FormationHistorie

Historisk hukommelse. Problemer af russisk historisk hukommelse

En af de vigtigste kvaliteter, som altid har anset mand fra dyrene, selvfølgelig, betragtes hukommelsen. Fortiden er for den person - den vigtigste kilde til dannelsen af selvbevidsthed og bestemmelse af individets plads i samfundet og verden.

At miste hukommelsen, en person mister orienteringen og blandt miljøet, smuldrende sociale bånd.

Hvad er den kollektive historiske hukommelse?

Hukommelse - dette er ikke abstrakt viden om eventuelle hændelser. Hukommelse - denne livserfaring, viden om de begivenheder, erfarne og dybtfølt, følelsesmæssigt påvirker. Historisk hukommelse - forestillingen om en kollektiv. Det ligger i bevarelsen af offentligheden og forståelse af den historiske erfaring. Den kollektive hukommelse af generationer kan være blandt familiemedlemmer, byens befolkning, og af hele nationen, landet og hele menneskeheden.

Stadier af udvikling af den historiske hukommelse

Det bør forstås, at den kollektive historiske hukommelse, såvel som den enkelte har flere stadier af udvikling.

For det første er det glemt. Efter en vis periode er iboende i mennesker til at glemme begivenheden. Det kan ske hurtigt og kan forekomme i et par år. Livet står ikke stille, er en serie af episoder ikke afbrydes, og mange af dem er erstattet med nye indtryk og følelser.

For det andet, de mennesker igen og igen konfronteret med tidligere faktiske omstændigheder i videnskabelige artikler, litterære værker og medierne. Og alle fortolkninger af de samme begivenheder kan variere meget. Og det er ikke altid muligt at henvise til begrebet "historisk hukommelse". Arrangementer argumenter Hver forfatter præsenterer sin egen måde, at sætte i historien dine øjne og personlige holdning. Og uanset hvad det vil være emne - Anden Verdenskrig, all-union konstruktion og virkningerne af orkanen.

Læsere og lyttere vil opfatte en begivenhed gennem øjnene på en journalist eller forfatter. Forskellige varianter af præsentationen af de faktiske omstændigheder i de samme begivenheder giver folk mulighed for at analysere og sammenligne synspunkter forskellige mennesker og drage deres egne konklusioner. Ægte minde om de mennesker i stand til at udvikle, når ytringsfriheden, og helt forvrænget det vil være på en all-out censur.

Den tredje og vigtigste fase af udviklingen af den historiske hukommelse af de mennesker - en sammenligning af de begivenheder, der finder sted i øjeblikket, de faktiske omstændigheder i fortiden. Det haster af problemerne i nutidens samfund kan undertiden være direkte forbundet med den historiske fortid. Kun ved at analysere oplevelsen af tidligere resultater og fejltagelser, en person er i stand til at skabe.

Hypotesen om Maurice Halbwachs

I teorien, den historiske kollektive hukommelse, som alle andre, har dens grundlægger og tilhængere. Den franske filosof og sociolog Moris Halbvaks første til at fremsætte den hypotese, at begrebet historiske hukommelse og historie er langt fra at være den samme. Han først foreslog, at historien begynder, når den slutter sociale hukommelse og tradition. Der er ingen grund til at fastsætte på papiret noget, der stadig er i live i minderne.

Halbwachs teori viste sig behovet for at skrive historier bare for fremtidige generationer, som vidner om historiske begivenheder i levende er lav, eller de har slet ingen. Abonnenter og modstandere af denne teori har været en hel del. Tallet steg efter den anden krig mod fascismen, hvor alle medlemmer af en familie blev dræbt af en filosof, og han døde i Buchenwald.

Metoder til at overføre mindeværdige begivenheder

Hukommelse af Nation til tidligere begivenheder udtrykt i forskellige former. I gamle dage var det den mundtlige videregivelse af oplysninger i fortællingerne og legender. Tegn folklore heroize virkelige mennesker, fornemme gerninger og mod. Epic historier har altid herliggjort modet hos forsvarerne af Fædrelandet.

Senere var det en bog, og er i øjeblikket den vigtigste kilde til lys af historiske fakta er blevet medierne. I dag er de for det meste danner vores opfattelse og holdning til oplevelsen af fortiden, de skæbnesvangre begivenheder i politik, økonomi, kultur og videnskab.

