Hjem og familieTilbehør

Mønster "Cobalt netto": Russisk porcelæn tradition

Mønster "Cobalt netto" berømte og genkendelige over hele verden. Denne raffinerede blanding af hvid og dyb blå til at bruge sæt, te par, frokost kits. Dekoreret med kobolt mesh retter til borddækning til de mest særlige lejligheder.

Udformningen af enkelhed, elegance og nogle diskret men ubetinget højtidelighed - de vigtigste elementer i den ornament. Han ser virkelig elegant og dyrt.

historie

For første gang dette maleri på porcelæn udkom i 1945. I dag er det varemærke tilhørende Lomonosov Porcelainsfabrik, som blev opfundet og designet af mestre. Mønster forfatter til "Cobalt netto" - kunstneren Anna Yatskevich. Sæt med en malet på LPF begyndte at blive udsendt umiddelbart efter sejren i krigen. Den første retssag var i en anden farve, men et år senere Jackiewicz slå dit design på en ny måde, der skaber den meget kobolt maleri. Te sæt "Tulip" var den første i serien. Eksperter mener nu, at hvid og kobolt ornament og raffineret form for tulipan op forbløffende skønhed af unionen.

Kunstneren er inspireret af retter fra det kejserlige hof, malet udsøgt kobolt script. Selv om der er beviser for, at det efterfølgende blev berømt tjeneste var det oprindeligt gyldne. Han spillede en rolle tjeneste "ejerskab", lavet i midten af det XVIII århundrede til kejserinde Elizabeth mester Dmitry Vinogradov - grundlæggeren af den russiske skole af porcelæn.

kobolt blyant

Når du er på LPF bragt usædvanlige blyanter produktion af "Sacco og Vanzetti" fabrikken. blyant stang var maling til porcelænsmaling.

Factory kunstnere har forsøgt, men ikke værdsætter den nyhed. Kun Anne Yatskevich ny blyant lignende. Hun besluttede at beherske teknologien og malede dem deres første tjeneste "Cobalt netto". I dag er det ikke alle forskere mener denne version, men den forekomst af tjenesten, og den dag i dag holdes i redegørelsen af den russiske Museum.

Af den måde, det forfatterskab tilhører Jackiewicz anden usædvanlig mønster - virksomhedernes monogram Lomonosov Porcelainsfabrik, hvilket anlæg er branding af deres produkter i dag.

prestigefyldte sejr

I 1958, "Cobalt Net" vandt højeste udmærkelse. På testel blev præsenteret for Verdensudstillingen i Bruxelles. Det er bemærkelsesværdigt, at det ikke var specielt lavet til den internationale præsentation og tjente på det tidspunkt i intervallet den plante, der hører ikke til sine eksklusive ting, men til forbrugsgoder. Men jo mere værdifuld hans sejr - en guldmedalje. På det tidspunkt var Anny Yatskevich ikke længere er i live. Den triumf i hans skabelse, hun aldrig vidste.

Mønster "Cobalt netto" i samtidskunsten

Ornament mørkeblå ikke mister relevans for denne dag. Eksklusive rettigheder til det har vedtaget igen plante. I dag er legemliggørelsen af raffineret russisk porcelæn er netop mønsteret "Cobalt netto". Retter til te parter og gallamiddage, vaser og souvenirs, kopper med sarte malerier er berømt over hele verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.