FormationUngdomsuddannelse og skoler

Land France beskrivelse. Historien om Frankrig kortvarigt. fransk kultur

Store historie, kultur, betydelige videnskabelige og industrielle potentiale har et vesteuropæisk land, Frankrig. Beskrivelse af medierne, litteratur, kunst, sin lyse fortid, dynamisk nuværende uvægerligt tiltrække sig opmærksomhed fra det internationale samfund.

Statistikkerne viser, at landet - det mest besøgt af udenlandske turister! Man trækker en virkelig imponerende kulturarv i den femte republik, den anden - en udvej ferie. Hvis du - en elsker af rejse, har du sikkert lagt mærke til: blandt de tilbud om rejsebureauer altid indtager en særlig plads i Frankrig. Foto af Eiffeltårnet - en af de mest populære billeder på hjemmesider rejsearrangører. Er det tilfældigt? I 2013 blev Frankrig besøgt af over 85 millioner udenlandske borgere. Blandt dem - en million russiske turister.

Industri, transport

Frankrig er anerkendt i hele verden som en dynamisk industri- og landbrugsland. Dens BNP - $ 2,6 billioner. Fra oprettelsen af staten for Den Europæiske Union vandt, landets fordel er dets geografiske placering midt i Europa og passerer gennem sit territorium af de store europæiske handelsruter. Frankrig i verdensøkonomien fast holder den 6. position i sin industrielle potentiale.

I industrien, Frankrig største andel af maskinindustrien, jernholdige og ikke-jernholdige metaller, petrokemiske og kemiske industri, let industri, parfumer. Tre fjerdedele af elsektoren i landet modtager fra planten, det supplerer det hydroelektriske system. Traditionelt olie- og gasimport fra landet på grund af mangel på indlån. Frankrig eksport af landbrugsprodukter. Dens landmænd - disse arbejdere, de producerer en fjerdedel af produktionen af hele EU.

Respekteres transportnet af landet, som betjenes af en innovativ højhastighedstog. Tog TVG, farende med en hastighed på 320 km / t er stolte af Frankrig. Billeder af udtrykket kan ses nedenfor.

Længden af landets veje er 29 370 km ved inden for sit fastland 535,3 thous. Km 2. Det giver gode muligheder for udvikling af logistik

Blandt de lande i den vestlige verden, Frankrig har traditionelt skelnes udenrigspolitik, der involverer en dialog med Rusland, selv om vi konstatere, at forbindelserne mellem de to lande altid har været vanskelige.

Historisk set det tætteste tilgang af de to lande, markerede oprettelsen af en militær-politisk alliance, markerede afslutningen af det XIX århundrede. Monumenter af de tø bilaterale forbindelser begyndte at Trinity Bridge, bygget af Eiffel-projekt i St. Petersborg, og broen, der bærer navnet Alexander III, eller, i Paris.

Frankrig Politik

Frankrig har været aktivt involveret i international beslutning som medlem af Sikkerhedsrådet i FN. Den Femte Republik er en af grundlæggerne af Den Europæiske Union og Verdensbanken og IMF grundlæggelse. Siden maj 2007 har Frankrig vendt tilbage til NATO (ud af det nordatlantiske blok i sin tid blev indledt af præsident de Gaulle). Generelt politik Frankrig, både internt og eksternt, altid følger principperne om social lighed og demokrati.

væbnede styrker

besiddelse af atomvåben tillader Frankrig at føre en selvstændig udenrigspolitik. Militær-industrielle kompleks i den femte republik er selvforsynende og producerer et fuldt sortiment af moderne nationale våben. Imidlertid er det land, der ikke er involveret i våbenkapløbet. Franske hær er uden tvivl kraftfuld, men begrænses af princippet om bevidst tilstrækkelighed. Hun er bevæbnet med strategisk nukleare afskrækkelse kraft, nummerering fire atomubåde, og omkring hundrede fly - atomubåde.

Frankrig: befolkning

Stat nyder international autoritet i verden, samtidig har store perspektiver for udvikling end mange europæiske lande. Hvad er anderledes fra dem land - Frankrig? Beskrivelse af forskellene kan tage mere end én side.

Vi skelner én ting: problemet med næsten alle EU-lande er de aldrende nationer. Men sidstnævnte ikke den femte republik. Ifølge de nuværende data opnået med countrymeters site. info, at antallet af mennesker i dette land, 16:00 2014/07/05 år er 64,075,783 mennesker. Således fra begyndelsen af det år, jeg blev født i det land, 394.563 baby og døde af forskellige årsager 281 236 mennesker.