Relevansen af den historiske hukommelse af de mennesker

I dagens verden, særligt påtrængende problem af historiske hukommelse. Ja, uden oplevelsen af fortiden person ikke er i stand til at erkende, at det ville være muligt for ham og hvad der ikke er. Først når vi kender historien om sit folk, folk er i stand til at afgøre, hvad der er nyttigt for samfundet i fremtiden.

Dagens tendens til at omskrive de historiske begivenheder bør absolut advare hele menneskeheden. Desværre, nogle af de moderne radikal koalition som grundlag for deres tro har en teori om den tyske repræsentant for irrationalitet Nietzsche udtrykte det i sin bog "Om brug og misbrug af historie." De prøver at genoverveje de historiske erfaringer med de tragiske begivenheder i ødelæggende krige og hævder, at en person har brug for at "rydde op" bevidsthed ufuldkommenhed. Bevarelse af historiske hukommelse - den vigtigste opgave for den større del af samfundet, der ikke accepterer den forvrængning af historien om begivenhederne i sit folk.

Den moralske krise generationsskifte hukommelse

Problemet med historiske hukommelse forener mange videnskaber: filosofi og psykologi, etnografi, historie og sociologi. Alle er forenet i det synspunkt, at opfattelsen af begivenheder nu afhænger af viden og vurdering af tidligere begivenheder. Historisk hukommelse - det er en kraftig regulator af social bevidsthed. Hvis vi taler om det russiske samfund i den moderne periode, er det sikkert at sige, at blandt russerne, såvel som andre nationer, er indlysende moralsk krise.

Derfor er den vigtigste opgave for den ældre generation af vores land i det XXI århundrede bliver dannelsen af de yngre generation prioriteringer og ønsker at holde mindet om fortiden af landet.

Dannelse af den historiske forbindelse mellem generationer af russere i dag møder en masse forhindringer. På tv-skærmen, i aviser og blade, og især internettet hele tiden kommer til radikalt modsatte belysning af de samme begivenheder. Og det gælder ikke kun for nutidige fakta, men også de begivenheder i fortiden år og århundreder tidligere. Sådan undgår et brud på historiske bånd og bevare mindet om generationer?

Spørgsmålet om kontinuitet af den historiske hukommelse

Temaet for den historiske hukommelse af russere i dag lyder næsten hver konference, på alle symposier om ungdomsspørgsmål. Først og fremmest må man forstå, at problemet med dannelsen af den historiske hukommelse af den unge generation er mangesidet, og indflydelsen af mange faktorer udøver. Dette er en kompleks proces, der involverer både sociale og økonomiske forhold, ideologi og uddannelse, og den generelle holdning til deres lands historie. Den vigtigste opgave for videnskaben om dette spørgsmål - en systematisk undersøgelse af historie i skolen og præcis dækning af historiske kendsgerninger i de sider af lærebøger. Først da kan vi realisere sloganet: "at bevare den historiske hukommelse af russerne"

Opbevar og bevare mindet om den historie begynder i skolen

Historisk minde om Rusland i mange århundreder overvinder kompleksitet. Dette skyldes, at den multinationale sammensætning af befolkningen i vort land. Hver etnisk gruppe, som er en del af Rusland, har sin egen kultur og traditioner, religiøse værdier og overbevisninger. Derfor er det særligt vigtigt at skabe et samlet pensum for russisktalende befolkning, som vil fokusere på dannelsen af russisk national identitet.

Allerede i skolen, børn har brug for at danne muligheden for at sammenligne og vurdere oplevelsen af tidligere generationer og deres egen. Til denne dag, dette er ikke en let opgave, da der i de seneste årtier ses tydeligt som en dråbe i historien om prestige skole emne.

Det er trist at erkende, at i dag er den eneste identifikation af den russiske samfund er et minde om Den Store Fædrelandskrig. Den historiske hukommelse af massen død landsmænd i disse forfærdelige år med store ødelæggelser og strålende sejre på de militære resultater af russisk videnskab - en kraftfuld regulator af bevidsthed af den russiske ungdom. Berettigelsen af vore forfædre, som forsvarede uafhængighed af landet, og mindet om fremtidige generationer - leddene i en kæde af kontinuitet mellem bedstefædre og fædre, fædre og børn.

Hvorfor svække minder fra krigen?

Tid - den bedste læge i smerte, men det værste faktor for hukommelse. Dette er med hensyn til, hvordan mindet om generationer af krig, og generelt folks historiske hukommelse. Sletning erindringer følelsesmæssige komponent afhænger af flere faktorer.

