Nyheder og SamfundNatur

Ladoga tætning (ringsæl): beskrivelse, levested

Søen af samme navn leve og yngle Ladoga segl. Interessant, det er deres eneste levested. Men sæler - arter, til hvilke Ladoga ringsæl - havdyr. Hvordan har de formår at leve i ferskvand, og hvordan de befandt sig i denne sø?

Ca. 11 000 år siden, da istiden sluttede, har vandstanden ændret. Således disse pattedyr fanget i ferskvand.

Ladoga forsegling. beskrivelse

Dette dyr har et andet navn. Det kaldes også den ringsæl, fordi pelsen er grå med mørke ringe på det. Abdomen lys. Den eksterne struktur af Ladoga ringsæl ligner forfatning af hendes andre slægtninge, det adskiller sig fra dem til deres lille størrelse. Længden er 1,2 meter og en vægt på 50-80 kg. Seal ser fedt og kort. Den har næsten ingen hals. Hovedet er lille og lidt fladtrykt. Kraftige hind svømmefødder hjælpe med at flytte både i vand og på land. Hørelse og lugte hendes vidunderlige. Ladoga sæler lever omkring 30-35 år, og væksten kommer til en ende i 10 år.

Disse pattedyr lever af små fisk og krebsdyr, hvilket legeme længde ikke overstiger 20 cm. Menuen omfatter aborre, skalle, smelt og hvidfisk. Bare en dag denne rovdyr tager 3-4 kg fisk. Om sommeren, når det er tid til at molt, Ladoga sæler foretrækker den nordlige bred af søen, især øen af Valaam øhav: Hellige Lembos, Fox, Kors og andre. I de varmere måneder, de kan lide at arrangere en koloni på klipperne, kan deres antal på ét sted nå 600-650 individer. Og om vinteren er det til smag af den sydlige, vestlige og østlige kyster.

Underwater liv

Ladoga forsegle i vandet, selv i kulden, det bedre end på land. Dens aflange krop er specielt tilpasset til aktiv svømning. Ud over dette hjælpe hende svømmefødder. Freeze giver et tykt lag subkutant fedt, og at pelsen ikke våd. Behændigt dykkede til en dybde på 300 m, kan tætningen holde vejret i 40 minutter. Dette er muligt takket være det faktum, at hendes krop er i stand til at bremse stofskiftet, og dermed den ilt den har brug for mindre. Og hårdt blodforsyning vitale organer: hjerne, lever og hjerne. Udholdenhed tætning gør det muligt at flyde flere snese kilometer ved en hastighed på 20 km / t.

Hvordan til at reproducere

Til parring disse dyr vælger den kolde årstid - januar til marts. Ved processen med fødsel de er klar til at nå 6 år. Kalven er født, og når der er sne. Typisk ringsælen føder et barn. Den vejer kun 4 kg, og kroppen har en længde på 0,6 meter. Hans pels er hvid, så det er mindre mærkbar for rovdyr: ræve og ulve.

En mor føder den med mælk til 1,5-2 måneder, hendes mælk er det fedt, at den nyfødte er ved at vinde dag med 1 kilogram. Efter dette, begynder han at spise på egen hånd. Seal elsker drivende isflager. I dem finder hun mandehuller og arrangerer bolig for eftertiden. Under graviditet, hun gør et par krisecentre i isen, de har et hul, hvorigennem du kan gå ned i vandet og åndehuller. Udgang til overfladen i et sådant "hus" er ikke tilgængelig, så de unge er beskyttet mod angreb fra udenlandske fjender. Når den tid kommer, de er ligesom sin mor ned mandehul i vandet.

hvorfor forsvinder

I de seneste år, er dyr, hvis befolkning faldende hurtigt, og blev den Ladoga ringsæl. The Red Book of Rusland har allerede medtaget det i sin liste. Dette er primært på grund af ødelæggelse af mennesket. Tidligere i Ladoga søen levede 20-30 tusinde individer, og i øjeblikket bor i det kun 2-3 tusinde sæler. Hud, fedt, kød af dette dyr er værdifuld, så jagten på ham, men ikke i industriel målestok.

I det 20. århundrede, er udryddelsen af sælerne ikke overvåget, og i dag har det været en tilstand fisk inspektion. Set fiskeri grænser. Ødelæggelse af sæler begrundet i det faktum, at det æder værdifulde arter af fisk i søen. Og det til trods for, at forskere har vist, at på grund af den lille hulrum sæl i Ladoga søen kan ikke spise store byttedyr, og dermed befolkningen, for eksempel laks er ikke blevet mindre på grund af det. Modstandere hævder, at disse pattedyr spiser fisk fanget i garnene, da de ikke behøver at sluge det, men blot for at rive et stykke af det, de nogle gange gør for sjov.

yderligere faktorer

Ladoga sæler aflives også fordi viklet ind i stærke netværk installeret for at fange fisk, hvoraf ikke kan komme ud på egen hånd. Hertil kommer, at en menneskelig tilstedeværelse på søen giver dem besvær og årsager bekymre sig, at også er ikke befordrende for en stigning i deres antal. En anden faktor, der påvirker reduktionen i antallet af Ladoga segl - forureningen af søen med spildevand. Når det begyndte at få affald, er disse pattedyr bliver syge oftere, har de nedsat immunitet. Ladoga Lake kan snart overleve den økologiske katastrofe.

Uanset om det er på tide at stoppe?

Lindre sø forurenende stof, giftige forbindelser, tungmetalsalte har stået på i flere år. Derudover vandet får forurenet nedbør. I bunden af søen Ladoga fundet steder, der ikke bor hvirvelløse dyr. Nogle fisk var på randen af udryddelse, for eksempel, er opført som truede atlantiske stør. Dette betyder en reduktion af den effekt at forsegle og gradvis udryddelse af sult. Det er også dårligt for dyrene og en opvarmning og dermed reduktion af snedække. Efter alt, de har brug for isflager, i det mindste for at give medlemmerne til at skjule og husly den unge selv.

foranstaltninger

Biologer er interesseret i at redde liv i Ladoga ringsæl, skabt i Repino Leningrad-regionen Redningstjeneste sæler. Dette er Ruslands første sådan organisation. Forskere bruger deres erfaring og viden til at hjælpe i denne pattedyr. Kan være under tilsyn af centret ikke kun Ladoga ringsæl, og enhver slægtning af hende i problemer. Om vinteren er det sæler med nedsat termoregulering. For dem, specielt arbejder punkt opvarmning. Dyr kan leve her i et stykke tid. For dem er udstyret med individuelle bokse. Personalet bor i et særligt udpeget sted for ham. Særskilt, forberede foder til dyr. For at fremskynde tilpasningen af sæler bygget pool.

Folk er klar over problemet og mulige forsvinden af at kæmpe for bevarelsen af forseglingen. Begræns besøg på de områder, hvor sælerne hvile, reducere fiskeri i søen. Selv om det er umuligt at forbyde folk at beundre sjældne arter af dyr i deres naturlige habitat. Det vigtigste er at huske på, at for at overleve, Ladoga ringsælen kræver ingen særlig opmærksomhed på de menneskelige og fornuftig tilgang til spørgsmålet om sameksistens på denne planet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.