Også, befolkningstilvækst i den undersøgte land bidrager til sådanne faktorer som nettoindvandring. Hendes tal for dette år på 16.00 om 2014/05/07 år - 46 874 mennesker.

Således er stigningen i befolkningen siden begyndelsen af 2014 på denne dato udgjorde 160 208 mennesker.

Territory, klima

Hvor er hjemsted for det franske folk? Hvad er geografi i dette land? French selv kaldte deres hjem stjerne. Hvorfor? Tag et kig på kortet, og du vil se, hvad konturerne af et land Frankrig. Beskrivelse af dens grænser, forener 22 kontinentale hovedstadsområdet (vi mener ikke, det er 5 oversøiske departementer), siger, at på kortet Frankrig virkelig er formet som en femtakket stjerne. Land stjerne ... Romantic! Det tager næsten 20% af territoriet i EU.

Dens søgrænser har en længde på 5500 km. Frankrigs kyster vaskes ved Middelhavet i syd, fra vest - Atlanterhavet, mod nord - den engelske kanal.

I vid udstrækning, med to tredjedele af dets område, Frankrig - landet er fladt. Men terrænet det - neodnoobrazny. I det sydøstlige tårn alvorlig Alperne og Jura-bjergene. I midten ligger Vogeserne, i nord - Ardennerne, i den sydvestlige del - Pyrenæerne. Dens floder er den længste - Loire, den dybeste - Ron dræne Paris bassin Seine strømmer gennem hjemland d'Artagnan Garonne. Systemet med de fire floder, der løber ud i Atlanterhavet og de kombinerede kanaler, vandede land Frankrig. Beskrivelse af funktionerne i dens klima er af interesse. I den sydlige del af Frankrig, det er subtropisk, i vest - Atlanterhavet, fra syd - Middelhavet, i den centrale del - kontinentale. Mere end en fjerdedel af landet er dækket af skov.

kulturhistorie

En af grundene til, at den femte republik så tiltrækker turister er dens arkitektur. Dens besøgende kaldes menneskeskabt vidunder. På den franske område stadig bevarede romanske bygninger: for eksempel, et amfiteater i Nimes, romansk kirke, basilikaen dedikeret til martyr af Toulouse, den hellige Saturninus. Men endnu mere berømte franske gotiske templer bygget i XII-XV århundreder.

Turister er tiltrukket af de rigt dekorerede facader frosne dem stenfigurer, høj, pegede tårne, spidsbuede, farvet glas kunst. Blandt de populære gotiske bygninger i Reims katedralen, som fandt sted kroningen af franske konger, Notre Dame de Paris, hvor kejser Napoleon I. blev kronet

XVI århundrede bidrog til originalitet arkitekturen i renæssancen. Kulturhistorie af Frankrig på det tidspunkt, kendetegnet ved opstilling af slotte, slotte, eller som de kalder sig fransk. Blandt de mest berømte - slottet i Amboise, bygget af den dynasti af Valois, hvis område er begravet geni Leonardo da Vinci, d'If slot, der fungerede som fødested legenden om fangen - Iron Mask, historien om hvilken vi informeret Aleksandr Dyuma, Chambord slot - luksuriøse residens konger.

XVII århundrede bragt i arkitekturen i den raffinerede barok stil, hvilket afspejles i den storslåede palads kompleks. Eksempler på disse kan tjene som Versailles - den vigtigste kongelige residens. Frankrig 19. århundrede kultur var præget af en anden stil - klassicismen, ikke kun i arkitekturen, men også i de skønne kunster. Arkitekturen i denne periode blev endeligt realiseret arkitekturprojekter planlægning af bycentre. I midten af det 19. århundredes franske maleri er blevet en leder i verden takket være kunstnere som Edouard Manet, Edgar Degas. Desværre, takeoff fransk maleri afbrudt nazistiske besættelse.

Historien om regeringen: den merovinger

Af vis interesse udvikler sociale struktur staten. På sit område siden oldtiden var der en civilisation: i en tid med Rom, det var en del af dette enorme imperium som provinsen Gallien.

Germanske stamme Franks, ledet af kong Clovis, grundlæggeren af merovinger, erobrede det i V århundrede f.Kr.. e., at flygte fra det romerske herredømme. Den efterfølgende Frankrigs historie kan kort blive præsenteret i løbet af århundreder som en ændring af de herskende feudale dynastier.

