikke kun har global betydning, men også elsket med mange mennesker, der bor i nærheden, eller kommer til at slappe af og til at være alene med russisk historie.

Oprindelsen af Lake Valdai

Hvor mange lavtliggende damme, Valdai glacial oprindelse. At han er forpligtet til maleriske sø skrånende sandstrande og fremragende Pleso. Er beliggende nær søen Middag (med accent på sidste stavelse) er forbundet til Valdai 100-meter sejlbare kanaler, strukturer Iver Monastery munke. Tilsætning af både søer gennemføres, hovedsagelig på grund af fjedre og nøglen, som gør koldt vand og en krystalklar og bunden - ren. På spejlet overflade af søen spredte øer, hvoraf tre er særligt store: Ask, birk og sirup. Valdai Byen ligger på den vestlige bred.

Funktioner hydronym

Hvis vi sammenligner overfladearealet af søen Valdai med hans kolleger Seliger eller ilmenit, så bliver det helt sikkert er ved at tabe, ikke vinder, og 20 km2 besatte plads. De fleste reservoir længde er 10 km og bredde - 5 km. Men for at måle antallet af kvadratkilometer af søen er urimeligt. Den enestående skønhed af det spejlede overflade af dammen med en spredning af øer, der strækker sig fortryllende charme, storhed ligesom Rowan voksede op på øen af den arkitektoniske ensemble af klostret Iver - det er alle store Lake Valdai.

reservoirparametre

På trods af, at den gennemsnitlige dybde af søen svarer til 12 m, uforudsigelige bund topografi overraskelser: nogle steder Lodskud tal var 52 meter eller mere. Sø indtager en dyb depression, mere end 40% af det samlede areal har en dybde på mere end 15 m Ash Island, der ligger i centrum af søen, deler den i to Reach -. Valdaysky og Dolgoborodsky. Hele periode af kalenderen vinter og dam maj strammede isen skallen. Lake Valdai - dette er blot en del af den unikke sø-naturlig kompleks til beskyttelse af hvilket i 1991 blev etableret offentlig Valdai Nationalpark.

Lake Valdai, et foto af som præsenteres er næsten stillestående. En stor mængde af tilgængeligt vand i det på et ret lavt i strømmen fører til en komplet vand forandring om en gang hvert 40 år. Renheden af vandet af disse steder tiltrækker lystfiskere. Ifølge statistikker fra National Park Authority årligt for Lake Valdai fanget op til 40 tons fisk, hvoraf den vigtigste masse er skalle, aborre og ruffe medium længde.

Oprindelse af navnet på søen Valdai

I dag anspændt debat om betydningen af "Valdai". Det var finsk-ugriske stammer de første bosættere på bredden af søen, og betydningen af ordet "Wald" er oversat fra deres dialekt som "lys, vand af livet." De baltiske "Ringwald": et område, amt, besiddelse. Slavisk "Volot" er oversat som hersker, helt. Moldovisk "balte" betyder "sump", og vi kan antage følgende oversættelse: "sø i det sumpede område" Nu er det umuligt at fastslå, hvordan, hvornår og hvem kom op med dette navn. Vi kan sige - hvor mange akademiske historikere, så mange meninger. Nogle mener, at navnet på den Valdai søen kommer fra navnet på den legendariske smuk mand - smed Valda som engang boede på søen og gav sit eget navn dammen, såsom smuk som han var. Andre fremsat forskellige versioner, men én ting er indiskutabel - rent vand, unikke og rige flora og fauna i reservoiret feje de ekstra argumenter - det er virkelig lyse, livgivende sø. Er det ikke så vigtigt oprindelsen af navnet på søen Valdai, vigtigst af alt, har det eksisteret siden oldtiden til i dag, og giver os sin renhed, og magt.

historiske referencer

Ifølge arkæologer, for at afvikle på Valdai folk begyndte i stenalderen. 4-5 tusinde år siden disse områder mestrer balterne (forfædre moderne baltiske folkeslag) og de finske stammer, der forlod en påmindelse om hans fantastiske navne på søer og floder. I det 1. årtusinde f.Kr.. e. Valdai var slaver, der kom fra de vestlige lander i Ilmen og syd - den øvre del af Dnjepr.

