Nyheder og SamfundFilosofi

Matter som en filosofisk kategori: de idealistiske, materialistiske og positivistiske tilgange til konceptet

Matter som en filosofisk kategori interesserede tænkere nogensinde gange når Platon indført dette begreb i den teoretiske ordforråd. sigt forfatter kontraster hans "idé", fremhæver den statiske, uforanderlige i modsætning til sidste variation og foranderlighed - som mødre. Disse egenskaber blev dannet senere i form af eksistensen af stof, der er, tid, rum og bevægelse.

Matter som en filosofisk kategori - en af de grundlæggende begreber i ethvert begreb. Der er flere grundlæggende tilgange til bestemmelse af dets indhold: materialistiske, idealistiske og positivistiske.

Materialist tilgang - er en serie af begreber, som er baseret på løsningen af den grundlæggende filosofiske spørgsmål om , hvad der kommer først: stof og bevidsthed, til fordel for førstnævnte. Ifølge de materialister, og eksistensen af stof - konceptet er tæt på identitet, og sagen er en pengestrøm, virkeligheden af at være. Rundt omkring - kun formen, tilstanden af sagen. Dette omfatter ideer, mennesker, nogen form for social organisation. Ifølge den materialistiske opfattelse, sagen objektivt og uafhængigt af menneskelige bevidsthed.

Materialist tilgang er udbredt i den moderne verden blev grundlaget for den marxistiske begreb og er blevet en grundlæggende teoretisk Installation naturlige-videnskabelige teorier, som en af de grundlæggende principper i denne tilgang er princippet om knowability af verden gennem studiet af de egenskaber, relationer og former for stof.

Idealistiske teorier proklamere forrang ånden. Men positionen af fans ved denne fremgangsmåde ikke er identiske. Forskelle dannet to teoretiske tendenser: objektiv og subjektive idealisme.

Objective-idealistisk holdning - anerkendelse af forrang den ideelle og den absolutte ånd. Noget som et filosofisk begreb, i overensstemmelse med målsætningen-idealistisk tilgang det er et sekundært produkt, genereringen af den absolutte ånd.

En fremtrædende repræsentant for denne tilgang er GVF Hegel. I sin "Fænomenologi of Mind" dækker processen med at klatre ideen om absolut viden: den højeste form for eksistens ideer - den absolutte ånd, at ideen bliver, når perfektion i selve viden.

Subjektiv idealisme - en konkret idé om forholdet mellem de kategorier af "stof" og "bevidsthed". Ifølge denne tilgang, sagen objektivt eksisterer ikke, det er kun en fantasifoster af det menneskelige sind.

Positivister deler placeringen af tilhængere af den subjektive idealist tilgang af benægtelse af eksistensen af stof. Men den væsentligste argument af denne erklæring er agnostiker installation: den objektive virkelighed af sagen er umuligt at bevise, og undersøge derfor empirisk kan ikke sige, at det eksisterer.

Matter som en filosofisk kategori har været og er stadig et emne raser debat teoretikere i århundreder. I dag, i en tid med den teknologiske udvikling, den menneskelige natur praktiske ved at installere en stigning i mængden af forbruget af varer og forbedre kvaliteten af de leverede ydelser. Fremskridt er muligt, hvis vi udelukke muligheden for at kende verden. Så materialistisk tilgang bestemmer værdien, og kulturperler samfund værdier danner en filosofisk indstilling af flertallet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.