Merovingian magt svækket, og tidligere vasaller, Major Domus, nød voksende indflydelse. En af dem, Pipin den Lille (far Karla Velikogo), i VII århundrede, overtog tronen tager til i styrke franc hedder, stiftende den karolingiske dynasti.

karolingiske dynasti

Berømte søn af Pepin lykkedes at forene store dele af Europa jord (herunder det område af Frankrig) i en enkelt imperium.

Dog udnytte kraften i en kæmpe stat, forenet utrolig karisma Karla Velikogo, endelig blev tabt efter dødsfaldet af hans søn, Ludwik jeg den Fromme. Empire delt mellem tre Karolingov efterkommere.

I West-frankiske rige, der ligger i Frankrig, begyndte at regere den yngste søn af Ludwik I - Karl den Skaldede. I X-tallets Frankrig (hun var så kaldt) var et feudalt slaboupravlyaemuyu knust land. Dette og udnyttede vikingerne, ledet af Konung Rollo, efter at have vundet sin nordlige provins og kaldte hende Normandiet (Normans jorden). Formålet med det norske Viking rogue var at vinde Kongemagt, at han i virkeligheden gjorde.

dynasti Capet

987 år i stedet for den sidste af de karolingiske, den barnløse Louis V, på foranledning af de kongelige vasaller til tronen, satte sig på Grev Gugo Kapet, grundlæggeren af Capetian dynasti, det tredje trin i landets historie. I denne tid med udenrigspolitik Frankrig blev reduceret til korstogene og det indre - til krigene i religion i landet. I dette barske tider, når styret af klaner, er historien om Frankrig sammenfattes som udskiftning af de herskende dynastier i deres sidegrene. Det er således erstattet Capet i 1328 kom det dynasti af Valois, at regere som kom Hundredårskrigen, Jeanne d'Arc feat Bretagne nederlag, genforening af landet, krigen mellem protestanter (huguenotter) og katolikker. Efter mordet på den sidste af de Valois, Henry III, munk Jacques Clement, rekrutteret af den katolske Liga, Frankrig begyndte at regere den anden side gren Capetian - Bourbon dynasti.

Den franske revolution

Historien om konger Frankrig suspenderet for Ludvig XVI, inkompetente guvernør, nedsunket i højtiderne og fjernet fra statslige anliggender. Når der har været en nedgang i den industrielle udvikling i Frankrig, fortilfælde hungersnød, konfrontation mellem magthaverne og folket. Synspunkter om rådnende monarki progressive del af den franske Society (inkluderer borgerskabets præster og adel) meget tydeligt til udtryk filosof Montesquieu. Han kaldte kongemagten bremse udviklingen af samfundet og bemægtigelse af de umistelige rettigheder de forskellige lag af befolkningen. Denne antagonisme er vokset i den franske revolution, markerede oprettelsen af den første republik.

For første gang i verdenshistorien i stedet for knælende mennesker valgte frihed, lighed, broderskab. Folk er trætte af at være mobil, de ønsker at blive statsborgere. Dette skete i Frankrig!

Begyndelsen af revolutionen tjente som stormen på Bastillen 1789/07/17, Louis, konge af Frankrig, blev slået ihjel, anklaget i retten som borger Louis Capet for magtovertagelse og forræderi. Den ende af revolutionen tjente som reaktionær kup 1799/09/11, den administrerende direktør for staten som det vigtigste organ for revolutionær magt var inaktivt og ineffektiv. Desuden blev det delt det, den mest indflydelsesrige medlem af Emmanuel-Joseph Sieyes, faktisk ført til magt Napoleon Bonaparte. Franske hær elsket og respekteret resolut og målrettet korsikanske for gaven uovertrufne taktik.

En ny serie af ændringer i den franske stat arrangement - er en serie af republikker og imperier.

Napoleon Bonaparte

Napoleon Jeg tilranet magt, proklamerer sig selv kejser af året 18/05/1804. Hans folk var en pålidelig støtte, løftede dem fra bunden af soldater på kriteriet om militær talent og bygget i Marechaller - Bessieres, Jourdan, Lannes, Lefebvre, Massena, Murat, Ney, Soult, Suchet. Men på lige fod med dem og Marechaller var, aristokrater: Pærer, Davoust, Macdonald, Marmont, Serryure. En række store sejre Napoleon i den preussiske, polsk, østrigske, egyptiske kampagne markerede afslutningen på Rusland. "Dubina folkets krig", da han skrev om den Fædrelandskrig i 1812. L. N. Tolstoy, med en uovervindelig mastodonten knuser før den franske hær, at erobre hele Europa. Konfrontation Kutuzov Napoleon blev løst til fordel for Mihaila Illarionovicha. Det var en strålende taktik for konfrontation og strålende strateg. Efter sammenbruddet af Napoleons imperium og Slaget ved Waterloo i 1814, blev monarkiet restaureret i Frankrig.