Det første, der har stor indflydelse magt hukommelse - det er tidsfaktoren. Hvert år er den tragedie af disse forfærdelige dage bliver mere og mere fjern. Siden sejrende slutningen af Anden Verdenskrig er gået i 70 år.

På sikkerheden af statslige års begivenhed påvirker også pålideligheden af det politisk-ideologisk faktor. Intensiteten af den politiske situation i den moderne verden giver medierne til at vurdere mange aspekter af krigen er usikkert, fra en negativ synsvinkel, komfortable politikere.

En anden uundgåelig faktor i hukommelsen af befolkningen i krigen - en naturlig. Dette er en naturlig tab af vidner, forsvarerne af hjemlandet, dem der besejrede fascismen. Hvert år mister vi dem, der bærer den "mands minde". Med afgang af disse mennesker vinde deres arvinger kan ikke holde mindet i de samme farver. Efterhånden er det erhverver nuancer af virkelige hændelser, og dette mister sin gyldighed.

Gem "levende" erindring om krig

Historisk hukommelse af krigen dannes og lagres i hovederne på den yngre generation ikke alene af de nøgne historiske fakta og begivenheder krøniker.

Den mest emotionelle faktor - en "mands minde", der er lige mindet om de mennesker. Hver russisk familie kender disse frygtelige år af øjenvidne: historier om bedsteforældre, breve fra de forreste, fotos, militære genstande og dokumenter. Mange vidnesbyrd om krig gemmes ikke kun på museer, men også i personlige arkiver.

Unge russere i dag er svært at forestille sig den ødelæggende hungersnød tiden, hver dag bringer sorg. En skive brød, satte normen i den belejrede Leningrad, de daglige rapporter om radioen om begivenhederne ved fronten, den frygtelige lyd af metronom, til postbudet, der bringer ikke kun breve fra fronten, men også begravelser. Men heldigvis kan de stadig høre historier om deres forfædre til modstandsdygtighed og mod de russiske soldater, omkring hvor lidt drenge sov på bænken bare for at gøre lidt mere ammunition til fronten. Men disse historier er sjældent uden tårer. Alt for smertefuldt at huske dem.

Kunstnerisk billede af krig

Den anden mulighed for at bevare mindet om krigen - en fiktiv beskrivelse af begivenhederne i krigsårene i bøger, dokumentarfilm og spillefilm. De er på baggrund af store begivenheder i landet har altid berører en enkelt person eller familie skæbne. Opmuntret af det faktum, at interessen for militære spørgsmål i dag er manifesteret ikke kun for mærkedage. Gennem det seneste årti, et væld af film, der fortæller om begivenhederne i Den Store Fædrelandskrig. På eksemplet med en enkelt seer skæbne introduceret til frontlinjen vanskeligheder piloter, sejlere, spejdere, snigskytter og sappers. Moderne biograf teknologi gør det muligt den yngre generation til at opleve omfanget af den tragedie, for at høre "rigtige" kanonerne, mærke varmen fra flammerne i Stalingrad, se alvoren af de militære overgange under omplacering

Den moderne historie af lygter og historisk bevidsthed

Forståelse og repræsentation af det moderne samfund af årene og begivenhederne i Anden Verdenskrig i dag er tvetydig. Den vigtigste forklaring på denne tvetydighed kan med rette betragtes oplysningerne krig udfoldet i medierne i de seneste år.

I dag er der ikke ringeagt nogen etiske standarder, verdens medier give ordet til dem, der under krigen, tog den side af fascisme, og deltog i masse folkedrab på folket. Nogle genkende deres handlinger er "positiv", og dermed forsøger at slette mindet om deres grusomhed og umenneskelighed. Bandera, Shukhevych, General Vlasov og Helmut von Pannwitz dag blev helte til den radikale ungdom. Alt dette er et resultat af de oplysninger krig, som vores forfædre havde ingen idé. Forsøg på at fordreje historiske fakta er undertiden nå det absurde, når berettigelsen af den sovjetiske hær nedtonet.

Begivenhed pålidelighed Beskyttelse - bevarelse af den historiske hukommelse af de mennesker

Historisk hukommelse af krigen - den vigtigste værdi af vores folk. Kun det ville tillade Rusland at være en stærk stat.

Nøjagtigheden af de historiske begivenheder, offentliggøres i dag, vil bidrage til at holde sandheden af de faktiske omstændigheder og klar vurdering af tidligere erfaringer i vores land. Kampen for sandheden er altid svært. Selvom denne kamp vil være "med næverne," vi skal forsvare sandheden i vores historie i hukommelsen af vores bedstefædre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.