Nævn i annalerne

Desværre er ingen historisk dokument ikke bekræfte oprindelsen af navnet på søen Valdai. Først nævnes i krøniker af Valdai selishte i to gårde, der opstod på handelsrute fra Moskva til Novgorod, det henviser til 1495. Og efter et halvt århundrede palads blev centrum for den Valdai sogn, der samler mange landsbyer omkring søen Valdai, nummerering 94 yard og kaldte i dokumenterne fra landsbyen Valdai med sat. I 1654, Valdai i forbindelse med opførelse og åbning af øen til den Rowan Iver kloster landsby giver et andet navn. Fra nu af bliver det Bogoroditskoe og bevæger sig ind i besiddelse af klostret. Men tiden står ikke stille. Og den landsby, der ligger på en strategisk vigtig sti Rusland Moskva - St. Petersborg, er i hastig vækst, det får status af byen er inkluderet i Novgorod provins, og returnerer den herlige navn Valdai. Den finder sted i 1770. På dette tidspunkt, en betydelig forøgelse af befolkningen udvikler et unikt håndværk: smedning, støbning og Bakery forretning. Da de svampe vokser mange kroer.

Iver Kloster - en majestætisk monument til den russiske ortodokse kirke

Valdai sø - overraskende ren, næsten uberørt af civilisationen hjørne - på alle tidspunkter tiltrak folk, som søgte ensomhed og følelse af liv. Det Patriarch Nikon, tilsyn af disse steder, i 1653 beordrede opførelsen af klosteret til ære for den mirakuløse ikon af Den Iberiske Gudsmoder på øen Rowan. Som udtænkt af patriark kloster blev den største centrum for foreningen af universel ortodoksi i den russiske jord og møde verdens helligdomme, siger sig selv som et alvorligt fænomen i den religiøse og kulturelle liv i landet. Sam Iver arkitektonisk ensemble af klosteret er usædvanligt og enestående. Planlægning kompleks er den direkte personlige involvering af Nikon, og det er fuldt bevaret indtil nu. På dette grundlag, opførelse af en all-russiske patriark åbnede den første skole af stenhuggere, som førte til den utrolige rækkevidde sten arkitektur i anden halvdel af det 17. århundrede.

Iver kloster - et historisk levn

Klosteret fungerede første provinsielle russiske trykkeri, det er sjældne unikke håndværk: produceret unikke multi-farvede fliser, støbte klokker. Unikke værker af malere, carvers, træ og knogle blændende moderne specialister. I 1654 Zhalovannoj af Tsar Alexei Mikhailovich læsefærdigheder Valdai sø med øer, har landdistrikter og fiskeri blevet overført til klostret. Klostret blev kaldt Svyatoozerskaya og Lake Valdai - Holy Sø. Historien om klosteret er fyldt med alle mulige drejninger, men en stor historisk og arkitektonisk ensemble overlevet i århundreder. Siden 1991 blev den iberiske kloster overført til den russiske ortodokse kirke renoveret i 2007-2008 og indviet af patriarken Aleksej II. I dag, rejsebureauer arrangerer ture med ret til at deltage i gudstjenester, åben adgang til de hellige relikvier, det mirakuløse ikon af de iberiske og andre hellige relikvier.

Hvil i Valdai

Men tilbage til søen. Med sin bekvemme beliggenhed på ruten fra Moskva til St. Petersborg giver elskere af land hvile bruger på det i weekenden og restaureret til toppen af arbejdsugen. Intet under, at oprindelsen af navnet af søen Valdai som begunstiget af de fleste historikere, er roden af den finske "Valda" - "rene, lyse, livlig." Der er ingen bedre definition, egnet til disse steder, ikke kun søen, men også den omkringliggende skov med sol-varmet enge, der gemmer århundredgamle mysterium, egetræer og kraftfuld, fuld af værdighed cedertræer. Valdai skovene er lys og generøse i bær og svampe steder glade, skov vandreture tiltalende fans.

Nationalpark-status begrænser brugen af scootere og motorbåde, og derfor hvile på søen er rolig og behagelig. På målene for opholdet på søen afhænger af bopælen. Avid fiskere, der kommer til ferie og søger at fange så mange fisk, vælger i stigende grad private huse i nærliggende landsbyer, hvor folk er gæstfrie og er vant til regelmæssige besøg på by- turister. De kan også arrangere leje af båd. Fiskeri - en stor tidsfordriv der giver dig mulighed for at bevæge sig væk fra problemerne og slappe af.

Familie ferie med børn foretrækkes at udføre, er beliggende i hotel eller hotel, giver ikke kun komfortabel indkvartering, men også en komplet vifte af tjenester: udflugter, leje af nødvendigt udstyr. Hoteller Valdai ejet af velplejede badning virksomheder, hvilket giver en stor turistdestination. Interessante sightseeingture på Den Iberiske kloster, Museum of amtet byen og Museum of klokker. Der tilbydes også et udvalg af hoteller, der er rigelige langs kanten af søen Valdai. Foto af nogle attraktioner er præsenteret i artiklen. Rengøring og Hjemlighed af hytter og hoteller, sammen med krystal rent vand og luft, skønhed af gamle skove gøre din ferie uforglemmelig. Selvom søen Valdai navne hemmelige forbliver hemmelige.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.