sekund Republik

1814/06/04, det franske senat, der er under pres fra lande vindere, tog beslutningen om at genoprette Bourbon-dynastiet i skikkelse af Ludvig XVIII. Efter hans død i 1824, magt gik til Charles X. utilfredshed i den franske stresset royalistiske ministerium Polignac og nivellering deres frihedsrettigheder, produceret af revolutionen, ved underskrivelsen af kong 1830/07/25, de fire dekreter resulterede i juli Revolution og overførsel af strøm fra Bourbon-dynastiet til sin Orleans gren repræsenterede Louis-Filippom Orleanskim. Det var den første liberale revolution i Europa, er landets kapitel kaldet "borgerlig konge". Den regeringstid Louis Philippe dukkede den længe ventede tø for borgerskabet, det tegnede sig for den hurtige berigelse af dette lag af samfundet og den industrielle revolution. Men hans regering var et arnested for korruption. Kongen hadede ham var en række angreb. Faktisk regeringen eskalere situationen i landet, som forårsagede en anden revolution i 1848 - februar.

På skjoldet blev demokratiske værdier rejst igen. Landet er blevet præsidentens højre (den første præsident for Frankrig). De valgte nevø af Napoleon - Louis-Napoleon Bonaparte.

Imidlertid har præsidentens politik blevet tilsløret. Med ord, han lovede borgerne i frihed og hans tjeneste til dem, i virkeligheden - til trygt at flytte til den kejserlige restaurering. 1851/12/02, på årsdagen for slaget ved Austerlitz, er han støttet af tropper opløste den lovgivende forsamling, proklamerer sig selv kejser Napoleon III. Men den talentfulde schemer var "inkompetente statsmand", ifølge Otto Bismarck, betaget ham ved Sedan i 1870, under den fransk-preussiske krig.

tredje Republik

Frankrig kom ud af krigen ved at underskrive en fredsaftale med Preussen og overførslen af den sidste af de to østlige provinser i Rhindalen: "Porten mellem Tyskland og Frankrig" den beskyttede skov af Alsace og Lorraine strategisk vigtig

Den nyere historie i Frankrig, og er tidsperioden fra Første Verdenskrig til i dag, på et tidligt tidspunkt af sin forbundet med denne type af regeringen, da den tredje republik. Det varede indtil 1940, væsentligt at styrke den franske republikanske system, og et flerpartisystem.

Den tredje republik blev født i en blodig konfrontation. Semi-detached, socialister og anarkister 26/03/1871, efter opstanden i Paris, folk utilfredse med monarkiet Napoleon III, og etableret en national regering, og i virkeligheden - den første i historien om den form for proletariatets diktatur, Pariserkommunen.

Flag Frankrig vises præcis på barrikaderne af Pariserkommunen. Denne tricolor med lodrette striber: blå, hvid, rød. Foran ham, et symbol på landet var et hvidt flag med de kongelige liljer. Tættere på akslen - blå farve, det var sådan en kappe af St. Martin, skytshelgen for Frankrig. Hvid symboliserer guddommelighed, rød var mærkelig Oriflamma til ære for St. Dionysius, æret i landet.

Populære oprør knust med våbenmagt monarkister. Preussen for denne skyndte sig at frigive krigsfanger. Hovedsageligt fordi de McMahon scorede sit straffende 130000:e hær.

Men denne gang monarkister var ikke ved magten. Nationalforsamlingen - republikanske udøvende arbejdede under ledelse af den regering under præsident Adolfa Terri effektivt. Frankrig var i stand til at genoprette sin industrielle potentiale efter preussiske krig. Men monarkister greb initiativet, der erstatter Thierry højre koalitionsregering, som defineret formandskabet for Patrice MacMahon. Igen han gået i gang med monarkiet, vedtaget forfatningen. Men planerne for de monarkister der ikke er bestemt til at gå i opfyldelse. I 1875, den konservative Senatet, at vælge den styreform for et land med en margin på én stemme, stadig jeg valgte republikken.

Den første præsident for den moderne Frankrigs historie (1913-1920) var den Raymon Puankare. I løbet af sin regeringstid holdninger Rusland og Frankrig som allierede, så meget som muligt den samme på den internationale scene. Men den franske borgerlige regering, asymmetrisk udvikle økonomien med henblik på at berige sig selv, var ude af stand til fuldt ud at forberede landet har potentiale, tilstrækkelig Nazityskland til krig mod angribere. I 1940, på grund af overgivelse af Frankrig under Anden Verdenskrig tredje republik kollapsede.

fjerde republik

I 1946, den konstituerende forsamling af Frankrig vedtaget forfatning Fjerde Republik, der fastlægges den videre udvikling af landet. Den højeste lovgivende organ, nationalforsamlingen, der består af en lavere hus - Nationalforsamlingen, og den øverste - Rådet for republikken. Det var et præsidentielt-parlamentarisk republik med en stærk udøvende magt. Prioriteten var udviklingen af efterkrigstidens genopbygning af potentialet land. For en effektiv gennemførelse af nationaliseringen det skabte en kraftig staten, som omfattede luftfart, automobil, gas og kul industrier. Fem førende franske banker er også blevet offentliggjort. Økonomisk udvikling planlagte ekstraordinære generalsekretariat, der ledes af Zhan Mone. Som et resultat, kapital begyndte i stigende grad at investere i den franske økonomi, har sin eksport fra landet faldet. For første gang er det i den fjerde republik i prioriteret udvikling af samfundet er det blevet en socialpolitik i Frankrig. For arbejdere, medarbejdere i massevis begyndte at bygge billige boliger, er det blevet virkelig bredt tilgængelige uddannelse og sundhedspleje.

Dannelsen af det femte Republiks demokrati

Perioden for den femte republik, som begyndte med 1958 forfatning de Gaulle og fortsatte til nutiden, kaldet den femte republik. Dette er - tidspunktet for modenhed af det politiske system i det land, hvortil Frankrig kom til at eje sin unikke historiske sti. Parlamentet er blevet begrænset i deres rettigheder. Det er ikke ham, og alle de franske folk valgt en ny præsident. Hertil kommer, at præsidentens styreform, der er fastsat i det, tillod statsoverhoved under krisen til at tage regeringens ubegrænsede beføjelser. Ved en folkeafstemning støttet 79% af befolkningen forfatningen, og efter 3 måneder, blev de Gaulle valgt til præsident i landet. Hans politik blev kendt som "gaullisme." Hendes ejendommelig stresset uafhængig udenrigspolitik Frankrig. Stigende økonomiske rolle den statslige sektor. I den højteknologiske industri til at tiltrække udenlandske investeringer. Planlagt udvikling i regionerne. Effektiviteten af sådanne politikker er blevet bekræftet ved overskridelse af tempoet i den økonomiske udvikling i Frankrigs europæiske gennemsnit.

Mekanismen af demokrati i den femte republik

Præcis karakterisering givet til hende af tidligere premierminister Villepin: Formanden leder regeringen - kontrol, og Parlamentet er engageret i lovgivningen. Dens grundlæggende princip er en stærk formandskab, fører tilsyn med udenlandske politiske spørgsmål og den militær-industrielle kompleks.

Under ledelse af regeringen er økonomiske og sociale politikker. For det er i overensstemmelse med forfatningen følger forfatningsrådet.

Samtidig mængden af præsidentens embedsperiode er defineret ved tilstedeværelsen af den regeringsvenlige flertal i parlamentet. Han underskriver de love og retten til at tale til nationen bebuder folkeafstemning.

Regeringen i Frankrig for at tage initiativ til lovgivning, en prioritet i formuleringen af love. Parlamentet (bestående af det øverste kammer - Senatet og de lavere - nationalforsamlingen) overvejer lovforslag foreslået af regeringen. Forfatningen forbyder Nationalforsamlingen til at ændre, hvilket fører til en stigning i udgifter på statsbudgettet.

Men parlamentet har ret til at udtrykke deres tillid til regeringen med et flertal, og at fjerne ham.

konklusion

Frankrig XXI århundrede som en verdensklasse magt trygt demonstrere effektiviteten af økonomiske og sociale politikker. Samtidig er det er præget af bekymring for bevarelsen af nationale værdier.

Frankrig er en grundpille i demokratiet og en verden centrum for kultur. Dens fremtidige borgere i landet for at se det nye Europa og dets perspektiver - i etableringen og driften af de transeuropæiske strukturer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.